Πώς να βρείτε έναν ανώτερο φιλικό ταξιδιωτικό πράκτορα

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν πηγαίνουν στον δρόμο του δεινοσαύρου. Στην πραγματικότητα, ένας έμπειρος ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να συγκεντρώσει μια μεγάλη εμπειρία διακοπών για εσάς, εξοικονομώντας σας χρήματα.

Εδώ είναι τέσσερις λόγοι για να εξετάσει τη διαβούλευση με ένα πρακτορείο ταξιδίων και τέσσερις τρόπους μπορείτε να βρείτε έναν αξιόπιστο πράκτορα για να εργαστείτε με.

Δεν θέλετε να χειριστείτε τις καθημερινές λεπτομέρειες

Ένας καλός ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε σχεδόν κάθε πτυχή του ταξιδιού σας, σας απαλλάσσοντας από το βάρος να υπολογίσετε πώς να φτάσετε στο αεροδρόμιο ή πώς να πάρετε τη βαλίτσα σας σε ένα τρένο στη Φλωρεντία της Ιταλίας.

Θα μπορούσατε, φυσικά, να ερευνήσετε και να οργανώσετε αυτές τις λεπτομέρειες οι ίδιοι, αλλά ένας ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη, δημιουργώντας το δρομολόγιό σας, κρατήσεις πτήσεων, μεταφορές εδάφους, ξενοδοχεία και περιηγήσεις για εσάς.

Δεν είστε άνετοι να ερευνήσετε και να κρατήσετε το online ταξίδι σας

Ενώ χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο για να προγραμματίσετε τις διακοπές σας μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα, δεν είναι μια απλή εμπειρία. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως το Southwest, δεν συνεργάζονται με καταλόγους ναύλων όπως το Kayak, ούτε μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τις τιμές με online ταξιδιωτικά γραφεία όπως το Expedia και το Travelocity. Η ταξινόμηση μέσω δεκάδων ιστότοπων κρουαζιέρας μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, για να μην αναφέρουμε την πρόκληση πονοκεφάλου. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν πολλαπλά συστήματα κράτησης θέσεων και μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε προορισμούς που θα απολαύσετε που ταιριάζουν με τον ταξιδιωτικό σας προϋπολογισμό.

Σχεδιάζετε Διακοπές Κρουαζιέρας

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν συχνά πρόσβαση σε εκπτώσεις κρουαζιέρας, κίνητρα και πακέτα που δεν μπορείτε να τα βρείτε μόνοι σας.

Όταν σχεδιάζετε μια κρουαζιέρα, μιλήστε με ταξιδιωτικό πράκτορα, ιδιαίτερα εάν κάνετε κράτηση για την κρουαζιέρα σας ένα χρόνο ή περισσότερο εκ των προτέρων.

Έχετε κινητικότητα ή ιατρικά θέματα

Αν έχετε πρόβλημα υγείας ή κινητικότητας, η συνεργασία με εξειδικευμένο ταξιδιωτικό πράκτορα μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε περιηγήσεις, κρουαζιέρες και καταλύματα που ταιριάζουν στις ανάγκες και τις ικανότητές σας.

Ρωτήστε την οικογένεια και τους φίλους

Μιλήστε για τα ταξίδια σας με τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους σας. Ρωτήστε αν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ ταξιδιωτικό πράκτορα και αν θα πρότειναν τον πράκτορα που χρησιμοποίησαν.

Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματικό οργανισμό

Ομάδες όπως η Αμερικανική Εταιρεία Ταξιδιωτικών Φορέων (ASTA), η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας Γραμμών (CLIA), η Ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων της Βρετανίας (ABTA) και η Ένωση Καναδικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (ACTA) προσφέρουν ηλεκτρονικούς καταλόγους πρακτόρων μελών. Μπορείτε να αναζητήσετε ανά γεωγραφική τοποθεσία, προορισμό ή ειδικότητα, όπως κρουαζιέρες ή προσβάσιμα ταξίδια.

Ελέγξτε τα μέλη σας

Η AAA, η Καναδική Ένωση Αυτοκινήτου (CAA), η AARP, η Costco, η Sam's Club και η BJ's προσφέρουν ταξιδιωτικές υπηρεσίες. Οι ταξιδιωτικές προσφορές των μεγάλων θυρίδων περιλαμβάνουν κρουαζιέρες, εκδρομές και εκπτώσεις για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Η AAA και η CAA διαθέτουν ταξιδιωτικά πρακτορεία πλήρους εξυπηρέτησης σε τοπικά γραφεία. μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις online ταξιδιωτικές υπηρεσίες τους. Το AARP συνεργάζεται με ένα πλήρες ταξιδιωτικό πρακτορείο, το Liberty Travel, για να βοηθήσει τα μέλη να κάνουν κράτηση για τα ταξίδια τους.

Χρησιμοποιήστε το Διαδίκτυο για να βρείτε έναν εξειδικευμένο ταξιδιωτικό πράκτορα

Εάν έχετε κινητικά προβλήματα ή χρόνιες καταστάσεις υγείας, μπορεί να θέλετε να συνεργαστείτε με ταξιδιωτικό πράκτορα που ειδικεύεται στην οργάνωση ταξιδιών για άτομα με ειδικές ανάγκες ή για συγκεκριμένες ανησυχίες για την υγεία.

Για παράδειγμα, η Sage Traveling ειδικεύεται στα ευρωπαϊκά ταξίδια για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το Flying Wheels Travel επικεντρώνεται σε περιηγήσεις, κρουαζιέρες και ανεξάρτητα ταξίδια για άτομα με αναπηρίες ή χρόνιες ασθένειες, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, και μπορεί να οργανώσει έναν σύντροφο ταξιδιού. Το Mind's Eye Travel συνδυάζει περιηγήσεις και κρουαζιέρες για άτομα με προβλήματα όρασης και τυφλούς ταξιδιώτες. Το Accessible Journey s προσφέρει εκδρομές, κρουαζιέρες και ανεξάρτητες ταξιδιωτικές ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο για άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικά καροτσάκια, σκούτερ και άλλα βοηθήματα κινητικότητας.

Ετοιμάστε τις ερωτήσεις εκ των προτέρων

Όταν μιλάτε με έναν μελλοντικό ταξιδιωτικό πράκτορα, να είστε έτοιμοι να ρωτήσετε μερικές ερωτήσεις. Για παράδειγμα:

Συζητήστε τον προϋπολογισμό σας

Να είστε μπροστά για τον προϋπολογισμό ταξιδιού σας. Ο ταξιδιωτικός πράκτοράς σας θα εκτιμήσει την εκτίμησή σας.

Να είστε ειλικρινείς σχετικά με θέματα κινητικότητας

Αν είστε αργός περιπατητής ή χρησιμοποιείτε βοηθήματα κινητικότητας, ενημερώστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ό, τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε. Μην πείτε ότι μπορείτε να ανεβείτε βήματα ή να περπατήσετε τρία μίλια την ημέρα αν δυσκολευτείτε να το κάνετε. Η ειλικρίνεια σχετικά με την κινητικότητά σας θα επιτρέψει στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα να ταιριάζει με τις εκδρομές, τις κρουαζιέρες και τα ανεξάρτητα δρομολόγια στις πραγματικές σας ικανότητες, δίνοντάς σας την ευκαιρία να απολαύσετε πραγματικά τις διακοπές σας.