Ορισμοί κατηγορίας τυφώνα: Η κλίμακα Saffir-Simpson

Αν και οι τυφώνες δεν είναι τόσο συνηθισμένοι στην Καραϊβική όσο πολλοί άνθρωποι σκέφτονται, χτυπούν γη μερικές φορές το χρόνο και όσοι ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου των τυφώνων θα πρέπει να εκπαιδεύονται για το τι μπορούν να περιμένουν από διαφορετικές τυφώνες - από την κατηγορία 1 έως την κατηγορία 5 - αντοχή σύμφωνα με τη κλίμακα Saffir-Simpson.

Τι είναι η κλίμακα Saffir-Simpson και τι σημαίνουν αυτές οι κατηγορίες;

Ορισμός: Η κλίμακα ανέμου Saffir-Simpson Hurricane είναι μια κατηγοριοποίηση 1 έως 5 με βάση την ένταση και τον άνεμο του τυφώνα.

Η κλίμακα - που αναπτύχθηκε αρχικά από τον αιολικό μηχανικό Herb Saffir και τον μετεωρολόγο Bob Simpson - χρησιμοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Τυφλών της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και είναι το παγκοσμίως αποδεκτό πρότυπο για τη μέτρηση της ισχύος των τροπικών κυκλώνων (τυφώνες).

Η κλίμακα περιλαμβάνει:

Για λεπτομερέστερη εξήγηση της κλίμακας, ανατρέξτε στον ιστότοπο του Εθνικού Κέντρου Τυφλών.

Παραδείγματα:

Ο τυφώνας της κατηγορίας 1 Danny χτύπησε τη λίμνη Charles, Λουιζιάνα το 1985 και αναπτύχθηκε από την τροπική καταιγίδα, στον τυφώνα Cat 1, στη συνέχεια πίσω στην τροπική καταιγίδα.

Ο τύπος 2 ο τυφώνας Erin χτύπησε την ακτή του Ατλαντικού της Φλώριδας το 1995 προκαλώντας πλημμύρες, καταρρεύσει δέντρα, και μια αεροπορική συντριβή όταν χτυπήσει Τζαμάικα.

Ο τυφώνας της κατηγορίας 3, ο τυφώνας Κατρίνα έπληξε το Λουιζιάνα το 2005 προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, κυρίως λόγω της θραύσης του συστήματος καταδύσεων στη Νέα Ορλεάνη. Ήταν ο πιο θανατηφόρος τυφώνας στις ΗΠΑ από τον τυφώνα του 1928 Okeechobee.

Ο τυφώνας του Μεγάλου Galveston της κατηγορίας 4 έπληξε το Γκάλβεστον του Τέξας το 1900 και περιελάμβανε ισχυρούς ανέμους και κύμα καταιγίδας 15 ποδιών που κατέστρεψε σπίτια και κτίρια.

Ο τυφώνας της κατηγορίας 5 Andrew προκάλεσε καταστροφικές ζημίες στη νότια Φλόριντα το 1992.

Ταξίδια της Καραϊβικής κατά τη διάρκεια της εποχής του τυφώνα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια στην Καραϊβική, καθώς σχετίζονται με τους τυφώνες, δείτε τον οδηγό μας για τους μύθους και τις αλήθειες για τους τυφώνες στην Καραϊβική.

Κατά την κράτηση ταξιδιών της Καραϊβικής, να έχετε κατά νου ότι ορισμένα νησιά είναι πιο επιρρεπή σε θύελλες από άλλες - οι Βερμούδες και οι Μπαχάμες κρέμονται στην κορυφή των πιθανών υπόπτων, ενώ τα νοτιότερα νησιά της Καραϊβικής - Αρούμπα, Μπαρμπάντος, Κουρακάο , κλπ. - και η Δυτική Καραϊβική είναι λιγότερο πιθανό να πληγεί από τα ανατολικά νησιά.

Έλεγχος τιμών και κριτικών της Καραϊβικής στο TripAdvisor