Το φαράγγι Waimea και το πάρκο Koke'e, Kauai

Συμβουλές για επίσκεψη και πεζοπορία στο φαράγγι Waimea

Το φαράγγι Waimea στο Kauai έχει μήκος δέκα μίλια, πλάτος δύο μιλίων και βάθος 3.600 πόδια. Ο Mark Twain αποκαλούσε το φαράγγι του Waimea Canyon το «Grand Canyon of the Pacific» λόγω της ομοιότητας του με το δημοφιλέστερο τουριστικό αξιοθέατο του Southwest. Στην πραγματικότητα, με τα βαθιά κόκκινα, πράσινα και καφέ, τα οποία δημιουργούνται από μια διαφορετική ηφαιστειακή ροή εδώ και αιώνες, πολλοί αισθάνονται ότι είναι πολύ πιο πολύχρωμα από το Grand Canyon.

Το κοντινότερο κρατικό πάρκο Waimea Canyon στα βόρεια και δυτικά είναι το πάρκο Koke'e.

Το Koke'e είναι πάνω από 4.000 στρέμματα με περίπου 45 μονοπάτια πεζοπορίας μερικά από τα οποία κατευθύνονται στο Waimea Canyon και μερικά από τα οποία είναι σύντομες πεζοπορίες σε μη-φαράγγι παραβλέψεις. Για μια δωρεά, μπορείτε να πάρετε χάρτες στο σταθμό του Ranger, το οποίο σας προτείνω να κάνετε εάν θα περάσετε.

Ταξιδεύοντας στο φαράγγι Waimea

Μείναμε στο Poipu, που βρίσκεται στη νότια όχθη του Kauai. Το Waimea Canyon και το Koke'e State Park βρίσκονται στο δυτικό Kauai. Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο φαράγγι και τα πάρκα είναι να πάρετε το Waimea Canyon Road από την πόλη της Waimea. Αυτός ο δρόμος έχει πολύ καλύτερες απόψεις από αυτές που βρέθηκαν ανεβαίνοντας μέσω της οδού Koke'e από την πόλη Κέκαχα.

Η επιλογή κατάλληλου ρουχισμού για μια επίσκεψη φαράγγι και πεζοπορία μπορεί να είναι δύσκολη. Εάν το ταξίδι σας στο φαράγγι θα είναι ως επί το πλείστον στο αυτοκίνητο και θα περιορίζεται στις επιφυλάξεις, μπορεί να είναι λίγο δροσερό λόγω της ανύψωσης. Συνιστάται να φέρετε ένα σακάκι ή φούτερ.

Εάν κάνετε πεζοπορία, μπορείτε να αφήσετε πίσω τα δροσερά καιρικά σπορ.

Μπορεί να πάρει πολύ ζεστό, ειδικά κάτω στο φαράγγι.

Φροντίστε να φέρετε τις μπότες πεζοπορίας σας. Μεγάλο μέρος της Χαβάης μπορεί να είναι λασπώδες και το φαράγγι Waimea δεν διαφέρει. Τα τζιν συνιστώνται επίσης να προστατεύουν τα πόδια σας, αλλά φέρνουν παλιά αυτά που μπορούν να πεταχτούν επειδή η πεζοπορία στη Χαβάη μπορεί να είναι μια βρώμικη επιχείρηση.

Μπορεί να βροχή στην πεζοπορία σας, οπότε σκεφτείτε να φέρει μαζί ένα επιπλέον σύνολο των ρούχων για να αλλάξετε σε επίσης.

Συμβουλές για την επίσκεψη του φαραγγιού Waimea

Υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις για να σταματήσετε. Πολλά από αυτά διαθέτουν εγκαταστάσεις τουαλέτας. Θα μπορείτε να δείτε το φαράγγι από κάθε γωνία και σε διάφορα ύψη. Οι περισσότεροι από τους περιπάτους είναι μικρά ταξίδια και όλα είναι προσπελάσιμα.

Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για την επίσκεψη του φαραγγιού Waimea και είναι ανοιχτό όλο το χρόνο.

Υπάρχουν καμπίνες και κατασκηνωτές σκηνών. Θα χρειαστείτε άδεια στο στρατόπεδο. Υπάρχουν επίσης καμπίνες στις οποίες μπορείτε να μείνετε για μόλις $ 75 τη νύχτα.

Ένα από τα πιο δημοφιλή παρατηρητήρια είναι το Waimea Canyon Lookout. Το σκηνικό είναι πραγματικά πανέμορφο και πραγματικά απερίγραπτο αν δεν είστε στο Grand Canyon.

Αυτό είναι ένα από τα νησιά όπου πολλοί λένε ότι το κόστος μιας περιοδείας ελικοπτέρου αξίζει τον κόπο. Τα ελικόπτερα μπαίνουν δεξιά στο φαράγγι. Αν δεν μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στο φαράγγι, μπορεί να αξίζει την τιμή.

