Άμστερνταμ στο αεροδρόμιο South Charleroi των Βρυξελλών, Βέλγιο

Ταξιδεύοντας από το Άμστερνταμ σε αυτό το μικρότερο αεροδρόμιο κοντά στις Βρυξέλλες

Δεν επισκέπτονται όλοι οι επισκέπτες του Άμστερνταμ στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ ή ακόμη και στις Κάτω Χώρες. σε απόσταση λίγων μόνο ωρών, τα δύο αεροδρόμια των Βρυξελλών (που βρίσκονται στην πραγματικότητα στο Zaventem και το Charleroi, αντίστοιχα) είναι δύο ακόμη ελκυστικές επιλογές. Παρόλο που το αεροδρόμιο των Βρυξελλών (γνωστό και ως Βρυξέλλες Εθνικό ή Αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών), που βρίσκεται κοντά στα βορειοανατολικά της πόλης, εξυπηρετεί περισσότερες συμβατικές αερογραμμές, είναι το μικρότερο αεροδρόμιο South Charleroi (CRL) - 40 χλμ. η πόλη του Charleroi και περίπου 160 μίλια (260 χλμ.) από το Άμστερνταμ - αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα με φθηνά φυλλάδια ως κόμβος για αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Ryanair και η Wizz Air.

Όμως, ενώ το αεροδρόμιο Charleroi δεν βρίσκεται ακριβώς από το Άμστερνταμ, χρειάζονται μόνο τρεις με τέσσερις ώρες (με αυτοκίνητο ή τρένο, αντίστοιχα) για να μετακινούνται προς την ολλανδική πρωτεύουσα και οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν σε οποιεσδήποτε έκτακτες πόλεις τη διαδρομή - από το ίδιο το Charleroi στις Βρυξέλλες , την Αμβέρσα , το Ρότερνταμ και πολλά άλλα.

Σημειώστε ότι το αεροδρόμιο Brussels South Charleroi Airport είναι δεν είναι πανομοιότυπο με το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ένα διεθνές αεροδρόμιο δεκαπέντε μίλια (15χλμ.) στα βορειοανατολικά των Βρυξελλών.

Άμστερνταμ προς το αεροδρόμιο Charleroi με τρένο

Δύο διαφορετικές διαδρομές τρένων εξυπηρετούν τη διαδρομή μεταξύ του Άμστερνταμ και του αεροδρομίου Charleroi - αλλά το τρένο θα σας δει μόνο στο σταθμό Brussel Zuid (σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών Νότου). Το Intercity Brussels, το πιο οικονομικό από τα δύο δρομολόγια, είναι μια διαδρομή 3 ωρών, 15 λεπτών. Τα εισιτήρια ξεκινούν από € 35,40 ανά ταξίδι. Το τρένο της Thalys, εν τω μεταξύ, μειώνει τον χρόνο ταξιδιού σχεδόν στο μισό - σε μία ώρα και σε 50 λεπτά - αλλά είναι έτοιμος να πληρώσει σχεδόν διπλάσιες τιμές στο ναύλο.

Ανατρέξτε στον ιστότοπο NS International για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τις τιμές.

Για να φτάσετε στο αεροδρόμιο από το σταθμό Brussel Zuid, μεταβείτε στο λεωφορείο της Βρυξελλών. τα εισιτήρια και οι τιμές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του City Shuttle της Βρυξελλών. Η διάρκεια του ταξιδιού από το σταθμό προς το αεροδρόμιο είναι περίπου 50 λεπτά.

Άμστερνταμ προς το αεροδρόμιο Charleroi με λεωφορείο

Για τη φθηνότερη επιλογή, οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να ολοκληρώσουν ολόκληρο το ταξίδι από το Άμστερνταμ στο αεροδρόμιο Charleroi με λεωφορείο.

Το διεθνές λεωφορείο είναι μια οικονομική λύση για ταξίδια μεταξύ του Άμστερνταμ και των Βρυξελλών - αν και εκείνη που σταματάει επίσης στο Station Brussels Zuid, αντί του ίδιου του αεροδρομίου. Για τους χαμηλότερους ναύλους, προγραμματίζετε να κάνετε κράτηση αρκετούς μήνες νωρίτερα, καθώς οι τιμές αυξάνονται καθώς πλησιάζει η ημερομηνία αναχώρησης. Οι αναβάτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών εταιρειών λεωφορείων για τη γραμμή Άμστερνταμ-Βρυξέλλες: Eurolines, Flixbus και OUIBUS. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της κάθε εταιρείας ή σε γραφεία σε διάφορες πόλεις (δείτε τις αντίστοιχες ιστοσελίδες για τις διευθύνσεις και τις ώρες λειτουργίας). Να γνωρίζετε ότι κάθε εταιρεία λεωφορείων έχει διαφορετικά σημεία αναχώρησης και άφιξης των πόλεων.

Για τους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Charleroi, το OUIBUS είναι το καλύτερο στοίχημα, αφού σταματά απευθείας στο σταθμό Brussel Zuid. για τα άλλα σημεία άφιξης, είναι απαραίτητο να πάρετε πρώτα το τοπικό τρένο στη Βρυξέλλες Zuid για να συνεχίσετε το ταξίδι προς το αεροδρόμιο, αλλά σε κάθε περίπτωση ο χρόνος ταξιδιού είναι ελάχιστος - δέκα λεπτά από το Brussel Noord, τρία λεπτά από το Brussel Centraal. Δείτε τον ιστότοπο SNCB (εθνική σιδηροδρομική γραμμή) για τα πιο πρόσφατα δρομολόγια και πληροφορίες σχετικά με το ναύλο.

Άμστερνταμ στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών με αυτοκίνητο

Το 160 χλμ. (260 χλμ.) Από το Άμστερνταμ προς το αεροδρόμιο South Charleroi των Βρυξελλών μπορεί να ολοκληρωθεί σε δύο ώρες και 45 λεπτά.

Αναμένετε να ξοδέψετε περίπου € 30 έως € 35 για το κόστος των καυσίμων και σημαντικά περισσότερα για να σταθμεύσετε στο αεροδρόμιο (οι τιμές ποικίλλουν με βάση πολλούς παράγοντες, ανακαλύψτε τα ποσοστά και τον τρόπο κράτησης στο site της Q-Park των Βρυξελλών στο South Charleroi). Επιλέξτε από διάφορες διαδρομές, βρείτε αναλυτικές οδηγίες και υπολογίστε το κόστος ταξιδιού στο ViaMichelin.com (αναζήτηση για Aéroport Charleroi Bruxelles Sud).