Γιορτάστε το καλοκαίρι στη Νότια Αμερική

Ένα από τα υπέροχα πράγματα για την επίσκεψη σε μια περιοχή στο νότιο ημισφαίριο είναι ότι ενώ μπορεί να είναι κρύο στη Βόρεια Αμερική, ο Νότος είναι στην καλύτερη εποχή του, όπου είναι ζεστό και τα φεστιβάλ είναι άφθονα.

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι Νότου, ελέγξτε αυτά τα μεγάλα φεστιβάλ τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Carnaval Χωρίς αμφιβολία, ένας από τους μεγαλύτερους εορτασμούς του κόσμου είναι ο Carnaval και ενώ συχνά συνδέεται με τη Βραζιλία και πιο συγκεκριμένα το Ρίο ντε Τζανέιρο, αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις της Νότιας Αμερικής.

Για παράδειγμα, στο Νότιο Περού είναι κοινό για τα παιδιά να ρίχνουν έγχρωμο αλεύρι ο ένας στον άλλο και ακόμη και οι ενήλικες δεν είναι άνοσοι στους αγώνες αφρού. Στη Σάλτα της Αργεντινής υπάρχει μεγάλη παρέλαση με πτήσεις νερού. Στη Βολιβία, οι πολίτες συνδυάζουν τις καθολικές και ιθαγενείς παραδόσεις σε μια σειρά χορευτικών και κοστουμιών, έτσι ώστε η UNESCO να αναγνωρίσει το Oruro ως χώρο παγκόσμιας κληρονομιάς. Και βέβαια η Βραζιλία φιλοξενεί το πιο διάσημο τετραήμερο πάρτι με περίτεχνα κοστούμια, μουσική και μια γιγαντιαία παρέλαση.

Fiesta de la Virgen de la Candelaria
Πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου και γιορτάζεται στη Βολιβία, τη Χιλή, το Περού, την Ουρουγουάη και τη Βενεζουέλα και παραμένει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Νότιας Αμερικής, ανταγωνίζονται τα μεγαλύτερα κόμματα του Carnaval στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Ορούρο.

Αυτό το φεστιβάλ τιμά την Παναγία της Candelaria, τον πολιούχο του Puno του Περού, και γιορτάζει τις παραδόσεις των αυτόχθονων του Περού, δηλαδή της Quechua, της Aymara και των mestizos.

Για το λόγο αυτό ο Puno είναι ο μεγαλύτερος και πιο λαμπρός από όλους τους εορτασμούς. Ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν στο φεστιβάλ είναι εκπληκτικό με την καρδιά να είναι οι χορευτικές και μουσικές παραστάσεις της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Λαογραφίας και Πολιτισμού του Puno. Εδώ περισσότεροι από 200 παραδοσιακοί χοροί εκτελούνται από τις τοπικές κοινότητες των ιθαγενών.

Ο αριθμός αυτός μπορεί να μην φαίνεται να είναι αμέσως σημαντικός, αλλά σημαίνει πάνω από 40.000 χορευτές και 5.000 μουσικούς και δεν επηρεάζει τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που φτάνουν να μοιραστούν τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ενώ η Παναγία της Candelaria είναι ο προστάτης του Puno, το πραγματικό σπίτι είναι στην Copacabana της Βολιβίας. Ωστόσο, η δραστηριότητα εδώ μπορεί να θεωρηθεί υποτονική, καθώς είναι κυρίως στους δρόμους με παρέλαση και μουσική. Ενώ μπορεί να είναι μια λιγότερο εξωφρενική υπόθεση είναι ακόμα ένα αξιοσημείωτο γεγονός.

Φεστιβάλ de la Canción
Το Φεστιβάλ Τραγουδιού πραγματοποιείται στη Viña del Mar της Χιλής στα τέλη Φεβρουαρίου. Ένα μεγάλο φεστιβάλ μουσικής, τονίζει τα καλύτερα της Λατινικής Αμερικής και το εξωτερικό στο υπαίθριο αμφιθέατρο της πόλης.

Φεστιβάλ Συλλογή Κρασιού
Η Mendoza είναι το λαμπερό αστέρι της κοινότητας κρασιού της Αργεντινής που γιορτάζεται στις αρχές Μαρτίου. Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό φεστιβάλ γεμάτο υπέροχα κρασιά και φαγητό, που γιορτάζει τον πολιτισμό της περιοχής που χαρακτηρίζει τις παραδόσεις του Gaucho. Και φυσικά, κανένα φεστιβάλ της Αργεντινής δεν θα ήταν πλήρες χωρίς πυροτεχνήματα και διαγωνισμό ομορφιάς.

Χολί
Που πραγματοποιήθηκε στο Σουρινάμ, αυτό είναι επίσης γνωστό ως Phagwa στο Bhojpuri, και πιο κοινά γνωστό στα αγγλικά ως το Φεστιβάλ των Χρωμάτων. Αν και η Νότια Αμερική είναι γνωστή για τα πολλά καθολικά ή ιθαγενή γεγονότα, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ινδουιστικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε άνοιξη.

Αλλά ανεξάρτητα από το θρησκευτικό υπόβαθρο, θα δείτε μια οικεία αίσθηση εορτασμού με παιδιά που ρίχνουν έγχρωμο αλεύρι ή νερό ο ένας στον άλλο.

Αλλά εδώ η έγχρωμη σκόνη έχει ιατρικό όφελος καθώς είναι κατασκευασμένα από Neem, Kumkum, Haldi, Bilva και άλλα φαρμακευτικά βότανα που συχνά συνταγογραφούνται από τους Ayurvedic doctors.

Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι δεν έχει σημασία όταν πηγαίνετε στη Νότια Αμερική, υπάρχει πληθώρα πολιτισμών, μουσικής και πολύχρωμων παραδόσεων που σας κρατούν απασχολημένους όλο το χρόνο.