Εστιατόρια της Σαν Φρανσίσκο της Κίνας

Βρείτε ένα μέρος για να φάτε στην Chinatown του Σαν Φρανσίσκο

Πριν πάτε στην Chinatown του Σαν Φρανσίσκο αναζητώντας ένα μέρος για φαγητό, πρέπει να το ξέρετε αυτό. Τα εστιατόρια σε αυτό το τμήμα της πόλης συχνά στοχεύουν τους τουρίστες και, ειλικρινά, δεν είναι πολύ καλοί. Ορισμένες από αυτές υπολείπονται της εξυπηρέτησης των πελατών, όπως μετράται από τα δυτικά πρότυπα. Πολλοί λαμβάνουν μόνο μετρητά (χωρίς πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες). Κάποιοι μπορεί να περιγραφούν καλύτερα ως "τρύπα στον τοίχο".

Αν θέλετε να βρείτε το καλύτερο μέρος για να φάτε κινέζικο φαγητό στο Σαν Φρανσίσκο, θα είστε καλύτερα να κατευθυνθείτε αλλού στην πόλη.

Αλλά αν ψάχνετε για μια "αυθεντική" γαστρονομική εμπειρία στο Σαν Φρανσίσκο, αυτά τα μέρη είναι μερικά από τα καλύτερα που μπορείτε να βρείτε εκεί.

Πολλά από τα μικρά, οικογενειακά καταλύματα στην Chinatown δεν διαθέτουν ιστότοπους, γι 'αυτό και αυτοί οι σύνδεσμοι πηγαίνουν στις κριτικές του ξενοδοχείου Yelp. Όχι μόνο μπορείτε να διαβάσετε ένα ευρύ φάσμα απόψεων εκεί, αλλά μπορείτε επίσης να δείτε τις βαθμολογίες του τμήματος υγείας τους.

Τα καλύτερα εστιατόρια στο Chinatown του Σαν Φρανσίσκο

Μενού στην Chinatown μπορεί να είναι σύντομη για τις εξηγήσεις, έτσι δεν έχει σημασία ποια κουζίνα που θα επιλέξετε, μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις.

Μέρη για να φάτε Dim Sum στο Chinatown του Σαν Φρανσίσκο

Ακόμη και πριν το δείπνο "μικρών πιάτων" έγινε δημοφιλές, τα κινέζικα εστιατόρια dim sum ήταν σερβίρουν ένα ad hoc γεύμα που αποτελείται από πολλά μικρά αντικείμενα. Μπορούν να περιλαμβάνουν ντοματάκια και κουλουράκια γεμισμένα με κρέας, ρύζι και ροδέλες, ατμισμένο κρέας και λαχανικά και τηγανητά αντικείμενα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά πράγματα και ένα αχνό γεύμα μπορεί να κάνει ένα ωραίο μεσημεριανό γεύμα ενώ θα εξερευνήσετε την Chinatown.

Ορισμένα εστιατόρια χαμηλού ύψους εξυπηρετούν το φαγητό τους από έναν πάγκο, αλλά σε άλλους, οι εξυπηρετητές κυκλοφορούν στην τραπεζαρία, μεταφέροντάς τους σε καρότσια. Συνήθως, πληρώνετε από το πιάτο και ο διακομιστής σας μπορεί να αυξήσει τον λογαριασμό μετρώντας τα κενά πιάτα στο τραπέζι.

Οι περισσότερες κορυφαίες λίστες εστιατορίων λένε ότι το καλύτερο αχνό ποσό στο Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται έξω από την Chinatown proper, αλλά αν θέλετε να το δοκιμάσετε στην Chinatown, αυτά είναι τα καλύτερα στοιχήματά σας:

Καταστήματα τσαγιού τσάι

Δεν υπάρχει έλλειψη καταστημάτων τσαγιού στην Chinatown, τα περισσότερα από τα οποία πωλούν μια μεγάλη ποικιλία από τσάγια και προσφέρουν δωρεάν γεύση. Τα καλύτερα βαθμολογημένα από αυτά είναι το Vita Leaf (509 Grant), το Red Blossom (831 Grant) και το Blest (752 Grant).

Κινέζικα αρτοσκευάσματα και μπισκότα τύχης

Μου αρέσει να σταματάω σε ένα αρτοποιείο για μια γρήγορη προσπάθεια για να κρατήσει την ενέργεια που πηγαίνει στην Chinatown. Εκτός από τα κέικ και τα γλυκά που περιμένετε, κάνουν επίσης μια ποικιλία από φεγγίτες, γεμάτες με κόκκινη φασόλια ή πάστα σπόρων λωτού και περιβάλλεται από ένα λεπτό κρούστα. Ορισμένοι περιέχουν κρόκους από αλατισμένα αυγά πάπιας.

Αυτές οι μικρές απολαύσεις μοιράζονται καλύτερα. Σύμφωνα με τη Wikipedia, μια κέικ φεγγαριού με διάμετρο 4 ιντσών μπορεί να έχει 1.000 θερμίδες. Η είσοδός τους περιγράφει επίσης όλα τα είδη κέικ φεγγαριού.

Τα δύο καλύτερα και πιο δημοφιλή αρτοσκευάσματα της Chinatown είναι το Golden Gate Bakery στο 1029 Grant και το Eastern Bakery, στο 720 Grant που έχει τη δική του προεδρική σχέση: Ο Bill Clinton σταμάτησε εκεί πριν από μερικά χρόνια και έχουν φωτογραφίες στους τοίχους για να το αποδείξουν.

Εάν η γεύση σας στα ψημένα προϊόντα ευνοεί τα μπισκότα τύχης, μπορείτε να αγοράσετε μια τσάντα από αυτά απευθείας από την πηγή στο Golden Gate Fortune Cookies (56 Ross Alley κοντά στην Jackson Street). Σε άλλες περιοχές της Chinatown, η Mee Mee Bakery λέγεται ότι πωλεί τις μοναδικές γεύσεις (πρωτότυπο, σοκολάτα και φράουλα) στην πόλη.

Εκδρομές για φαγητό στην Chinatown

Αν θέλετε κάποια καθοδήγηση κατά την εξερεύνηση των τροφίμων στην Chinatown, δοκιμάστε τοπικές γεύσεις της πόλης, Wok Wiz ή Foodie Adventures.