Ημερολόγιο συμβάντων του Σαν Φρανσίσκο Μαΐου

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Φρανσίσκο
23 Απριλίου-7 Μαΐου
Η ταινία του Σαν Φρανσίσκο παρουσιάζει 180 ταινίες σε δύο εβδομάδες. Η νύχτα κλεισίματος είναι το Experimenter , με πρωταγωνιστή τον Peter Sarsgaard και τον Winona Ryder, για το περίφημο πείραμα του Stanley Milgram, το οποίο εξέτασε την αφοσίωση των ανθρώπων στην εξουσία, όπου οι άνθρωποι πίστευαν ότι έδιναν ηλεκτροσόκ σε άλλους.
Σε διάφορους χώρους στο Σαν Φρανσίσκο και στον Ανατολικό Κόλπο. Οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλλουν.

Βιτρίνα Decorator του Σαν Φρανσίσκο
25 Απριλίου-24 Μαΐου, Τρίτη-Κυριακή. & 25 Μαΐου
Ένα αρχοντικό Presidio Heights ύψους 9.760 τετραγωνικών ποδιών σχεδιασμένο από την Julia Morgan παίρνει ένα make-over από περισσότερες από τρεις δωδεκάδες σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και τοπίων. Oooh και aahhh πάνω από τα έπιπλα, διακόσμηση, μεγάλη σκάλα, έξι υπνοδωμάτια, οκτώ μπάνια και αίθουσα κρασιού. Παίρνει το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης του ιδιωτικού γυμνασίου του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο.
Στο 3630 Jackson St., Σαν Φρανσίσκο. Εισιτήρια $ 30, 35.

Φεστιβάλ Cinco de Mayo
2 Μαΐου, στις 10 π.μ.-6 μ.μ.
Μια μέρα πολιτισμών του Μεξικού και της Λατινικής Αμερικής, με μουσική mariachi, μπαλλέτο folklorico, λατινική τζαζ, salsa συγκροτήματα, φαγητό και παιδική περιοχή.
Στον δρόμο Βαλένθια μεταξύ 21ου και 24ου δρόμου. Ελεύθερος.

SFMade Εβδομάδα
4-10 Μαΐου
Ritual Coffee, Timbuk2, κιθάρα Blackbird, εταιρεία ποδηλάτων αποστολής, οινοποιεία και άλλοι κατασκευαστές και εταιρείες του Σαν Φρανσίσκο προσφέρουν εκδρομές στο εργοστάσιο, εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες, πωλήσεις και χειροκίνητα εργαστήρια.


Σε όλο το Σαν Φρανσίσκο. Οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλλουν (οι περισσότερες εκδρομές είναι $ 5).

Διεθνές Φεστιβάλ Μπύρας Σαν Φρανσίσκο
9 Μαΐου, στις 5-11 μ.μ.
Δοκιμάστε τα προϊόντα των περίπου 100 ζυθοποιών, που κυμαίνονται από τοπικά έως διεθνή, συμπληρώνονται με τσιμπήματα τροφίμων. Το ετήσιο φεστιβάλ ξεκίνησε το 1984 και είναι μια συλλογή χρημάτων για τη Νηπιαγωγείο Telegraph Hill Cooperative Nursery School.


Στο Fort Mason Centre, Φεστιβάλ Pavilion, 2 Marina Blvd., Σαν Φρανσίσκο 94123. Εισιτήρια $ 75, 175. Ηλικίες 21+.

Ημέρα της μητέρας
10 Μαΐου
Δείτε τον οδηγό της Ημέρας της Μητέρας για ειδικές εκδηλώσεις, εκδρομές, κρουαζιέρες, γεύματα και άλλους τρόπους θεραπείας της μαμάς.

Ημέρα ποδηλάτου για εργασία
14 Μαΐου
Σκάψτε το αυτοκίνητο. Συμμετάσχετε σε πρωινή συνοδεία για πεντάλ από την κουκούλα σας στο κέντρο της πόλης, που διοργανώνεται από τον συνασπισμό ποδηλάτων του Σαν Φρανσίσκο. Κατά τις μετακινήσεις το πρωί και το βράδυ, οι 26 στάσεις γύρω από την πόλη είναι εφοδιασμένες με δωρεάν σνακ και ποτά.
Freewheeling.