Πεζοπορία στο φαράγγι Waimea

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια που μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στο φαράγγι. Μας πήρε λίγο χρόνο για να αποφασίσουμε ποια θα ήταν η καλύτερη για εμάς. Αποφασίσαμε για μια εκδρομή στο μονοπάτι Canyon σε Waipo'o Falls. Αυτές οι πτώσεις βρίσκονται σε δύο επίπεδα και είναι εκπληκτικές. Ένας οδηγός το καλεί σε μια οικογενειακή πεζοπορία. Ένα άλλο βιβλίο το αποκαλεί μετριοπαθή. Ένα ραβδί πεζοπορίας ήταν μια αναγκαιότητα.

Ο τρόπος που φτάσαμε στο μονοπάτι ήταν με τη στάθμευση στο Hale Manu Valley Road.

Εκτός αν έχετε κίνηση με 4 τροχούς, θα περπατήσετε 8/10 ενός μιλίου (και θα χάσετε 240 'σε υψόμετρο) στο μονοπάτι. Προχωρήσαμε σε αυτό που ονομάζεται Upper Waipo'o Falls. Θα υπάρχει μια πισίνα στη βάση αυτού του μικρού, πανέμορφου καταρράκτη. Η πισίνα είναι κρύα, οπότε αν είστε ζεστός θα απολαύσετε μια δροσιστική βουτιά. Μόλις κάθισαμε σε ένα βράχο και βάλαμε τα πόδια μας και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στον δεύτερο καταρράκτη.

Η πεζοπορία στην Κάτω Γουαπόο ήταν πολύ δύσκολη. Είδαμε μερικά παιδιά, αλλά οι κόρες μου δεν θα είχαν πετάξει αυτό ως παιδιά. Εάν τα παιδιά σας είναι μεγάλοι ορειβάτες και δεν θα κουραστούν, ίσως το κάνουν. Ένα μεγάλο μέρος του μονοπατιού είναι βραχώδες, δεν σημειώνεται πολύ καλά (αν είναι καθόλου) και πολύ στενό. Η διαδρομή δεν διατηρείται από κανέναν. Είναι απολύτως φυσικό. Θα βρίσκεστε μέσα στο φαράγγι με τα πορτοκαλί και κόκκινα στρώματα που σας περιβάλλουν.

Ήταν υπέροχο.

Όταν φτάνετε στους Κάτω Waipo'o Falls, είστε στην κορυφή της. Είναι ένας καταρράκτης που χτυπά 800 πόδια. Ήμασταν εκεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αλλά το νερό ρέει έντονα. Προφανώς, υπάρχουν φορές που μπορεί να υπάρξει μόνο ένα τράβηγμα. Δεν θα μπορείτε να δείτε τις πτώσεις από αυτή τη γωνία, εκτός αν κάνετε ό, τι κάναμε, αλλά είστε πολύ προσεκτικοί. Ακόμα κι αν δεν απομακρυνθείτε από κοντά, οι απόψεις είναι εκπληκτικές. Θα δείτε μια φυσική καμάρα από λάβα, για παράδειγμα.

Περνώντας στα βράχια της λάβα, μέσα από και γύρω από μερικές μικρές ροές νερού, φτάσαμε στο πολύ, πολύ άκρο στην κορυφή των πτώσεων. Ποτέ δεν είχα πάρει τους κινδύνους με τη ζωή μου όσο και εγώ σε αυτό το ταξίδι, αλλά αξίζει τον κόπο. Αν πάτε στην άκρη, που πραγματικά, όταν κάνατε, αισθάνθηκε, αρκετά ασφαλής, μπορείτε να δείτε τις πτώσεις που πέφτουν. Δεν θα μπορείτε να τα δείτε μέχρι το τέλος, 800 πόδια κάτω, αλλά θα δείτε πολλά από αυτά. Αυτή η διαδρομή 3,6 μιλίων θα διαρκέσει περίπου 2-3 ​​ώρες.

Μουσείο Κοκέ και στέγη

Στο δρόμο μας έξω από το φαράγγι, σταματήσαμε στο Μουσείο του Κόκεϋ και άφησε μια δωρεά στο κουτί. Αξίζει να σταματήσετε να βλέπετε πώς ταξιδεύουν οι τυφώνες, εικόνες των πτηνών και των δέντρων που θα δείτε ή ίσως έχετε ήδη δει, ανάλογα με το αν σταματάτε στο μουσείο πριν ή μετά το ταξίδι σας.

Αν είστε βρεγμένοι, μπορείτε να ζεστάνετε στο The Lodge at Koke'e και να έχετε μερικά νόστιμα τσίλι και καλαμπόκι.

Υπάρχει επίσης ένα κατάστημα δώρων, αλλά οι τιμές είναι απότομες. Εκτός αν έχετε μια επείγουσα ανάγκη για κάτι να κρατήσει μακριά στις αγορές σας.

Συνοψίζοντας

Το Waimea Canyon και το Koke'e State Park είναι ένας προορισμός από μόνος του.

Μην ξεχνάτε τη φωτογραφική σας μηχανή, το καπέλο σας, το αντηλιακό και το απωθητικό bug σας.

Αυτό το ταξίδι θα είναι μια καλή στιγμή για να επενδύσετε σε κιάλια αν δεν τους κατέχουν.

Αν δεν είστε κινητοί οι παρατηρητές είναι μεγάλοι και εύκολοι στη χρήση, οπότε μην αφήσετε να σας σταματήσουμε να βλέπετε αυτό το πανέμορφο φαράγγι. Διασκεδάστε και προσέξτε.