Η Visa του Λάος σχετικά με την άφιξη & άλλες βασικές πληροφορίες ταξιδιώτη

Θεωρήσεις, απαιτήσεις εισόδου, εμβολιασμοί, χρήματα, ασφάλεια

Η μόνη μεσόγειος χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει μεγάλη επισκεψιμότητα επισκεπτών από τις χερσαίες διαβάσεις της από την Κίνα, το Βιετνάμ, την Καμπότζη και την Ταϊλάνδη. Μπορείτε να πάρετε πραγματικά μια θεώρηση κατά την άφιξη σε πολλές από αυτές τις χερσαίες διαβάσεις.

Μόνο ταξιδιώτες με διαβατήρια από την Ιαπωνία, τη Ρωσία, την Κορέα και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν. Οποιοσδήποτε άλλος πρέπει είτε να έχει ένα πριν εισέλθει στο Λάος, είτε να εξασφαλίσει ένα κατά την άφιξη.

Η θεώρηση αναλαμβάνει μια πλήρη σελίδα στο διαβατήριό σας και ισχύει για 30 ημέρες.

Δύο φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου ενδέχεται να απαιτούνται για την εφαρμογή. Η θεώρηση κατά την άφιξη κοστίζει 35 δολάρια ΗΠΑ για τους πολίτες των ΗΠΑ. η χρέωση ποικίλλει ανάλογα με την ιθαγένεια, για τόσο χαμηλά όσο US $ 30 έως και τα US $ 42.

Για να διευκολυνθεί η επεξεργασία, καταβάλλετε το τέλος αίτησης θεώρησης σε ακριβή αλλαγή με δολάρια ΗΠΑ. Lao Kip και Thai Baht είναι αποδεκτές, αλλά μπορείτε να πληρώσετε περισσότερα για την ανταλλαγή νομισμάτων .

Πού να πάρετε την επίσκεψή σας στο Λάος κατά την άφιξη

Τα ακόλουθα χερσαία και αεροπορικά ταξίδια παρέχουν θεωρήσεις κατά την άφιξή τους σε ξένους επισκέπτες.

Διεθνή αεροδρόμια του Λάος : αεροδρόμια Vientiane, Pakse, Savannakhet και Luang Prabang

Ταϊλάνδη: Γέφυρα φιλίας που συνδέει το Vientiane και το Savannakhet. η γέφυρα φιλίας Nam Heuang που διασχίζει την Ταϊλάνδη στην επαρχία Sayabouly στο Λάος. και άλλες συνοριακές διελεύσεις Ταϊλάνδης-Λάος: Houayxay-Chiang Khong. Thakhek-Nakhon Phanom; και Vangtao-Chong Mek.

Οι θεωρήσεις κατά την άφιξη μπορούν να εξασφαλιστούν από τους επισκέπτες του σιδηροδρομικού σταθμού Tha Naleng στη Vientiane, οι οποίοι έρχονται μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής από το Nongkhai της Ταϊλάνδης.

Σημαντική υπενθύμιση : Εάν εισέρχεστε στο Λάος από την Ταϊλάνδη, παραβλέψτε τις πολυάριθμες προσφορές από ξενώνες και πράκτορες για να χειριστείτε την αίτησή σας για θεώρηση στο Nongkhai - οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες είναι απάτες.

Βιετνάμ: Dansavan-Lao Bao; Nong Haet-Nam Kan; και τις οδοιπορικές διαβάσεις Nam Phao-Kao Treo.

Καμπότζη: Διασχίζοντας τη χερσόνησο Veun Kham-Dong Calor.

Κίνα: Διώρυγα Boten-Mohan.

Να πάρετε μια βίζα για το Λάος προκαταβολικά

Εάν επιθυμείτε να παραμείνετε στο Λάος για περισσότερο από 30 ημέρες, μπορείτε να ζητήσετε θεώρηση επισκεπτών από προξενείο στη Νοτιοανατολική Ασία ή από την πρεσβεία του Λάος στη χώρα σας. Τα τέλη αίτησης διαφέρουν, αλλά μπορεί να σας χορηγηθεί έως 60 ημέρες διαμονής .

Η κατοχή βίζας πριν από την άφιξη σημαίνει ότι μπορείτε να παρακάμψετε μερικές από τις ουρές στα σύνορα και να έχετε πρόσβαση σε αυτά τα πρόσθετα διεθνή σημεία εισόδου που δεν παρέχουν βίζα στις αφίξεις: Napao-Chalo και Taichang-Pang Hok από το Βιετνάμ και Pakxan-Bungkan από την Ταϊλάνδη.

Το Λάος έχει προξενεία που βρίσκονται σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, όπως: Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Μιανμάρ και Καμπότζη.

Για να επικοινωνήσετε με την Πρεσβεία του Λάος στις ΗΠΑ:

Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λάος
2222 S St. NW, Washington DC 20008
Τηλέφωνο: 202-332-6416
laoembassy.com

Επεκτάσεις Visa για το Λάος

Οι επισκέπτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επέκταση θεώρησης στο γραφείο του Τμήματος Μετανάστευσης στο Vientiane, πίσω από την Κοινή Τράπεζα Ανάπτυξης (JDB) στη Λεωφόρο Lane Xang. Θέση στους Χάρτες Google.