Ασιατική κληρονομιά οδικής κληρονομιάς
16 Μαΐου, στις 11 π.μ.-6 μ.μ.
Αυτό το φεστιβάλ για να χαρακτηρίσει τον Ασιατικό Ειρηνικό Αμερικάνικο μήνα κληρονομιάς περιλαμβάνει μπάντες, DJs και taiko drumming? μια παρέλαση; προβολές για την υγεία · μια περιοχή των παιδιών? και κοινοτικές και μη κερδοσκοπικές ομάδες, τέχνες και βιοτεχνίες και τρόφιμα σε περίπτερα. Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το οποίο φιλοξενεί τη μουσική και χορό της Νοτιοανατολικής Ασίας και τις ταινίες του Κέντρου για τα ασιατικά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Στο Civic Center και στο Larkin ανάμεσα στους δρόμους Grove και Ellis, Σαν Φρανσίσκο 94102. Δωρεάν.

Παραγωγός Faire
16 και 17 Μαΐου
Παράδεισος για ζαχαροπλαστεία και παιδιά. Ogle και δοκιμάστε σπιτικά μουσικά όργανα, ρουκέτες, drones, ιπτάμενα μηχανήματα, tuxes οπτικών ινών και όλα τα είδη ρομπότ. Μάθετε για τις μέλισσες, το Raspberry Pi, τη νευροεπιστήμη και πώς να κάνετε τα πάντα από τα αεροπλάνα μέχρι τη σοκολάτα.


Στο κέντρο εκδηλώσεων του San Mateo County, 1346 Saratoga Dr., San Mateo 94403. Οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλλουν.

Η πόλη δεν είναι προς πώληση
16 Μαΐου, στις 6 μ.μ. 17 Μαΐου, στις 2 μ.μ.
Οι 200 ​​φοιτητές των παιδικών τεχνών μετά το σχολείο τραγουδούν και χορεύουν σε ένα πρωτότυπο μουσικό βιβλίο για τη στέγαση και την ιστορία της πόλης από το Gold Rush μέχρι σήμερα. Το ετήσιο μουσικό είναι ένα όφελος για το πρόγραμμα μετά το σχολείο στο εναλλακτικό σχολείο Rooftop Alternative School του SF.
Στο Lowell High School, το θέατρο Carol Channing, το 1101 Eucalyptus Dr., το Σαν Φρανσίσκο 94132. Εισιτήρια $ 12-28.

Εβδομάδα Μικρών Επιχειρήσεων
16-23 Μαΐου
Το Σαν Φρανσίσκο (και άλλες πόλεις των ΗΠΑ) επικεντρώνεται στους μικρούς επιχειρηματίες αυτή την εβδομάδα, προσφέροντας μίκτες δικτύωσης, οδηγούς και συμβουλές. Τα δωρεάν εργαστήρια στις 22 Μαΐου καλύπτουν την τεχνολογία, το branding, τη διαχείριση, την οικονομία κοινής χρήσης και άλλα θέματα. Διάφορες γειτονιές φιλοξενούν πωλήσεις πεζοδρομίων στις 16 και 23 Μαΐου.


Σε διάφορους χώρους στο Σαν Φρανσίσκο. Τα περισσότερα γεγονότα δωρεάν.

Κόλπος σε Breakers
17 Μαΐου, στις 8 π.μ.-12 μ.μ.
Ένα πραγματικά μοναδικό στο Σαν Φρανσίσκο γεγονός, αυτή η 103χρονη παράδοση είναι ένα διασκεδαστικό ταξίδι 12K ντυμένο ως διαγωνισμός κοστουμιού και μπλοκ. (Για τους σπόρους λίγους, είναι ένας σοβαρός αγώνας δρόμου). Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δεν επιτρέπεται η πτήση, οτιδήποτε με τροχούς διαφορετικούς από αναπηρικά καροτσάκια (π.χ. καροτσάκια, καροτσάκια, ρόδες, skateboards, ποδήλατα), το οινόπνευμα και οι μη εγγεγραμμένοι δρομείς. Οι τσάντες, οι σακίδια και τα εμπορευματοκιβώτια απαγορεύονται επίσης από την κούρσα αν δεν είναι διαφανείς και δεν είναι μεγαλύτερες από ό, τι από ένα χαρτί (8.5 "x11" x4 ")
Ξεκινά από τους δρόμους Howard και Main. τελειώνει στο Great Highway. Η καλή θέα είναι συνήθως στο Howard μεταξύ 1ης και 9ης, στο πράσινο της Patricia στην κοιλάδα Hayes, στην κορυφή του περίφημου λόφου Hayes Street, κατά μήκος του Panhandle, στο Conservatory of Flowers του Golden Gate Park και στη γραμμή τερματισμού. Ελέγξτε τον χάρτη πορείας. Εγγραφή $ 32-139.

