Το τηλεφωνικό θάλαμο Mojave

Το Booth Phone Mojave είναι ένα τέλειο παράδειγμα για το πώς οι άνθρωποι παίρνουν την εμμονή με τα πιο περίεργα πράγματα. Στην περίπτωση αυτή, ήταν ένας μοναχικός τηλεφωνικός θάλαμος στην έρημο Mojave. Σε μια περίοδο 3 ετών, συγκέντρωσε μια λατρεία - και τελικά έπεσε θύμα της δικής της δημοτικότητας.

Υπάρχουν όλα τα είδη των θεωριών για το τι όλα σήμαινε, αλλά θα αφήσω τις φιλοσοφικές και ανθρωπολογικές σκέψεις σε κάποιον άλλο. Αυτά είναι τα γεγονότα της ιστορίας.

Υπάρχει τηλεφωνικός θάλαμος στη μέση του πουθενά;

Τον Μάιο του 1997, ο Godfrey Daniels από την Αριζόνα διαβάσει μια ιστορία περιοδικών αναφέροντας ότι ένας "κ. Ν" παρατήρησε μια μικρή κουκκίδα με τη λέξη "τηλέφωνο" δίπλα σε αυτό 15 μίλια από οπουδήποτε σε χάρτη της έρημο Mojave. Καταζητημένος από την περιέργεια, ο "Ν" έσπευσε να δει τον τηλεφωνικό θάλαμο και δημοσίευσε τον αριθμό του.

"N" έγινε με τον τηλεφωνικό θάλαμο αφού το βρήκε, αλλά ο Godfrey έγινε εμμονή. Το ονόμασε κάθε μέρα. Έγραψε όλες τις κλήσεις του, παρόλο που κανείς δεν απάντησε. Εκείνος βασανίζει τους φίλους του όταν επισκέφτηκαν, κάνοντάς τους να καλέσουν και τον τηλεφωνικό θάλαμο. Τέλος, μετά από περίπου ένα μήνα, η εμμονή του αποδιδόταν. Τηλεφώνησε και πήρε ένα πολυάσχολο σήμα.

Μετά από ανεκτέλεστες επαναλήψεις, απάντησε μια γυναίκα που ονομάστηκε Lorene. Ο Λόρεν έτρεξε ένα ορυχείο στη γειτονιά και βρισκόταν στο τηλεφωνικό θάλαμο για να καλέσει. Η εμμονή του Godfrey δεν τελείωσε να μιλάει με τον Lorene. Μετά από αυτό, έκανε πέντε προσκυνήματα στο μικρό τηλέφωνο στο Mojave, το οποίο έγραψε για την ιστοσελίδα του.

Το Mojave Phone Booth γίνεται διάσημη

Τον Ιούλιο του 1999, ο Godfrey και μια παρέα φίλων επισκέφθηκαν το περίπτερο του τηλεφώνου. Σε τέσσερις ώρες πήραν 72 τηλεφωνήματα. Ήρθαν από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά - και τόσο μακριά όσο η Γερμανία και η Αυστραλία. Οι περισσότεροι από τους καλούντες είδαν την ιστοσελίδα του Godfrey.

Ο Τσακ έμαθε για το περίπτερο του Steve, ο οποίος έμαθε για αυτό από τον Godfrey.

Κάλεσε το τηλέφωνο και το βρήκε απασχολημένο στις 2:00 π.μ. Αποφάσισε ότι πρέπει να είναι από το γάντζο, οπότε έκανε ό, τι θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος.

Ζήτησε από τον Steve, έναν απόλυτο ξένο, να τον συνοδεύσει σε ένα ταξίδι Για να το κρεμάσει. Διότι, τελικά, τι καλό είναι ένα τηλεφωνικό περίπτερο στη μέση της ερήμου, αν δεν μπορείτε να το καλέσετε και να το ακούσετε δακτύλιο; Αυτοί φώναζαν δυσοίωνες φορτηγά που φέρουν κασετίνες, γεμάτο ηλικιωμένους πολίτες Denny και δεκαπέντε χιλιόμετρα τραχύ δρόμο για να φτάσουν στο περίπτερο.

Όταν έφθασαν ανακάλυψαν ότι δεν ήταν από το γάντζο, ήταν εκτός λειτουργίας! Το τηλέφωνο στη συνέχεια επιδιορθώθηκε.

Ο συγγραφέας του περιοδικού Λος Άντζελες Τζον Γκίλια συναντήθηκε με τον 51χρονο Rick Karr στο τηλεφωνικό θάλαμο. Ο Karr ισχυρίστηκε ότι το Άγιο Πνεύμα του είπε να απαντήσει στο τηλέφωνο. Για 32 ημέρες απάντησε περισσότερες από 500 τηλεφωνικές κλήσεις. Ένα από τα πιο παράξενα: επαναλαμβανόμενες κλήσεις από κάποιον που προσδιόρισε τον εαυτό του ως "λοχίας Zeno από το Πεντάγωνο".

Το Booth Phone Mojave (και το Godfrey) έγιναν μικρές προσωπικότητες. Έλαβαν κάλυψη από τους The New York Times , τους Los Angeles Times , μέσω του CNN και σε εφημερίδες σε όλο τον κόσμο.

Το τέλος του τηλεφωνικού θαλάμου Mojave

Τότε συνέβη: Τρία χρόνια μετά το πρώτο πινέλο με τη φήμη, το τηλεφωνικό περίπτερο συναντήθηκε με το θάνατό του.

Στις 23 Μαΐου 2000, το San Jose Mercury News ανέφερε ότι ο Pacific Bell και η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου είχαν απομακρύνει το περίπτερο επειδή προσελκύει πάρα πολλούς που αναζητούν περιέργεια.

Την τελευταία φορά που έλεγξα, ο Godfrey κρατούσε ακόμα τη μνήμη του ζωντανή.