Η πολυνησιακή τελετή γάμου

Τι θα δοκιμάσετε όταν παντρεύεστε στην Ταϊτή

Τώρα που οι γάμοι προορισμού στο Tahit i, ιδίως στα δημοφιλή νησιά Moorea και Bora Bora , που είναι μαγευτικά για τους επισκέπτες, δεσμεύονται νομικά για τους ξένους επισκέπτες, τα ζευγάρια μπορούν να παντρευτούν σε έναν παραδοσιακό πολυνησιακό γάμο στην παραλία και να είναι κάτι περισσότερο από τελετουργικό.

Αλλά η γιορτή, εμπνευσμένη από τον τρόπο με τον οποίο οι ντόπιοι Ταϊτιανοί παντρεύτηκαν εδώ και αιώνες, διατηρεί το τραγούδι, το χορό, την λαϊκή παράδοση και τις μοναδικές παραδόσεις που την έχουν καταστήσει δημοφιλή την περασμένη δεκαετία με τα ζευγάρια να γιορτάζουν την επέτειο ή την ανανέωση του όρκου και ακόμη και με νεόνυμφους που απολαμβάνουν λέγοντας " Κάνω "ξανά μόλις λίγες μέρες μετά την τελετή τους για μια εξωτική και ρομαντική μνήμη των Ταϊτών.

Οι τελετές είναι ελαφρώς διαφορετικές από την προσφυγή στο θέρετρο, αλλά τα βασικά στοιχεία θα περιλαμβάνουν παραλλαγές στα ακόλουθα:

Παραδοσιακό φόρεμα

Πριν από τη συναρμολόγηση των επισκεπτών γάμου στην παραλία ή στο παρεκκλήσι του θερέτρου, οι βοηθοί του τοπικού ιερέα της Ταϊτής που θα εκτελέσει την τελετή θα μεταβούν στο μπανγκαλόου του ζευγαριού για να ντύσουν τη νύφη και τον γαμπρό σε παραδοσιακά άσπρα pareus (sarongs). Ο γαμπρός είναι συνήθως γυμνό-chested και συχνά ένα παραδοσιακό Tahitian τατουάζ θα ζωγραφιστεί στο χέρι ή τον ώμο του, ενώ το pareu της νύφης είναι δεμένο σε ένα ύφος halter? ορισμένα θέρετρα προσφέρουν μια κορυφαία επιλογή καρύδας-κελύφους με το pareu δεμένο γύρω από τους γοφούς. Τόσο η νύφη όσο και ο γαμπρός είναι διακοσμημένα με λουλουδένες κορώνες (είτε σε ζωντανές τροπικές αποχρώσεις είτε σε λευκές, ανάλογα με τις προτιμήσεις του θέρετρου και των ζευγαριών) και το leis. Ορισμένα θέρετρα ξεκινούν το ζευγάρι σε φτερωτά φτερά και αλλάζουν σε άνθη και λουλούδια κατά τη διάρκεια των όρκων.

Άφιξη της Νύφης και του Γαμπρού

Όταν η τελετή είναι στην παραλία, είναι χαρακτηριστικό είτε η νύφη είτε ο γαμπρός (και πάλι αυτό ποικίλλει ανάλογα με το θέρετρο) για να φτάσει μέσω του παραδοσιακού κανό, που κωπηλατεί από τους άνδρες του Tahitian με γέφυρα στο pareus, στον σύντροφό τους που περιμένει με τον ιερέα παραλία. Η άφιξη συνοδεύεται από ένα τραγικό τραγούδι της Ταϊτής που παίζεται στο ukulele, την κιθάρα και τα τύμπανα.

Ο ιερέας θα είναι ντυμένος με ρούχα που ρέουν (συχνά σε αποχρώσεις του κόκκινου ή του κίτρινου ή του δραματικού μαύρου) και μια εντυπωσιακή φτερωτή φτερά.

Ανακήρυξη των όρκων

Καθώς το ζευγάρι βλέπει στη θάλασσα, ο ιερέας θα διαβάζει σε συνδυασμούς ταϊτιανών και αγγλικών από τους παραδοσιακούς γάμους και προσφέρει μια ευλογία με το ιερό λουλούδι auti και το γάλα καρύδας, ενώ ενώζοντας τα χέρια τους μαζί και διαβάζοντας από ένα πιστοποιητικό υφάσματος Tapa , το οποίο είναι φτιαγμένο από το φλοιό του ψωμιού ή του ιβίσκου.

Δίνοντας ονόματα Tahitian

Μετά την ανταλλαγή τελετουργικών λουλουδιών και λουλουδιών, ο ιερέας προσδίδει στα ζευγάρια παραδοσιακά ταϊτιανά ονόματα, γνωστά μόνο σε αυτά.

Περιτύλιγμα στο Tifaifai

Οι όρκοι κορυφώνονται με το περιτύλιγμα του ζευγαριού σε ένα παραδοσιακό tifaifai , ένα πολύχρωμο ταϊτσάνικο γαμήλιο πάπλωμα, όπως ονομάζεται άνδρας και γυναίκα.

Εορτασμός τραγουδιού και χορού

Οι νεόνυμφοι μαζεύονται έπειτα από τοπικούς μουσικούς και χορευτές - λίγες μόνο από δύο ή περισσότερες από δώδεκα - που τους προσκαλούν στη μέση ενός κύκλου για να μιμηθούν τις παραδοσιακές χορευτικές κινήσεις τους από το ταϊτσάν, Οι ψαλμοί λένε σε όλους όσους ακούγονταν ότι έλαβε χώρα ένας γάμος. Στη συνέχεια, το ζευγάρι συνοδεύεται στο ιδιωτικό μπανγκαλόου τους πάνω σε λουλούδια με πέταλο για ένα ρομαντικό δείπνο με σαμπάνια για δύο και την πρώτη τους νύχτα μαζί ως σύζυγος.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Donna Heiderstadt είναι συγγραφέας και συντάκτης ελεύθερων ταξιδιών με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος έχει περάσει τη ζωή της ακολουθώντας τα δύο κύρια πάθη: τη συγγραφή και την εξερεύνηση του κόσμου.