Είναι η Νομική πορνεία στην Ισπανία;

Παρά κάποιες πηγές του Διαδικτύου που ισχυρίζονται ότι η πορνεία είναι νόμιμη στην Ισπανία, η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι σεξουαλικά υπάρχουν σε ένα νομικό κενό. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν τιμωρούνται αλλά, αντιθέτως, οι αγοραστές είναι αυτοί που τιμωρούνται από το νόμο. Και για σοβαρό λόγο, καθώς το 90% των εργαζομένων στο σεξ στην Ισπανία λέγεται ότι είναι θύματα εμπορίας ανθρώπων που μπορούν να γίνουν πολύ περίπλοκα νόμιμα.

Οι οίκοι ανοχής είναι παράνομοι στην Ισπανία από το 1956, αλλά αυτές τις μέρες η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι χαλαρά συγκαλυμμένη ως whiskerías ή "clubs " και αφήνεται να λειτουργεί κανονικά.

Αλλά αυτές οι λέσχες δεν είναι το μοναδικό νομικό κενό στο ισπανικό σύστημα. Οι εργαζόμενοι σεξουαλικά έχουν τη δυνατότητα να ασκούν ελεύθερα το εμπόριο τους και να διαφημίζουν συχνά στο τμήμα "Χαλάρωση" των αγγελιαφόρων σε εφημερίδες και περιοδικά. Ωστόσο, μια πρόταση πρότεινε να κλείσουν όλα τα τμήματα επαφής των εφημερίδων για να αποφευχθεί η διαφήμιση της πορνείας. Αν και αυτό δεν μπορεί να θέσει τέρμα στο πρόβλημα στην πηγή, η ισπανική κυβέρνηση το βλέπει ως έναν από τους τρόπους μείωσης της ζήτησης για σεξουαλική εργασία στις μεγαλύτερες πόλεις.

Αυτό που είναι εντελώς παράνομο είναι η δημόσια πρόσκληση για σεξ, δηλαδή "πορνεία δρόμου". Τόσο ο εργαζόμενος του σεξ όσο και ο / η πελάτης του / της μπορούν να διωχθούν σε ορισμένες περιοχές της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένης της Βαρκελώνης.

Αληθινά, η πορνεία στην Ισπανία δεν έχει το στίγμα που έχει σε πολλές άλλες χώρες. Μπορείτε συχνά να συναντήσετε σεξουαλικούς εργάτες σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους όπως η Gran Via στη Μαδρίτη και η Las Ramblas στη Βαρκελώνη, έτσι ώστε σε πολλούς να φαίνεται σαν μια εντελώς τυπική πτυχή της ζωής σε μια μεγάλη ισπανική πόλη.

Αλλά μην ξεγελιέστε από την προσποίηση της αποδοχής. Η πορνεία στην Ισπανία δεν είναι η ρυθμιζόμενη υγιεινή υπόθεση που είναι, για παράδειγμα, στις Κάτω Χώρες. Η εμπορία ανθρώπων είναι ένα πολύ σοβαρό, παγκόσμιο ζήτημα και η πρόσληψη υπαλλήλων σεξουαλικού επαγγέλματος που εκμεταλλεύονται άμεσα χρηματοδοτεί κάποια τρομερά φρικτή δραστηριότητα. Ισπανικές οργανώσεις όπως ο Mujer Emancipada και ο Colectivo Cominando Η Fornteras εργάζεται για να τερματίσει την εμπορία ανθρώπων σεξουαλικού φύλου στην Ισπανία, μια χώρα που συχνά αντιμετωπίζει τα δικαιώματα των μεταναστών .

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εμπορία ανθρώπων στην Ευρώπη, μπορείτε να επισκεφθείτε το ENPATES , έναν πολυεθνικό συνασπισμό που αντιμετωπίζει επί του παρόντος το πρόβλημα.

Όπως όλες οι χώρες, η Ισπανία έχει τους δικούς της νόμους και πολιτιστικές σημασίες που κάνουν την επίσκεψη ή τη διαμονή εκεί μοναδική. Ανατρέξτε επίσης στη νομιμότητα της κάνναβης και του γυμνισμού και βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα όλα τα γεγονότα όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Μείνε ασφαλής!