Εκθεσιακό Σπουδαστήριο Σπουδών Μπαλέτου Σαν Φρανσίσκο
20 και 22 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. 21 Μαΐου στις 6 μ.μ.
Δείτε μια ολόκληρη σειρά χορευτών στην εκπαίδευση, από την αρχή μέχρι τους προχωρημένους μαθητές, εκτελέστε κομμάτια ρεπερτορίου και μπαλέτα.
Στο Κέντρο Τεχνών Yerba Buena, 700 Howard St., Σαν Φρανσίσκο. Εισιτήρια $ 40, 50.

Recology Καλλιτέχνης στο Σαν Φρανσίσκο στις εκθέσεις κατοικίας
22 Μαΐου, στις 5-9 μ.μ. 23 Μαΐου, στις 1-3 μ.μ. 26 Μαΐου, στις 5-7 μ.μ.
Ο Michael Arcega, ο Ma Li και ο Eden V. Evans πέρασαν τέσσερις μήνες για να βγάλουν τα γλυπτά και τις εγκαταστάσεις από πλαστικά μπουκάλια νερού, 2x4s, περσίδες, χαρτόνια, ψάθινα καθίσματα και άλλα υλικά. Ελάτε να δείτε τα αποτελέσματα και να συναντήσετε τους καλλιτέχνες. Στις 26 Μαΐου περιλαμβάνει μια γκαλερί με τους καλλιτέχνες.
Στο Art Studio της Recology, 503 Tunnel Ave., San Francisco. Ελεύθερος.

Σαν Φρανσίσκο Καρναβάλι
23 και 24 Μαΐου, στις 10 π.μ.-6 μ.μ.
Με την κατάλληλη για την ξηρασία θέμα ενός γκουα-σάγραδα, η διήμερη αυτή έκρηξη των λατινοαμερικανικών και καραϊβικών πολιτισμών περιλαμβάνει χορευτική γεύση (samba, tango, salsa και cumbia, για να αναφέρουμε μόνο μερικές ποικιλίες), drumming, music , των τροφίμων, των τεχνών και των βιοτεχνιών και των δραστηριοτήτων των παιδιών. Στις 24 Μαΐου, η Sheila E. οδηγεί το δημοφιλές Carnaval Grand Parade, το οποίο ξεκινάει στις 9:30 π.μ. από τις 24 μ.μ. και Bryant και χαλαρώνει δυτικά στην Mission Street και στη συνέχεια στην 17η οδό προς το Νότιο Van Ness.
Στον Harrison ανάμεσα στους 16ους και 24ους δρόμους. Ελεύθερος.

Mongol Art World Tour
25 Μαΐου, στις 7 μ.μ.
Αυτό το βράδυ της πολιτιστικής κληρονομιάς, της τέχνης και της ιστορίας της Μογγολίας εμφανίζονται κοντορνιστές, τραγούδια στο λαιμό και άλλη παραδοσιακή μουσική και χορός, εικόνες βίντεο από το τοπίο της Μογγολίας και παράσταση διαδρόμου παραδοσιακής και σύγχρονης μόδας. Ένα χορευτικό πάρτυ υπό την ηγεσία του DJ ακολουθεί στις 9 μ.μ.-12 π.μ.
Στο Ruby Skye, 420 Mason St., Σαν Φρανσίσκο 94109. Εισιτήρια $ 60-100.

Moonalice στο Union Square Live
27 Μαΐου , στις 6-8 μ.μ.
Το Moonalice είναι μια ζώνη μπάντας ψυχεδελικής ροκ μπάντα που αναμιγνύει τα είδη και παίζει εκτεταμένες αυτοσχεδιαστικές μαρμελάδες. Για κάθε παράσταση, η μπάντα προμηθεύει μια πρωτότυπη αφίσα τέχνης για να δώσει στους συμμετέχοντες.
Στο Union Square Park, 333 Post St., Σαν Φρανσίσκο 94108. Δωρεάν.

