Πράγα, Πρωτεύουσα της Τσεχίας

Η Πράγα ή η Πράγα , όπως είναι γνωστή σε τοπικό επίπεδο, είναι η πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας. Αυτή η κεντροευρωπαϊκή πόλη, κατοικημένη από Σλάβους, επηρεασμένη από την Ευρώπη και γνωστή παγκοσμίως ως κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό, είναι ενθαρρυντική, προσβάσιμη και αξέχαστη.

Οπτικά, η Πράγα είναι ένα κομμάτι αρχιτεκτονικών στυλ και καλλιτεχνικών λεπτομερειών. Από τα πέτρινα πλακόστρωτα κάτω από τα σπίτια των εκκλησιών της, κάθε στοιχείο έχει μια διπλή λειτουργία: να εξυπηρετεί τον δομικό του σκοπό και να προσελκύει το μάτι.

Για τη σημερινή Πράγα, ένα τρίτο όφελος από την ομορφιά της μπορεί να αναγνωριστεί: απόσπαση της προσοχής. Τα πεζοδρόμια με μοτίβο εκτρέπουν την εστία σας, αν όχι τα βήματά σας, από περιττώματα σκυλιών. η Παλιά Πόλη, ένα ιστορικό κέντρο, παρακινεί με γοητευτικό τρόπο από όλη τη Γέφυρα του Καρόλου, φαινομενικά αδιαπέραστη από τον Τύπο των τουριστών. το μεγαλείο των παλαιών ανακτόρων καθιστά τις οθόνες της εμπορικής πώλησης απαξιώσιμες.

Υπάρχει κάτι περισσότερο στην Πράγα από τη φυσική της γοητεία και η εξερεύνηση των συνοικιών της Πράγας είναι ένας ευχάριστος τρόπος να δοκιμάσετε τις γεύσεις της πόλης. Η περιοχή Κάστρο και το κάστρο της Πράγας, η έδρα των Τσεχικών ηγεμόνων, είναι ένα προφανές σημείο εκκίνησης. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου, ο πιο σημαντικός ναός του έθνους είναι εδώ. που χτίστηκε τον 14ο αιώνα, δεν θα αποτύχει να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες ότι οι δημιουργοί του ήταν τόσο αφοσιωμένοι στην καλλιτεχνική έκφραση όσο ήταν στη θρησκεία. Η περιοχή του Κάστρου απομακρύνεται από τις κατασκευές της Μάλα Στριτ , οι οποίες συσπειρώνονται γύρω από τη βάση του Κάστρου .

Αυτά χτίστηκαν από τους πλούσιους, των οποίων η εγγύτητα με τον βασιλιά αντανακλούσε το δικό τους επίπεδο επιρροής. Σταυρός Γέφυρα του Καρόλου για να εισέλθετε στην Παλιά Πόλη της Πράγας , όπου μύθοι βασισμένοι στην πραγματικότητα περιμένουν να τους πουν σε κάθε διασταύρωση και όπου φανατικοί τουρίστες αναζητούν αυτές τις ιστορίες. Μια διαφορετική φούστα οδηγεί τα πλήθη στη Νέα Πόλη, όπου τα ψώνια και η τραπεζαρία έχουν προηγούμενο σε σχέση με οτιδήποτε άλλο.

Η παραμονή και η μετακίνηση στην Πράγα είναι εύκολη. Τα δωμάτια σε προσιτά ξενοδοχεία κοντά στο κέντρο της πόλης μπορούν να εξασφαλιστούν με κάποιο προηγμένο σχεδιασμό. λιγότερο προσιτά μπορούν να κρατηθούν απευθείας στο κέντρο για όσους θέλουν να είναι μέρος της δράσης ακόμα και όταν κοιμάται. Η επιβίβαση από το ξενοδοχείο σας σε σημεία ενδιαφέροντος, εστιατόρια ή καταστήματα με τα πόδια θα σας επιτρέψει να πάρετε την αίσθηση της πόλης. Εναλλακτικά, το μετρό και τα τραμ είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν και τα ταξί είναι άφθονα.

Η σκηνή του εστιατορίου της Πράγας εξυπηρετεί κάθε προϋπολογισμό, αλλά δεν μπορεί να απευθύνεται σε κάθε ουρανίσκο. Τα τσέχικα εστιατόρια που διαφημίζουν την κουζίνα της Τσεχίας επικεντρώνονται σε πιάτα με κρεατικά και ντόπια, ενώ ακόμη και τα εστιατόρια με μενού που βασίζονται σε άλλες κουζίνες προσφέρουν λεπτή χορτοφαγική προσφορά. Ωστόσο, αυτά που τα εστιατόρια αυτά στερούνται επιλογής, καλύπτουν την ατμόσφαιρα. Δειπνήστε στα αρχαία κελάρια κρασιών, καθιερωμένα καπνιστά κοκτέιλ, κομψά και μοντέρνα πολυτελή καταλύματα, πολιτικά σημαντικά καφέ ή ακόμη και όταν ο καιρός το επιτρέπει, στην ύπαιθρο σε μια διάσημη πλατεία.

Παρόλο που μπορεί να φανεί αδύνατο να αποφευχθεί το go-go-go της Πράγας καθώς προσπαθείτε να γεμίσετε το πρόγραμμά σας γεμάτο με αξιοθέατα, ο χρόνος διακοπής είναι ουσιαστικός. Ενώ μελετάτε συλλογές μουσείων ή επιλογές βιβλιοπωλείων, ο εσωτερικός σας μονόλογος θα βρει τη φωνή του στη σχετικά ήσυχη και θα σας βοηθήσει να δώσετε προτεραιότητα στον χρόνο που έχετε αφήσει να περάσετε.

Προτού να παρασυρθούν να κοιμηθούν στο δωμάτιό σας, τα φώτα και οι ήχοι της Πράγας θα βρουν το δρόμο τους μέσα από τις ρωγμές στις κουρτίνες και θα σας πείσουν για την πραγματικότητα της εμπειρίας σας: δεν ονειρεύεστε. Πάνω από ένα Πίλσερ, καφέ ή μεταλλικό νερό, θα έχετε χρόνο να σκεφτείτε τις νεοσυσταθείσες μνήμες που θα σας επιτρέψουν να επιστρέψετε στην Πράγα όποτε το επιθυμείτε.