Το Ripley το πιστεύει ή όχι! Βαλτιμόρη

Το εσωτερικό αξιοθέατο του λιμανιού περιλαμβάνει τα παράξενα αντικείμενα, το θέατρο 4-D και το λαβύρινθο καθρέφτη

Ένα διώροφο πράσινο φίδι με ατμό που βγαίνει από τη μύτη του χαιρετά τους επισκέπτες στο Ripley's Believe It Or Not! στο εσωτερικό λιμάνι της Βαλτιμόρης. Ονομάστηκε κατάλληλα "Chessie", το τέρας τυλίγεται γύρω από το ανώτερο επίπεδο του Harborplace στο Light Street Pavilion. Στο εσωτερικό και στους επισκέπτες θα βρείτε περισσότερα από 500 από τα "περίεργα" εμπορικά σήματα της Ripley που διαδίδονται σε επτά γκαλερί, καθώς και έναν λαβύρινθο καθρέφτη και ένα κινηματογραφικό θέατρο 4-D με κινούμενες καρέκλες και ειδικά εφέ.



Ορισμένα από τα περίεργα και εκκεντρικά αντικείμενα που εμφανίζονται περιλαμβάνουν ένα μικροσκοπικό λεπτομερές μοντέλο του Hogwarts Castle από τον Χάρι Πότερ που κατασκευάστηκε από 600.000 αγώνες, ένα Mini Cooper που καλύπτεται από πάνω από ένα εκατομμύριο κρύσταλλα Swarovski και μια χούφτα σκασμένα κεφάλια. Άλλα αντικείμενα περιλαμβάνουν ένα κινέζικο σπαθί τέχνης, ένα τύμπανο ανθρώπινου κρανίου από το Θιβέτ, σπάνιες αφρικανικές μάσκες, μεταλλαγμένα ζώα, αποτύπωμα T-rex και πολλά άλλα.

Εκτός από τα γνήσια αντικείμενα από όλο τον κόσμο που αποδίδουν φόρο τιμής στο περίεργο και παράξενο, οι επισκέπτες θα βρουν ασυνήθιστα έργα τέχνης από πένες, κομμάτια παζλ, λάδια χάμπουργκερ, κομμάτια καραμελών, απορρίμματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, εξαρτήματα ποδηλάτων και ακόμη και ένα κομμάτι από 200.000 νεκρά μυρμήγκια φωτιάς. Υπάρχουν επίσης πολλά διαδραστικά εκθέματα για παιδιά και παιδιά στην καρδιά.

Υπάρχει επίσης ένα κομμάτι της τοπικής γεύσης στο μουσείο, συμπεριλαμβανομένου ενός αφιερώματος στον καλλιτέχνη του Johnny Eck. Γνωστός ως το καταπληκτικό "Ημίχρονο" και "Βασιλιάς των Freaks", η μητρική Βαλτιμόρη έλειπε το κάτω μέρος του κορμού και των ποδιών του.

Είναι γνωστός για το ρόλο του στην κλασσική ταινία του Τόλ Μπάρντιγκ του 1932, Freaks . Εκτός από το αφιέρωμα στον Eck, έξω από το μουσείο υπάρχει μια μπάλα γρανίτη των 10.000 λιβρών που εξισορροπείται σε ένα λεπτό στρώμα νερού που είναι χαραγμένο με γεγονότα σχετικά με τη Βαλτιμόρη.

Γκαλερί στο Ripley's Believe It Or Not !:

Το Ripley το πιστεύει ή όχι! Franchise, που ονομάστηκε για έναν γελοιογράφο του 20ου αιώνα που ονομάζεται Robert Ripley ο οποίος δημιούργησε το πιστεύουν ή όχι! comic strip, έχει περισσότερα από 80 αξιοθέατα σε 10 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η περιοχή στη Βαλτιμόρη είναι ένα από τα 32 Odditoriums.

Το Ripley το πιστεύει ή όχι! Βαλτιμόρη
Διεύθυνση: 301 Light Pavilion Street, Εσωτερικό Λιμάνι
Τηλέφωνο: 443-615-7878
Ώρες: Κυριακή - Πέμπτη, 10 π.μ.-10 μ.μ. Παρασκευή - Σάββατο, 10 π.μ. - 12 π.μ. Ανοιχτό 365 ημέρες το χρόνο.
Εισιτήρια: Τα εισιτήρια για κάθε προορισμό είναι 17,99 δολάρια για τους ενήλικες και 11,99 δολάρια για τα παιδιά, με μειωμένα εισιτήρια για δύο ή και τα τρία αξιοθέατα.