Νέοι κανόνες ταξιδιού της Κούβας Πάρτε τους Αμερικανούς ένα βήμα πιο κοντά

Οι ταξιδιωτικοί κανόνες της κυβέρνησης Ομπάμα στην Κούβα δεν επιτρέπουν στους Αμερικανούς να ταξιδεύουν ελεύθερα στο κοντινό νησί της Καραϊβικής, αλλά οι άδειες ταξιδίου δεν χρειάζονται πλέον και οι Αμερικανοί μπορούν τώρα να φέρουν πίσω τα αγαπημένα τους αγαθά όπως τα κουβανέζικα πούρα κατά την επίσκεψή τους.

Σύμφωνα με τους κανόνες που ανακοινώθηκαν στα μέσα Ιανουαρίου του 2015 και αναθεωρήθηκαν τον Μάρτιο του 2016, οι Αμερικανοί που επιθυμούν να επισκεφθούν την Κούβα πρέπει να εμπλακούν σε μία από τις 12 μακρόχρονες κατηγορίες επιτρεπόμενων ταξιδιών, όπως:

Ωστόσο, ενώ οι ταξιδιώτες, ταξιδιωτικές εταιρείες, αεροπορικές εταιρείες και άλλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες έπρεπε προηγουμένως να υποβάλουν αίτηση στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για ατομικές ταξιδιωτικές άδειες για να πάνε στην Κούβα, οι νέοι κανόνες επιτρέπουν αυτές τις δραστηριότητες με γενική άδεια.

Με άλλα λόγια, οι ταξιδιώτες δεν χρειάζονται εκ των προτέρων άδεια από την κυβέρνηση για να ταξιδέψουν στην Κούβα: θα πρέπει απλώς να δείξετε (εάν αμφισβητηθεί) ότι το ταξίδι σας εμπίπτει σε μία από τις 12 εγκεκριμένες κατηγορίες και ότι το πρόγραμμά σας επικεντρώνεται σε "πλήρη -time "που συνάδουν με μία ή περισσότερες από τις επιτρεπόμενες κατηγορίες ταξιδιών παραπάνω.

Οι ταξιδιώτες της Κούβας "πρέπει να τηρούν αρχεία σχετικά με τις εγκεκριμένες ταξιδιωτικές συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων που αποδεικνύουν πρόγραμμα πλήρους ωραρίου εγκεκριμένων δραστηριοτήτων", σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α.

(Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στις Συνήθεις Ερωτήσεις του Υπουργείου Οικονομικών και στις Συνήθεις Ερωτήσεις του Κρατικού Τμήματος ).

Οι αποκαλούμενες εκδρομές "Άνθρωποι σε Άνθρωποι", που ήδη επιτρέπονται βάσει του νόμου, λειτουργούν βάσει αυτών των κανόνων, διότι είναι τεχνικά εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανταλλαγές, για παράδειγμα.

Η πτήση στο Βαραντέρο από το Κανκούν μόνοι σας για να περάσετε μια εβδομάδα σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο θα συνεχίσει να είναι παράνομη. Όμως, η όλη διαδικασία θα ήταν περισσότερο για το σύστημα τιμής από ό, τι αυστηρά ρυθμισμένη όπως στο παρελθόν.

Η ουσία είναι ότι οι νέοι κανόνες ανοίγουν μια πόρτα για ανεξάρτητο ταξίδι στην Κούβα για Αμερικανούς, εφόσον οι ταξιδιώτες κατασκευάζουν ένα δρομολόγιο που τηρεί τις εγκεκριμένες κατηγορίες ταξίδια. Οι επισκέψεις "τουριστών" (σκέφτονται να κάθονται σε μια παραλία που αποπνέει mojitos) εξακολουθούν να απαγορεύονται.

Με την νέα άμεση αεροπορική υπηρεσία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας που εγκρίθηκε το φθινόπωρο του 2016, τα αεροπορικά ταξίδια είναι τόσο εύκολη όσο τα αεροπλάνα που ταξιδεύουν οπουδήποτε αλλού στην Καραϊβική (και το ταξίδι κρουαζιέρας στην Κούβα έχει επίσης ξεκινήσει. μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους ταξιδιώτες που είναι δεσμευμένοι στην Κούβα είναι ότι η ζήτηση δωματίων υπερβαίνει δραματικά την τρέχουσα προσφορά.Η κράτηση ενός AirBnB στην Κούβα είναι μια άλλη επιλογή αν πάρει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είναι δύσκολο.

Ελέγξτε τιμές και κριτικές για Κούβα

Οι πιο επιφυλακτικοί ταξιδιώτες μπορούν να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε ομάδες ταξιδιών της Κούβας που παρέχουν εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδρομές , ασφαλείς, γνωρίζοντας ότι εμπίπτουν στους κανόνες και ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν ελέγχει τις δραστηριότητές της σχεδόν όσο προσεκτικά.

Σε γενικές γραμμές, η πιο επιεική στάση απέναντι στην Κούβα υποδηλώνει ότι η μέρα δεν είναι πολύ μακριά, όταν οι Αμερικανοί μπορούν ελεύθερα να κλείσουν προγραμματισμένες πτήσεις στην Αβάνα και να κλείσουν ξενοδοχεία απευθείας - αν και αυτή η μέρα δεν είναι ακόμα εδώ.

Οι αλλαγές των κανόνων θα επιτρέψουν στους ταξιδιώτες που έρχονται από την Κούβα από τις ΗΠΑ να:

Δεν υπάρχουν όρια για το πόσα χρήματα μπορείτε να δαπανήσετε στην Κούβα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δολάρια για να πραγματοποιήσετε αγορές στην Κούβα και, όπου υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας, η αμερικανική πιστωτική σας κάρτα για να πραγματοποιήσετε αγορές. Ωστόσο, η συναλλαγματική ισοτιμία στην Κούβα για δολάρια ΗΠΑ παραμένει φτωχή, τόσο πολλοί ταξιδιώτες αντλούν ευρώ ή καναδικά δολάρια.