Αψέντι στην Πράγα

Η πράσινη νεράιδα Αμπίνθε: Τι να ψάξετε και πώς να το πίνετε

Εάν επισκεφθείτε την Πράγα , μπορεί να σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε το αψέντι, ένα πράσινο αλκοολούχο ποτό που περιβάλλεται από μύθο, μυστήριο και εσφαλμένη αντίληψη και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είδη πνεύματος στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη .

Το αψέντι, που ονομάζεται συνήθως «πράσινη νεράιδα», είναι ένα πνεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ και προέρχεται από βότανα. Ο γλυκάνισος και το μάραθο δίνουν μια χαρακτηριστική γεύση γλυκόριζας, ενώ η αψιθιά είναι υπεύθυνη για τις υποτιθέμενες παραισθησιογόνες παρενέργειες του αψέντι - αυτή η βοτανική περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται θουνόνη.

Το Thujone ρυθμίζεται σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, αλλά είναι νόμιμο στη Δημοκρατία της Τσεχίας, όπου παράγονται σήμερα πολλά σήματα.

Γιατί το Αμπίντι είναι αμφιλεγόμενο

Το αψέντι προέκυψε ως φαρμακευτική αγωγή για την ελονοσία και άλλα ελονοσία τον 18ο αιώνα, η αψιθιά που έχει αντισηπτικά και άλλα οφέλη όταν προετοιμάζεται σωστά. Ωστόσο, με την ίδρυση αποστακτηρίων του αψέντι, το ποτό εξερράγη σε δημοτικότητα, και τον 19ο αιώνα, χρησιμοποιήθηκε ευρέως ως ψυχαγωγικό ποτό. Οι επισκέπτες της Παλιάς Πόλης της Πράγας μπορεί να έχουν δει τους Τσέχους να απολαμβάνουν αυτό το ποτό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στην ιστορία, αν και υπάρχουν περισσότερες μύθοι από την αλήθεια για την παράδοσή της στην Πράγα.

Το Absinthe συσχετίστηκε με τον διασκεδαστικό τρόπο ζωής των καλλιτεχνών και άλλων δημιουργικών προσωπικοτήτων, που έψαχναν έμπνευση από ψυχοδραστικές ουσίες και αλκοόλ. Η thujone στο αψέντι υποτίθεται ότι προκάλεσε ψευδαισθήσεις για όσους το έπιναν, αν και πιστεύεται ευρέως ότι αυτό το φαινόμενο έχει υπερβληθεί.

Πιθανότατα, η υψηλή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα ήταν υπεύθυνη για εγκληματικότητα και άλλη κοινωνικά απαράδεκτη συμπεριφορά από τους πότες του αψέντι. Τα τοξικά αποτελέσματα του ποτού τελικά οδήγησαν σε απαγόρευση του ποτού σε ορισμένες χώρες.

Το Thujone εξακολουθεί να είναι παράνομο στις Ηνωμένες Πολιτείες και η απαγόρευση αυτή συνέβαλε αναμφισβήτητα στην μυστικισμό του αψέντι.

Πίνοντας Absinthe στην Πράγα

Να είστε προειδοποιημένοι ότι η παραγγελία αψέντι στην Πράγα θα σας χαρακτηρίσει ως τουρίστα. Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι ολόκληρη η βιομηχανία του αψέντι στην Πράγα αναπτύχθηκε για να προσελκύσει τουρίστες, ακόμη και κάτω από την "παραδοσιακή" πράξη της ρύθμισης ενός κύβου ζάχαρης που ξεχειλίζει να λιώσει στο ποτό.

Ορισμένοι, αλλά όχι όλοι, το αψέντι στην Πράγα είναι ο λεγόμενος αψέντι σε στυλ τύπου Βοημίας (ή ο αψινθινός - ο αιγυπτιακός συγγραφέας χωρίς το e ). Αυτές οι "αλκοόλες αψιδοειδών" παρασκευάζονται χωρίς το συνδυασμό βότανα, αν και περιέχουν αψιθιά. Τείνουν να είναι λιγότερο περίπλοκα και λιγότερο ευχάριστα για να πίνουν, καθιστώντας την προσθήκη ζάχαρης απαραίτητη για γεύση.

Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να αντέξετε τη σκέψη των ταξιδιών της Πράγας χωρίς να δοκιμάσετε το αψέντι, μπορείτε τουλάχιστον να είστε προετοιμασμένοι.

Absinthe διατίθεται στα περισσότερα μπαρ στην Πράγα. Το ποτό περιέχει συνήθως μεταξύ 60 και 70 τοις εκατό αλκοόλ. Μερικά απτίνια διαφημίζουν με περιεκτικότητα thujone, η οποία κυμαίνεται από 10 έως 100 mg / l. Τα υψηλότερα απτίνια με θουνόνη περιλαμβάνουν το Bairnsfather στα 32 mg / l και το King of Spirits στα 100 mg / l. Και τα δύο αυτά ποτά είναι δημοφιλή και ευρέως διαθέσιμα, αν και κάποιοι γνώστες του αψέντι δεν τους συνιστούν απαραιτήτως.

Ορισμένα αποστακτήρια έχουν επιδιώξει να βελτιώσουν τη φήμη των τσέχων αψινών, την παράγουν με παραδοσιακό τρόπο, με την προσοχή στα συστατικά, τη γεύση και το "louche" - τον τρόπο που τα σύννεφα ποτών προσθέτουν νερό για να αραιώσουν τη δύναμή του.

Απέχει από το αποστακτήριο Zufanek υψηλά σημάδια από τους κριτικούς. Αυτές περιλαμβάνουν την La Grenouille και τον St. Antoine. Άλλοι λάτρεις του αψέντι θα προτείνουν αψίνια με βάση την ομοιότητά τους με τον απινιδό που παράγεται παραδοσιακά, την απουσία τους από τα τεχνητά συστατικά, την αξιοσημείωτη γεύση του γλυκάνισου, την παρτίδα που παράγεται πριν από τη μέθη και την λεπτότητα της πικρίας του αψιθιάς.

Εάν παραγγείλετε αψέντι στην Πράγα, θα σας δοθεί ένα κουτάλι, μια πηγή φωτιάς, ένα ποτήρι νερό και ζάχαρη ή ένας κύβος ζάχαρης. Μερικές φορές το κουτάλι θα είναι κομμένο σε σχισμή, μερικές φορές δεν θα είναι. Η ιδέα είναι ότι η ζάχαρη είναι μούσκεμα με μια μικρή ποσότητα του αψέντι, που φωτιά, στη συνέχεια λιώνεται στο αψέντι. Το νερό χύνεται στο αψέντι, το οποίο γίνεται θολό.

Θυμηθείτε ότι είναι απίθανο να παραισθήσετε μετά από να πιείτε το αψέντι, αλλά πιθανότατα να πιείτε πολύ γρήγορα. μην σχεδιάζετε να περιηγηθείτε στους χάρτες ή ακόμα και στο σύστημα του μετρό μετά από το πόσιμο άσηνθου.

Βγείτε στην ασφαλή πλευρά και δοκιμάστε το αψέντι όταν βρίσκεστε σε απόσταση αναμονής από το ξενοδοχείο σας.