Ο ιαπωνικός κήπος τσαγιού: ένα καταφύγιο του Zen στο Golden Gate Park

Ο Ιαπωνικός Τσάι Κήπος του Σαν Φρανσίσκο είναι μια από τις πιο ήσυχες γωνιές της πόλης, έναν τόπο που είναι μια αντίφαση: ταυτόχρονα ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης και ένα ήσυχο μέρος για να ξεφύγετε από την αστική φασαρία. Μπορείτε να το επισκεφτείτε όταν πηγαίνετε στο Golden Gate Park .

Προτού να πάτε, μπορεί να σας βοηθήσει να γνωρίσετε λίγο το πώς πήρε εκεί ο παλαιότερος ιαπωνικός κήπος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κήπος δημιουργήθηκε για την έκθεση Mid-Winter του Σαν Φρανσίσκο του 1894 ως ιαπωνικό χωριό.

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, ο επιθεωρητής του πάρκου Golden Gate John McLaren επέτρεψε στον ιαπωνικό κήπο Makoto Hagiwara να μετατραπεί σε κήπο ιαπωνικού στιλ.

Επισκεφτείτε τον ιαπωνικό τσαγιέρα

Ο ιαπωνικός κήπος τσαγιού καλύπτει περίπου τρία στρέμματα. Μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη επίσκεψη σε περίπου μία ώρα, αλλά μπορείτε επίσης να παραμείνετε για λίγες ώρες για να περπατήσετε σε όλους τους χώρους του κήπου.

Η άνοιξη είναι μια από τις πιο όμορφες στιγμές για να επισκεφθείτε τον ιαπωνικό κήπο τσαγιού όταν μπορείτε να δείτε άνθη κερασιού τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Είναι επίσης ιδιαίτερα φωτογενής κατά το φθινόπωρο όταν τα φύλλα αλλάζουν χρώμα.

Ο Τσάι Κήπος μπορεί να πάρει προσωρινά απασχολημένος και γεμάτος κόσμο όταν φτάσει ένα φορτίο τουριστών. Αν φτάσετε ταυτόχρονα με μια μεγάλη ομάδα, περπατήστε πρώτα σε μια μακρινή γωνιά του κήπου και περιμένετε μέχρι να διασκορπιστούν.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Ιαπωνικό Τσάι Κήπος

Ο ιαπωνικός κήπος τσαγιού είναι, πρώτα απ 'όλα, ένας κήπος. Όπως και οι περισσότεροι ιαπωνικοί κήποι, αποτελείται από μικρούς χώρους κήπου και διαθέτει επίσης όμορφα κτίρια, καταρράκτες και γλυπτά.

Κάθε εποχή του χρόνου, οι κλασικές δομές του κήπου είναι εντυπωσιακές (και Instagram-άξια). Η πύλη εισόδου είναι κατασκευασμένη από την ιαπωνική κυπαρίκωση Hinoki και κατασκευάστηκε χωρίς τη χρήση καρφιών. Σε κοντινή απόσταση, θα δείτε ένα πεύκο Monterey που έχει αναπτυχθεί εκεί από το 1900. Ακριβώς μέσα στην πύλη υπάρχει ένα φράκτη που έχει περικυκλωθεί στο περίγραμμα του Ιαπωνικού Όρους Fuji.

Η γέφυρα τυμπάνου είναι ένα κλασικό χαρακτηριστικό που αντικατοπτρίζει στα νερά κάτω από αυτό, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός πλήρους κύκλου. Η πιο εντυπωσιακή δομή στον κήπο είναι η πενταώροφη ψηλή παγόδα. Ήρθε από μια άλλη παγκόσμια έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 1915.

Στον κήπο θα βρείτε κερασιά, αζαλέες, μανόλιες, καμέλιες, ιαπωνικές σφεντάμια, πεύκα, κέδρους και κυπαρίσσια. Μεταξύ των μοναδικών δειγμάτων είναι νάνοι που έφεραν στην Καλιφόρνια η οικογένεια Hagiwara. Θα δείτε επίσης πολλά υδάτινα χαρακτηριστικά και βράχους, τα οποία θεωρούνται ο ραχοκοκαλιά του σχεδιασμού του κήπου.

Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, το Ιαπωνικό Garden Tea House σερβίρει καυτά τσάι και μπισκότα τύχης. Μπορείτε να σκεφτείτε τα μπισκότα τύχης ως κινεζική θεραπεία. Στην πραγματικότητα, ίσως επισκεφθήκατε και το Factory Cookie Fortune στην Chinatown του Σαν Φρανσίσκο. Και ίσως να αναρωτιέστε γιατί το ιαπωνικό κήπο σερβίρει κινέζικα μπισκότα. Στην πραγματικότητα, ο δημιουργός του κήπου Makoto Hagiwara εφευρέθηκε το μπισκότο τύχης, το οποίο εξυπηρέτησε για πρώτη φορά στους επισκέπτες του ιαπωνικού τσαγιού.

Το τσάι και τα σνακ είναι μέτρια στην καλύτερη περίπτωση και η εμπειρία είναι σίγουρα "τουριστική", αλλά δεν αποτρέπει τους επισκέπτες και ο Τσάι Κήπος είναι συχνά συσκευασμένα.

Ένας καλός τρόπος για να καταλάβετε καλύτερα τον Ιαπωνικό Τσάι Κήπος είναι μια ξενάγηση.

Οι καθηγητές από τους οδηγούς της πόλης του Σαν Φρανσίσκο πραγματοποιούν περιηγήσεις στο ιαπωνικό τσάι και το πρόγραμμα είναι στην ιστοσελίδα τους.

Τι πρέπει να ξέρετε για τον ιαπωνικό τσαγιέρα

Ο Τσάι Κήπος βρίσκεται στο 75 Hagiwara Tea Garden Drive, δίπλα στο πάρκο John F. Kennedy Drive και δίπλα στο Μουσείο DeYoung στο Golden Gate Park. Μπορείτε να σταθμεύσετε στο δρόμο που βρίσκεται κοντά ή στο δημόσιο πάρκινγκ κάτω από την Ακαδημία Επιστημών.

Ο κήπος είναι ανοιχτός 365 ημέρες το χρόνο. Χρεώνουν την είσοδο (η οποία είναι χαμηλότερη για τους κατοίκους της πόλης του Σαν Φρανσίσκο), αλλά μπορείτε να πάρετε δωρεάν μερικές ημέρες την εβδομάδα εάν πάτε νωρίς το πρωί. Ελέγξτε τις τρέχουσες ώρες και τις τιμές των εισιτηρίων στην ιστοσελίδα Tea Garden.

Αναπηρικά καροτσάκια και καροτσάκια επιτρέπονται στον κήπο, αλλά η τακτοποίηση μαζί τους μπορεί να είναι δύσκολη. Ορισμένα από τα μονοπάτια στον κήπο είναι φτιαγμένα από πέτρα και άλλα είναι στρωμένα.

Μερικά από τα μονοπάτια είναι απότομα και άλλα έχουν βήματα. Υπάρχουν προσβάσιμα μονοπάτια, αλλά οι σημάνσεις μπορεί να είναι δύσκολο να ακολουθηθούν. Το Tea House μπορεί να φιλοξενήσει αναπηρικές καρέκλες, αλλά πρέπει να ανεβείτε μερικές σκάλες για να μπείτε στο κατάστημα δώρων.

Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερα φυτά και λουλούδια στον Βοτανικό Κήπο του Σαν Φρανσίσκο και στο Ωδείο των Λουλουδιών .