Άμστερνταμ Μουσεία & Αξιοθέατα Κλειστά τη Δευτέρα

Μην αφήνετε μια ημέρα εκτεταμένων κλεισίματος να επηρεάσει τη διαδρομή σας

Οι ταξιδιώτες στην ηπειρωτική Ευρώπη πρέπει να υπολογίζουν τις Δευτέρες στο ταξιδιωτικό τους ταξίδι. Δεδομένου ότι τα μουσεία και τα άλλα τουριστικά αξιοθέατα στην Ευρώπη είναι συχνά κλειστά τις Δευτέρες, είναι η μία ημέρα της εβδομάδας που είναι πιο πιθανό να ξεπεράσει τα σχέδια διακοπών κάποιου. Πολύ συχνά οι άτυχοι επισκέπτες βρίσκονται μπροστά στις κλειδωμένες πόρτες μιας αναγκαιότητας έλξης που έχουν κατανεμηθεί στην πρώτη ημέρα της εβδομάδας εργασίας.

Ευτυχώς, αντίθετα από τους τουριστικούς προορισμούς της Γαλλίας , της Ιταλίας ή της Ισπανίας, για παράδειγμα, τα περισσότερα από τα μουσεία του Άμστερνταμ είναι ανοιχτά ακόμη και τη Δευτέρα. Τα παρακάτω αξιοθέατα αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Ακόμα, είναι καλύτερο να ελέγξετε τον ιστότοπο κάθε προορισμού σε περίπτωση που το δρομολόγιο σας δεν μπορεί να φιλοξενήσει τυχόν απροσδόκητα κλεισίματα, καθώς οι ώρες εργασίας ποικίλλουν περιστασιακά. (Αν διαπιστώσετε ανακρίβειες στις παρακάτω πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μου για να μπορέσω να τις τροποποιήσω!)

Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να σημειωθεί ότι τα καταστήματα τείνουν να ανοίγουν αργότερα τη Δευτέρα από άλλες ημέρες της εβδομάδας, συνήθως από περίπου 1 μ.μ. Η υπόλοιπη εβδομάδα, οι τυπικές ώρες λειτουργίας για τα καταστήματα και τα αξιοθέατα είναι από τις 9 ή 10 π.μ. έως τις 5 ή τις 6 μ.μ. τα καταστήματα τυπικά επεκτείνουν τις ώρες λειτουργίας τους στις 9 το απόγευμα στις Πέμπτες και έχουν περιορισμένες ώρες την Κυριακή από το μεσημέρι έως τις 5 ή 6 μ.μ.

Άμστερνταμ Μουσεία & Αξιοθέατα Κλειστά τη Δευτέρα

Άμστερνταμ Μουσεία & Αξιοθέατα Κλειστά σε άλλες μέρες της εβδομάδας

Ορισμένα τοπικά μουσεία κλείνουν άλλες ημέρες της εβδομάδας, όπως αναφέρονται παρακάτω.