Εργασία στο Σαν Φρανσίσκο - Πριν και μετά το 1915
28 Μαΐου, στις 6-8 μ.μ.
Οι ντόπιοι ιστορικοί και καθηγητές μιλούν για την ξεχωριστή ιστορία της εργατικής και εργασιακής τάξης της πόλης από το 1890 έως το 1920.Η συζήτηση των πάνελ είναι ένα από τα γεγονότα της ιστορικής κοινωνίας της Καλιφόρνιας για την 100η επέτειο της Παναμάς-Ειρηνικού Διεθνούς Έκθεσης.
Στην ιστορική κοινωνία της Καλιφόρνιας , 678 Mission St., Σαν Φρανσίσκο 94105. Δωρεάν- $ 5.

Φεστιβάλ Silent Film του Σαν Φρανσίσκο
28 Μαΐου-1 Ιουνίου
Ταινίες από μια εποχή που πέρασε από τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Γαλλία και τη Σουηδία, όπως το All Quiet στο Δυτικό μέτωπο, το Sherlock Holmes και το Ben Hur με πρωταγωνιστές τέτοιες εικόνες όπως οι Greta Garbo και Harold Lloyd.
Στο θέατρο Castro, 429 Castro St., Σαν Φρανσίσκο 94114. Εισιτήρια: Δωρεάν - $ 22.

Φεστιβάλ πράσινου κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσ
28 Μαΐου-3 Ιουνίου
Περισσότερες από 60 ταινίες από όλο τον κόσμο. Το θέμα του φεστιβάλ είναι το "Changing Cities", με πολλές ταινίες που διερευνούν τη στέγαση, τις φτωχογειτονιές, την αναζωογόνηση, τη μεταφορά και την ποιότητα ζωής. Άλλες ταινίες αφορούν την εξαφάνιση ειδών, την υπερθέρμανση του πλανήτη, την ίδρυση της Greenpeace, τα τρόφιμα και τα απόβλητα τροφίμων.
Στο θέατρο Roxie, 3117 16th St., Σαν Φρανσίσκο 94103, και άλλοι χώροι στο Σαν Φρανσίσκο και το Μπέρκλεϊ. Εισιτήρια: $ 13-15.

BottleRock Νάπα κοιλάδα
29-31 Μαΐου, 11:30 - 22:00
Φανταστείτε τους Δράκους, τον Robert Plant, την αμφιβολία, τον Δημόσιο Εχθρό, τον Snoop Dogg, τους Gipsy Kings, τους Αδελφούς Avett, τον Foster the People, το Moonalice και το Doobie Decibel System. Διακεκριμένοι σεφ και γκουρμέ φαγητά, κρασί και ζυθοποιία.
Στην 575 3rd St, Napa 94559. Οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλλουν.

Θησαυρός νησί Flea
30 και 31 Μαΐου, στις 10 π.μ. - 4 μ.μ.
Η υπαίθρια αγορά ψύλλων (η οποία αρνείται να βάλει "αγορά" στο όνομά της) γιορτάζει τα τέταρτα της γενέθλια με ζωντανή μουσική, μια περιοχή παιδιών με βόλτες με πόνυ, σπίτια άλμα και μαγεία, ποτά ειδικά, τρόφιμα φορτηγά και φυσικά δεκάδες της Bay Area τεχνίτες και πωλητές που προσφέρουν νέα και vintage ρούχα και αξεσουάρ, αντίκες, ειδικών τροφίμων, έργα τέχνης, είδη διακόσμησης στο σπίτι και άλλες miscellany.
Στη Λεωφόρο των Παλμών, το νησί των Θησαυρών. Είσοδος δωρεάν- $ 3. Δωρεάν στάθμευση.

Ημέρα Κοινότητας Βοτανικού Κήπου του Σαν Φρανσίσκο
31 Μαΐου, στις 10 π.μ.-5 μ.μ.
Ο κήπος σηματοδοτεί την 75η επέτειό του με ελεύθερη είσοδο και ειδικές δραστηριότητες, όπως πρωινή γιόγκα, διάφορες πεζοπορίες που διοργανώνονται από τον καθηγητή, παγκόσμια μουσική και χορευτικές παραστάσεις, φωτογραφικό περίπτερο, τραγούδια, βιοτεχνίες και θεματικές αναγνώσεις.
Βοτανικός Κήπος του Σαν Φρανσίσκο, 9η Λεωφόρος. στο Lincoln Way, Golden Gate Park, Σαν Φρανσίσκο 94122. Δωρεάν .