Θέρετρα με υπηρεσία μπάτλερ

Η υπηρεσία μπάτλερ έχει περάσει από μια μανία μέχρι μια αναμενόμενη άνεση στα θέρετρα πολυτελείας και τις γραμμές κρουαζιέρας. Σήμερα, μπορείτε να περιμένετε να βρείτε υπηρεσία μπάτλερ διαθέσιμη ως premium premium σε ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας, θέρετρα και γραμμές κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο.

Τι να περιμένετε από την υπηρεσία Butler του ξενοδοχείου

Με λίγα λόγια, ένας μπάτλερ είναι εκεί για να προσφέρει μια απρόσκοπτη, ευχάριστη διαμονή και να φροντίσει τις αιτήσεις που διαφορετικά θα απαιτούσαν χρόνο και ενέργεια.

Είτε χρειάζεστε κρατήσεις για δείπνο είτε ξεχάσατε να συσκευάσετε την οδοντόβουρτσα σας, ο μπάτλερ σας είναι εκεί για να λύσει προβλήματα και να εκπληρώσει τα αιτήματα.

Η υπηρεσία μπάτλερ είναι συνηθισμένη στα πολυτελή θέρετρα της Καραϊβικής. Στο καταπράσινο Las Casitas Village στο El Conquistador Resort στο Πουέρτο Ρίκο-ένα δημοφιλές μέρος για οικογένειες επειδή έχει δικό του waterpark-εδώ είναι μια δειγματοληψία για το τι μπορεί να κάνει ο 24ωρος μπάτλερ για σας:

Ποιοι επισκέπτες παίρνουν ένα μπάτλερ;

Η υπηρεσία μπάτλερ είναι συνήθως διαθέσιμη ως μέρος ενός ελίτ επίπεδο εξυπηρέτησης σε ένα θέρετρο. Μερικές φορές, αυτό το επίπεδο ελίτ διατίθεται μόνο σε μια αποκλειστική πολυτελή περιοχή στο μεγαλύτερο θέρετρο ή στο VIP τμήμα ενός "πλοίου μέσα σε ένα πλοίο" σε κρουαζιέρες. Μην κάνετε λάθος: Πληρώνετε ένα ασφάλιστρο για αυτήν την υπηρεσία.

Διαφορετικά θέρετρα ορίζουν ποιοι επισκέπτες είναι επιλέξιμοι για μπάτλερ. Στο all-inclusive Hotel Marina El Cid στο Riviera Maya, η υπηρεσία μπάτλερ δεν συνδέεται με καταλύματα ελίτ, αλλά αποτελεί μέρος μιας πρόσθετης υπηρεσίας πλατίνας που προσφέρει βελτιωμένα προνόμια μαζί με τη συνηθισμένη σειρά all-inclusive φαγητό, ποτά και παιχνίδι.

Στην Καραϊβική και στο Μεξικό, οι μάρκες all-inclusive θέρετρα που προσφέρουν υπηρεσίες μπάτλερ περιλαμβάνουν τα Beaches Resorts , τα Azul Resorts και τα Dreams Resorts . μεταξύ άλλων.

Τι να συμβουλεύσει έναν Butler Resort

Αν ένας μπάτλερ παρέχει καλή εξυπηρέτηση, είναι σύνηθες να πληρώνετε 5% της τιμής δωματίου. Για παράδειγμα, εάν η τιμή του δωματίου σας είναι $ 300 ανά διανυκτέρευση και μένετε πέντε διανυκτερεύσεις, το συνολικό κόστος δωματίων σας θα είναι 1.500 δολάρια και θα συμβουλευτείτε τον μπάτλερ σας για $ 75.

Πού αλλού να βρείτε Butlers

Ενώ η ύπαρξή τους σε θέρετρα ήλιων και θέρετρων είναι συνηθισμένο, οι μπάτσοι μπορούν επίσης να βρεθούν σε άλλα σημεία διακοπών. Στα ξενοδοχεία του Λονδίνου, για παράδειγμα, οι μπάτλερ μπορούν να εκπληρώσουν την φαντασία του επισκέπτη για την αγγλική ανώτερη τάξη ζωής. Λιγότερο αναμενόμενο, οι μπάτλερ μπορούν επίσης να βρεθούν στα θέρετρα χαρτοπαικτικών λεσχών του Λας Βέγκας.

Σε ένα κρουαζιερόπλοιο, ένας μπάτλερ διακρίνεται από τον κυβερνήτη της καμπίνας, του οποίου η ευθύνη είναι να καθαρίσει και να τακτοποιήσει την καμπίνα σας. Αντίθετα, ένας μπάτλερ μπορεί να κάνει κρατήσεις για δείπνο, να κλείσει ραντεβού για spa ή δραστηριότητες ακτογραμμής ή ακόμα και να προσφέρει υπηρεσία ποτών κατά τη διάρκεια ενός κοκτέιλ στην καμπίνα.

Λάβετε υπόψη ότι οι ακριβείς λειτουργίες που παρέχουν οι μπάτλερι διαφέρουν από ιδιοκτησία σε ιδιοκτησία και ότι δεν δημιουργούνται ίσοι όλοι οι ενορχηστρωτές. Στο ένα άκρο του φάσματος, η αποκλειστική ευθύνη του μπάτλερ μπορεί να εξασφαλίζει την ικανοποίηση του επισκέπτη στον οποίο έχει ανατεθεί καθ 'όλη τη διάρκεια της διαμονής του. Σε αυτή την περίπτωση, θα έχετε έναν αποκλειστικό μπάτλερ για τον εαυτό σας.

Στο άλλο άκρο του φάσματος, ο όρος "μπάτλερ" χρησιμοποιείται μάλλον χαλαρά και, ειλικρινά, ως περισσότερο από ένα τέχνασμα. Για παράδειγμα, ένα θέρετρο μπορεί να προσφέρει ένα "μαξιλάρι μαξιλαριού" ή ένα "μπάτλερ", ο οποίος εκτελεί έναν ειδικό ρόλο υπηρεσίας για όλους τους επισκέπτες του ξενοδοχείου γενικότερα.

- Επεξεργασμένο από την Suzanne Rowan Kelleher