Βρείτε την τοποθεσία της Πράγας σε ένα χάρτη

Τοποθεσία της Πράγας

Οι ταξιδιώτες μιλούν για το πόσο σπουδαία είναι η Πράγα ως ταξιδιωτικός προορισμός, αλλά πολλοί εξακολουθούν να αναρωτιούνται «Πού είναι η Πράγα;»

Τοποθεσία της Πράγας

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας , μιας χώρας της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης . Η Πράγα, όπως είναι γνωστή στην περιοχή της Πράγας, βρίσκεται στη Βοημία, περιοχή της Τσεχίας, δυτικά του κέντρου της. Ο ποταμός Vltava, ο οποίος εκτείνεται από βορρά προς νότο, διχοτομεί την Πράγα και την παλιά πόλη.

Στην πραγματικότητα, το όνομά του συνδέεται με το νερό, αναφέροντας τον ποταμό που ήταν τόσο σημαντικό για την ανάπτυξή του.

Η θέση της Πράγας είναι από καιρό σημαντική για την περιοχή. Ως πρωτεύουσα του Βασιλείου της Βοημίας, είδε την ανάπτυξη είναι η πολιτιστική ζωή του 14ου αιώνα κάτω από τον Κάρολο IV. Πολλά μνημεία στην Πράγα θυμούνται αυτή την εστίαση στην πόλη ως πρωτεύουσα του Βασιλείου της Βοημίας. Για παράδειγμα, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου, που βρίσκεται στο Castle Hill, ξεκίνησε εκείνη την εποχή και συνεχίζει να αποτελεί το σύμβολο τόσο της ιστορίας της πόλης όσο και της παλιάς και οργιαστικής της ομορφιάς.

Η Πράγα ήταν επίσης η πρωτεύουσα της Τσεχοσλοβακίας και απέκτησε διεθνή ειδοποίηση με την Καλαίσθητη Επανάσταση του 1989, η οποία οδήγησε στην αποχώρηση του Κομμουνιστικού Κόμματος ως μονοκομματικής εξουσίας και, τελικά, δημοκρατικών εκλογών. Τσεχοσλοβακία, μετά την έναρξη των αλλαγών αυτών, χωρίστηκε στην Τσεχία και τη Σλοβακία το 1993. Μετά την ανεξαρτησία της, η Πράγα έχει αναπτυχθεί από έναν ευχάριστα ερειπωμένο προϋπολογισμό σε μία από τις δημοφιλέστερες και τουριστικά προσανατολισμένες πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης.

Η πλούσια κουλτούρα, η ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή, το γεμάτο ημερολόγιο γεγονότων, η σχέση με τη μουσική και την τέχνη και η τεράστια παλιά πόλη που μπορεί εύκολα να εξερευνηθεί με τα πόδια προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο.

Μπορείτε να βρείτε την Πράγα σε χάρτη της Τσεχίας .

Αποστάσεις μεγάλων πόλεων από την Πράγα

Πράγα είναι:

Να φτάσετε στην Πράγα

Η Πράγα περιλαμβάνεται σε πολλές περιηγήσεις στην Ανατολική Κεντρική Ευρώπη και αποτελεί ιδανικό σημείο για πτήσεις για ημερήσιες εκδρομές από την Πράγα , όπως το Cesky Krumlov ή το Plzen, γνωστό για την μπύρα. Το αεροδρόμιο Vaclav Havel εξυπηρετεί διεθνείς ταξιδιώτες στην Πράγα και λειτουργεί ως κόμβος για τις Τσεχικές Αερογραμμές.

Άλλες δημοφιλείς πόλεις προορισμού είναι μόνο λίγες ώρες με το τρένο από την Πράγα, όπως το Μόναχο, τη Βιέννη, τη Φρανκφούρτη και τη Βαρσοβία. Η Πράγα πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό ταξίδι για το Σαββατοκύριακο εάν είστε ήδη στην Ευρώπη ή μια αξιόλογη προσθήκη σε ένα δρομολόγιο ταξιδιού που περιλαμβάνει αρκετές χώρες και πρωτεύουσες. Η ομορφιά και η ιστορία της Πράγας δεν σταματούν ποτέ να δημιουργούν μια εντύπωση στους επισκέπτες που ενδέχεται να μην είχαν προηγούμενη εμπειρία με την Ανατολική Κεντρική Ευρώπη.

Praha: Ένα άλλο όνομα για την Πράγα

Η πόλη που οι Άγγλοι ομιλητές γνωρίζουν ως Πράγα είναι γνωστή ως Πράγα από τους Τσέχους. Το όνομα Praha χρησιμοποιείται επίσης από ομιλητές της εσθονικής, ουκρανικής, σλοβακικής και λιθουανικής γλώσσας. Ορισμένες γλώσσες εκτός της Ανατολικής και Ανατολικής Κεντρικής Ευρώπης χρησιμοποιούν το όνομα Praha για να αναφερθούν και στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Άλλα ονόματα για την Πράγα περιλαμβάνουν Prag και Praga.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη θα γνωρίζουν σε ποια πόλη μιλάτε για το αν χρησιμοποιείτε το όνομα Praha ή Prague.

Το να λέτε ότι επισκεπτόσαι την Πράγα μπορεί να ακούγεται επιτηδευμένο στους Αμερικανούς ομιλητές, αλλά σχεδόν όλοι οι άλλοι θα ξέρουν ακριβώς τι μιλάς, τόσο γνωστό είναι το αυτόχθον όνομα της πόλης.