Το Γραφείο είναι ανοιχτό τις καθημερινές από τις 8 π.μ. έως τις 11:30 π.μ. και από τις 1:30 μ.μ. έως τις 4 το βράδυ εκτός από τις Παρασκευές (κλειστά το απόγευμα). Η ενασχόληση με αυτό το γραφείο δεν είναι εντελώς απλή. οι ταξιδιώτες είναι γνωστό ότι έχουν στραφεί λόγω απουσίας προσωπικού! Ο παράγοντας αυτό κατά τη λήψη της επέκτασης θεώρησης, για να αποφευχθεί η επιβολή προστίμου για ακούσια παράταση λόγω γραφειοκρατίας.

Οι τουριστικές θεωρήσεις μπορούν να παραταθούν έως και 60 επιπλέον ημέρες με κόστος US $ 2 την ημέρα. Αυτό είναι πολύ φθηνότερο από ό, τι ακούσια παράταση, η οποία μπορεί να είναι αιτία για σύλληψη και σίγουρα θα κοστίσει πρόστιμο ύψους US $ 10 ανά ημέρα!

Θα χρειαστεί να φέρετε: το διαβατήριό σας. φωτογραφία τύπου διαβατηρίου · το τέλος εξυπηρέτησης ύψους US $ 3 και το τέλος αίτησης 3.000 kip ανά άτομο.

Σημαντικές ταξιδιωτικές πληροφορίες για επισκέπτες του Λάος

Απαιτούμενοι Εμβολιασμοί. Δεν υπάρχουν απαιτούμενοι εμβολιασμοί για το Λάος.

Ωστόσο, η απόδειξη της ανοσοποίησης του κίτρινου πυρετού απαιτείται για τους επισκέπτες που φθάνουν από μολυσμένες περιοχές (μέρη της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής).

Η ελονοσία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο στο Λάος και συνιστώνται οι συνήθεις εμβολιασμοί για τον τυφοειδή, τον τετάνο, την ηπατίτιδα Α και Β, την πολιομυελίτιδα και τη φυματίωση.

Για τις τρέχουσες πληροφορίες σχετικά με τους εμβολιασμούς για το Λάος, ανατρέξτε στον επίσημο δικτυακό τόπο του CDC.

Τελωνειακοί κανονισμοί. Πρέπει να δηλώσετε νόμισμα αξίας άνω των US $ 2000 και οποιεσδήποτε αντίκες που ενδέχεται να μεταφέρετε στο Λάος. Για ειδικούς κανόνες σχετικά με τα αφορολόγητα όρια για το αλκοόλ, τον καπνό και άλλες εισαγωγές, βλ. Νόμους και κανονισμούς για τα Τελωνεία του Λάος PDR. (εκτός τόπου)

Χρήματα στο Λάος. Το επίσημο νόμισμα του Λάος είναι το Kip , αλλά θα διαπιστώσετε ότι τα αμερικανικά δολάρια σε μικρές ονομαστικές αξίες γίνονται αποδεκτά (και προτιμώνται) σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι πιστωτικές κάρτες σπάνια γίνονται αποδεκτές εκτός τουριστικών θέρετρων και συνήθως προστίθεται μια προμήθεια για τη χρήση τους. Οι ταξιδιωτικοί έλεγχοι μπορούν να ανταλλάσσονται σε τράπεζες σε μεγάλες πόλεις έναντι αμοιβής.

Μηχανήματα ATM που διανέμουν Lao Kip μπορούν να βρεθούν σε τουριστικές περιοχές. Το Lao Kip είναι άχρηστο έξω από το Λάος, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ανταλλάξει όλα τα χρήματά σας πριν βγείτε από τη χώρα.

Ασφάλεια Ταξιδιών στο Λάος

Φάρμακα: Αν και τα φάρμακα είναι ευρέως διαθέσιμα στο Vang Vieng και σε άλλες τουριστικές περιοχές, είναι παράνομα και τιμωρούνται με θάνατο!

Εγκλήματα: Το βίαιο έγκλημα δεν είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στο Λάος, αλλά εμφανίζεται ασήμαντη κλοπή - πάντα νοιάζετε τις τσάντες σας ενώ ταξιδεύετε.

Τα ορυχεία ξηράς: Υπάρχουν ακόμα ορυχεία σε τμήματα του Λάος - πάντα παραμένετε σε σημαδεμένα μονοπάτια και περπατήστε με οδηγό. Μη χειρίζεστε ποτέ ένα μυστηριώδες αντικείμενο που βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους.

Ταξίδια με λεωφορεία: Το ορεινό τοπίο στο κεντρικό Λάος κάνει το ταξίδι λεωφορείου τη νύχτα ιδιαίτερα επικίνδυνο. Επιλέξτε λεωφορεία που επωφελούνται από το φως της ημέρας αφήνοντας νωρίτερα το πρωί.

Boat Travel: Το διαβόητο "γρήγορο σκάφος" μεταξύ του Λάος και της Ταϊλάνδης είναι μια δοκιμή των νεύρων τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες. Τα χαμηλότερα επίπεδα νερού κατά τη διάρκεια της ξηράς περιόδου (Δεκέμβριος-Απρίλιος) κάνουν την ταχεία μεταφορά με βάρκα ακόμη πιο επικίνδυνη.