Τι είναι το MICE Travel;

Ένας μεγάλος χρηματιστής στην ταξιδιωτική βιομηχανία

Ο όρος "MICE" στο πλαίσιο του ταξιδιού είναι ένα ακρωνύμιο για συναντήσεις, κίνητρα , συνέδρια και εκθέσεις. Η αγορά MICE αναφέρεται σε μια εξειδικευμένη θέση του ομαδικού τουρισμού που είναι αφιερωμένη στον προγραμματισμό, την κράτηση και τη διευκόλυνση συνεδρίων, σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων. Και είναι ένας μεγάλος χρηματιστής στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

Το ακρωνύμιο μπορεί να είναι από την ευνοϊκή θέση, και κάποια ώθηση για να το ονομάσουμε τη βιομηχανία συναντήσεων ή τη βιομηχανία εκδηλώσεων.

Είναι κατανοητό ότι μια αναφορά που θα μπορούσε να ακούσει για να σημαίνει τα τρωκτικά μπορεί να μην είναι η επιθυμητή εικόνα για ταξιδιωτικούς προορισμούς και καταλύματα.

Στοιχεία του ταξιδιού MICE

Το ταξίδι MICE περιλαμβάνει διάφορα στοιχεία. Οι πράκτορες που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα πρέπει να παρέχουν ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών ταξιδιών και συνεδρίων για μεγάλες και μικρές ομάδες και εκδηλώσεις μικρότερης και μεγαλύτερης διάρκειας.

Οι φορείς του τομέα MICE περιλαμβάνουν επιχειρηματικούς σχεδιαστές συναντήσεων, συνεδριάσεις και τμήματα συνεδρίων ξενοδοχείων, συνεδριακών κέντρων ή κρουαζιερόπλοιων, διαχειριστές τροφίμων και ποτών, εταιρίες logistics, ιδιωτικοί πράκτορες ταξιδίων και εταιρίες μεταφοράς, κέντρα παροχής κινήτρων, επαγγελματικές επαγγελματικές οργανώσεις, τουριστικά συμβούλια, τουρισμός εμπορικούς συλλόγους και επαγγελματίες πωλήσεων ταξιδιών .

Λόγω της σχετικής οργάνωσης και προγραμματισμού, συνήθως, χρόνια πριν, τα ταξιδιωτικά γραφεία MICE συνδέονται συνήθως με μεγάλες εταιρείες. Οι προορισμοί συχνά διακινούνται ως τοποθεσίες MICE και προσφέρονται για εκδηλώσεις μέσω των γραφείων συνεδρίων και επισκεπτών τους.

Μπορεί να είναι σε θέση να προσφέρουν επιδοτήσεις για την προσέλκυση μεγάλων εκδηλώσεων εξαιτίας των αυξημένων εσόδων που παρέχουν οι επισκέπτες μέσω των οικονομικών τους επιπτώσεων στη θέση υποδοχής.

Συνάντηση έναντι συνεδρίων

Η Διεθνής Ένωση Επαγγελματικών Οργανωτών Συνεδρίων ορίζει μια συνάντηση ως οποιοσδήποτε αριθμός ανθρώπων που συναντιούνται σε ένα μέρος για μια συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Μπορεί να είναι ένα εφάπαξ γεγονός ή μπορεί να επαναληφθεί τακτικά. Ένα συνέδριο είναι παρόμοιο, αλλά συνήθως έχει συγκεκριμένο στόχο και ανταλλαγή πληροφοριών. Ένα συνέδριο είναι συνήθως μια μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Κίνητρο ταξιδιού

Αυτή η συνιστώσα του MICE δεν είναι τόσο εύκολα κατανοητή από εκείνες που ασχολούνται με ομαδικά γεγονότα. Το κίνητρο ταξιδιού δίνεται στους υπαλλήλους ως ανταμοιβή. Δεν έχει συνήθως μια επιχειρηματική ή ρητή εκπαιδευτική συνιστώσα, αλλά αντ 'αυτού είναι περισσότερο μια μη επαγγελματική διακοπές με στόχο τη συνεχή κίνητρο για την απόδοση. Μπορεί να περιλαμβάνει την οικογένεια του υπαλλήλου ή θα μπορούσε να είναι μια ανταμοιβή για μια ομάδα εργασίας.

Εκθέσεις Ταξίδια

Σε μια έκθεση, εμφανίζονται προϊόντα ή υπηρεσίες και ίσως να είναι το κύριο θέμα της εκδήλωσης. Άλλα συνέδρια και εκδηλώσεις θα μπορούσαν επίσης να έχουν μια έκθεση ως μία από τις συνιστώσες. Οι επιχειρήσεις δικαιώνουν νέους πελάτες και κάνουν ντεμπούτο τις τελευταίες προσφορές τους σε αυτές τις εκδηλώσεις.

MICE Global Events

Ορισμένα παγκόσμια γεγονότα επικεντρώνονται στα ταξίδια MICE, ειδικά στην εξειδικευμένη αγορά. Αυτά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά: