Γιατί δεν μπορεί να πουλήσει ένα καφεκοπτείο του Άμστερνταμ το αλκοόλ;

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ολλανδικής κυβέρνησης για τα coffeeshop , μια εγκατάσταση δεν μπορεί να πουλήσει προϊόντα κάνναβης και να πουλήσει αλκοόλ. Υπήρχαν μερικά coffeeshops που διπλασίαζαν ως παμπ που έμοιαζαν με την πώληση μπύρας. Αλλά τον Απρίλιο του 2007 αναγκάστηκαν να αποφασίσουν μεταξύ πώλησης προϊόντων κάνναβης και αλκοόλ.

Πού μπορώ να καπνίζω και να πίνω στο Άμστερνταμ;

Φυσικά, με όλους τους κανονισμούς υπάρχουν κενά για τους κανόνες αυτούς.

Επειδή ο νόμος επικεντρώνεται στις πωλήσεις κάνναβης και αλκοόλ, αλλά όχι κατ 'ανάγκην την κατανάλωσή τους, υπάρχουν κάποιες μπάρες και καφετέριες που είναι ανοιχτά φιλικές προς τον καπνιστή.

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα είναι το Uptown του Barney, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη μπύρα, το κρασί ή τα οινοπνευματώδη ποτά ενώ καπνίζετε ένα κοινό γιατί δεν πωλούν κάνναβη. (Για να το αγοράσετε αυτό, απλά κατευθυνθείτε απέναντι στο Coffeeshop του Barney.)

Μια παρόμοια διάταξη βρίσκεται στο Kandinsky, μια άλλη επιλογή στο κέντρο της πόλης, που διαθέτει ένα φιλικό προς τους καπνιστές μπαρ ακριβώς απέναντι από το δρόμο. Κοντά στο Vondelpark, το φημισμένο DJ café Kashmir Lounge, με το υποβλητικό εσωτερικό της, εμπνευσμένο από τη Νότια Ασία, σερβίρει αλκοολούχα ποτά, σνακ και τάπας ακριβώς απέναντι από το δίδυμο Kashmir Coffee Shop.

Υπάρχουν επίσης φιλικοί προς τον καπνιστή μπαρ που δεν συνδέονται με καφετέρια, όπου οι προστάτες μπορούν να καπνίζουν ελεύθερα τις αρθρώσεις στις εγκαταστάσεις. Αρκετά μερικά coffeeshops αποφάσισαν να ανοίξουν εκ νέου ως μπαρ το 2007 και ορισμένα από αυτά διατηρούν την κατάστασή τους ως hotspots για τους καπνιστές κάνναβης - μόνο χωρίς την προηγούμενη άδεια χρήσης κάνναβης.

Μια τέτοια επιλογή είναι το Café De Buurvrouw, το οποίο διαθέτει επίσης ζωντανή μουσική από τοπικές εκδηλώσεις. Παρόμοια μπαρ είναι διάσπαρτα σε όλη την πόλη, αλλά συγκεντρώνονται ιδιαίτερα στο μεσαιωνικό κέντρο, όπου οι καφετέριες - και οι τουρίστες που τους αγαπούν - πολλαπλασιάζονται.

Άλλα coffeeshops έχουν μετατραπεί σε μπαρ για να συμμορφωθούν με άλλους περιορισμούς στις πωλήσεις κάνναβης.

Το αποκαλούμενο "κριτήριο απόστασης" ( afstandscriterium ), το οποίο εισήχθη το 2014, απαγόρευσε σε όλα τα coffeeshops σε απόσταση 250 μέτρων από το σχολείο. Δεδομένου ότι το ίδιο κριτήριο δεν ισχύει για τις ράβδους, ορισμένα από τα καφεκοπτείο που έχουν προσβληθεί κάνουν τη μετάβαση στο αλκοόλ. Μερικοί, όπως το μπαρ εναλλακτικής μουσικής Cafe Sound Garden, παραμένουν φιλικοί προς τον καπνιστή, ένα νεύμα στο παρελθόν του καφέ.

Κατάλληλα για καπνίζοντες καταλύματα

Τέλος, αν μείνετε σε ένα από τα φιλικά προς την καπνιστή ξενοδοχεία της πόλης, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβείτε στο μπαρ του ξενοδοχείου για ένα ποτό και έναν καπνό. Το ξενοδοχείο Amsterdam the Crown, για παράδειγμα, είναι ένα ξενοδοχείο ενός αστέρων που προσφέρει ένα φιλόξενο μπαρ για τους φίλους.

> Επεξεργασμένο από τον Kristen de Joseph.