Γειτονιά του Καπιτωλίου Hill του Σιάτλ

Το Capitol Hill είναι η επιτομή του 21ου αιώνα Σιάτλ: νέοι, υψηλής τεχνολογίας και πολιτισμικά περιπετειώδεις. Είναι το επίκεντρο της κουλτούρας του καφέ, το σπίτι των συλλόγων που δημιούργησαν το κίνημα του grunge και το χώρο μερικών από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του Σιάτλ, όπως το Block Party και το Parade Pride. Ενώ είναι απλά σπίτι για πολλούς, είναι επίσης μια από τις πιο καυτές γειτονιές νυχτερινής διασκέδασης και έχει μια μακρά λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνετε, από την επίσκεψη στο όμορφο πάρκο εθελοντών για να μεταβείτε στο μουσείο ασιατικής τέχνης του Σιάτλ, να γευματίσετε ή να κρεμάσετε σε μια μικροπυροβιομηχανία.

Γεωγραφία

Το Capitol Hill αναμειγνύεται στο βοσκότοπο, το μεγαλύτερο και το νοσοκομείο που κυριαρχείται στον First Hill στα νότια, με το Madison να είναι το κατά προσέγγιση νότιο όριο. Στα δυτικά, το Interstate 5 παρέχει ένα φράγμα μεταξύ του Hill και του κέντρου. Στο βορρά, ο αυτοκινητόδρομος 520 σηματοδοτεί ένα ξεχωριστό όριο. Προς τα ανατολικά, θα μπορούσατε να κάνετε μια υπόθεση για το 19ο ή 23ο / 24ο είναι τα επίσημα σύνορα.

Το Capitol Hill έχει μια κοινή ατμόσφαιρα και ταυτότητα, αλλά είναι πολύ πιο κοντά σε τρεις ξεχωριστές γειτονιές:

Άνω Μπρόντγουεϊ : Αυτό το τέλος της γειτονιάς έχει μερικά από τα παλαιότερα και πιο ακριβά αρχοντικά του Σιάτλ και κυριαρχείται όλο και περισσότερο από μεγάλα πολυώροφα κτίρια με λιανικό εμπορικό κατάστημα.

Ο Διάδρομος Pike / Pine : Η περιοχή Pike / Pine είναι ένα πιο αδύναμο, πιο κακό συμπλήρωμα στον βόρειο γείτονα. Το Πανεπιστήμιο του Σιάτλ και το SCCC καλύπτουν την περιοχή με τους μαθητές.

15ος : Απέναντι από το Broadway, ο λόφος είναι 15ος, μια περιοχή πιο αργή, αλλά ακόμα ισχίου, με μια παλαιότερη δημογραφική.

Η περιοχή φιλοξενεί το περίπλοκο ιατρικό συγκρότημα του Group Health.

δημογραφικά στοιχεία

Το Capitol Hill έχει περίπου 25.000 κατοίκους. Η μέση ηλικία είναι 32 ετών και υπάρχουν σχετικά λίγες οικογένειες με παιδιά. Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους έχουν πτυχίο πανεπιστημίου ή υψηλότερο. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων γεννήθηκαν από το κράτος.

Η γειτονιά παραμένει ένα επιθυμητό μέρος για να ζήσει και είναι φθηνότερο από ό, τι οι γειτονιές πιο κοντά στο κέντρο της πόλης, αλλά όχι το φθηνότερο μέρος για να ζήσετε από μακριά. Τα ενοίκια τείνουν να είναι υψηλότερα από ό, τι στο κοντινό First Hill ή Central District, αλλά χαμηλότερα από το κέντρο της πόλης, το South Lake Union ή το Belltown.

Τρόφιμα και Εστιατόρια

Το Capitol Hill διαθέτει μερικές από τις πιο ποικίλες επιλογές για φαγητό στην πόλη, καλύπτοντας όχι μόνο μια μεγάλη ποικιλία στυλ αλλά και τιμές. Πιθανώς δεν θα είναι απογοητευμένος πάπια σε οποιοδήποτε εστιατόριο αιχμαλωτίζει το μάτι σας, αλλά μερικές άριστες επιλογές περιλαμβάνουν:

Νυχτερινή ζωή

Η δράση βρίσκεται στο νότιο άκρο της γειτονιάς, αν και το ανώτερο Broadway διαθέτει μερικούς πολύτιμους λίθους. Υπάρχει πλήρες φάσμα νυχτερινής διασκέδασης στο Capitol Hill, από την Elysian Brewing Company μέχρι τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Καφές

Κάθε γειτονιά του Σιάτλ διαθέτει λίγα καφενεία που οι κάτοικοι της θα υπερασπίσουν μέχρι θανάτου. Το Capitol Hill δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά έχει πράγματι μερικές εξαιρετικές επιλογές καφέ.

Ψώνια

Δεν θα βρείτε high-end εμπορικά κέντρα ή ακόμη και λουτρά στη γειτονιά, αλλά Broadway εξακολουθεί να είναι ένας σημαντικός προορισμός αγορών και δεν θα απογοητεύσει. Θα βρείτε περίεργα καταστήματα indie και μοναδικές μικρές επιχειρήσεις που ενσωματώνουν το πνεύμα της περιοχής.

Αναμφισβήτητα, το καλύτερο βιβλιοπωλείο της πόλης, η Elliott Bay Book Company, είναι εδώ. Έτσι είναι ένα από τα καλύτερα καταστήματα τέχνης του Σιάτλ (και της Δυτικής Ουάσιγκτον), Dick Blick. Θα βρείτε επίσης αγαπημένα όπως η καθημερινή μουσική, ένα καταπληκτικό κατάστημα ρεκόρ, το Retail Therapy και το Value Village, αν βρίσκεστε στην αγορά για ρούχα ή ακόμα και το δικό του superstore παιχνιδιού Hill του ίδιου του Hill Castle.

Πάρκα

Οι Σάταλιτς αγαπούν την ύπαιθρο, και οι λόφοι δεν αποτελούν εξαίρεση.

Τέχνες

Το Capitol Hill δεν έχει κανένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα τέχνης της πόλης, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί μια δύναμη που πρέπει να ληφθεί υπόψη στη σκηνή τέχνης του Σιάτλ με χώρους όπως το NWFF, το Annex Theater και το Neumos. Επίσης, μην χάσετε τις αναγνώσεις και τις εγγραφές στην Elliott Bay Book Company.

Δημόσιες συγκοινωνίες

Το Capitol Hill εξυπηρετείται από πολλές γραμμές λεωφορείων. Μια γραμμή τραμ τρέχει στο κοντινό First Hill και υπάρχει μια στάση ελαφρού σιδηροδρόμου στη γειτονιά, επίσης, στο 140 Broadway. Το ελαφρύ σιδηρόδρομο αποτελεί έναν ολοένα και καλύτερο τρόπο για να φτάσετε στην πόλη ή στο αεροδρόμιο καθώς οι στάσεις επεκτείνονται.

Βιβλιοθήκη

Η μοναδική βιβλιοθήκη υποκαταστημάτων του Capitol Hill βρίσκεται στο 425 Harvard Ave E.

Ενημερώθηκε από τον Kristin Kendle.