Οι κορυφαίες παραδόσεις λουλουδιών της Ταϊτής

Τα νησιά του Νότιου Ειρηνικού φιλοξενούν πολλές παραδόσεις λουλουδιών , οι οποίες είναι κεντρικές για τον τοπικό πολιτισμό. Αν επισκεφθείτε τα νησιά Tahiti , Moorea και Bora Bora , θα ερωτευτείτε με τον τρόπο που οι κάτοικοι υφαίνουν τη φυτική γενναιοδωρία της Γαλλικής Πολυνησίας τόσο στην κωμωδία τους όσο και στους θρύλους καθώς και στην καθημερινότητά τους. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο αξιομνημόνευτους τρόπους για να γνωρίσετε τις ταϊτιανικές λουλουδικές παραδόσεις.

Λουλούδια Λουλούδια Lei

Μπορεί να αναγνωρίσετε το lei ως βασικό στοιχείο στη Χαβάη, το αμερικανικό κατάστημα του Νότου του Ειρηνικού. Παρόλο που αρχικά συμβόλιζε την αγάπη, την αγάπη, τη φιλία ή την εκτίμηση μεταξύ δύο ανθρώπων, το lei (μερικές φορές αποκαλείται hei στην Ταϊτή) μεταφράζεται τώρα ως χειρονομία φιλοξενίας και καλωσορίζει ( maeva στην Ταϊτιανή ). Για παράδειγμα, όταν σας υποδεχτεί ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου σας στο διεθνές αεροδρόμιο της Papeete, θα σας καλωσορίσουν τοποθετώντας στους ώμους σας ένα ευωδιαστό lei, συνήθως από φραγκιπάνι ή ορχιδέες. Σημείωση: Το Leis δεν πρέπει ποτέ να ρίχνεται στα σκουπίδια, καθώς αυτό θα ήταν ασέβεια. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να επιστρέψετε τα λουλούδια στη γη κόβοντας το κορδόνι και αφήνοντας τα πέταλα να ρίξουν στο έδαφος ή στη θάλασσα.

Tiare Blossom Πίσω από το αυτί

Όχι μόνο φαίνονται και μυρίζουν υπέροχα, η tiare (ταϊτιανή γαρδένια) στέλνει επίσης σήμα στα νησιά της Ταϊτής. Όταν είναι κρυμμένα πίσω από το αριστερό αυτί, σημαίνει ότι ο χρήστης έχει ληφθεί. που φοριέται πίσω από το δεξί αυτί, σημαίνει ότι ο φορέας είναι διαθέσιμος. κούνησε πίσω από το κεφάλι, σημαίνει "ακολουθήστε με". Σε κάποια νησιά του Νότιου Ειρηνικού, όπως η Σαμόα, αυτά τα διακοσμητικά λουλουδιών ονομάζονται sei .

Οι γυναίκες φορούν τα λουλούδια στα μαλλιά τους ή πίσω από τα αυτιά τους ως αξεσουάρ. Χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση, όχι μόνο για ειδικές περιπτώσεις.

Hey Floral Crowns

Ονομάζεται επίσης hei στα Ταϊτιανά, αυτά τα floral στέμματα-φτιαγμένα από άνθη όπως tiare, hibiscus, και frangipani-χρησιμοποιούνται κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις και τις εορταστικές συγκεντρώσεις.

Οι γυναίκες χορεύτριες έβαλαν ένα hei κατά τη διάρκεια των πολυνησιακών βραδινών παραστάσεων καθώς οι νύφες και οι γαμπροί παντρεύονται σε μια παραδοσιακή ταϊτιανή γαμήλια τελετή.

Κρεβάτι λουλουδιών

Tahitian θέρετρα είναι γνωστό για τη διακόσμηση των κρεβατιών φιλοξενουμένων με λουλούδια. Οι περισσότεροι επισκέπτες θα βρουν μερικά καλλιτεχνικά διακοσμημένα άνθη ιβίσκου στην κορυφή του καλύμματος τους, αλλά τα ζευγάρια που γιορτάζουν ένα γάμο ή μήνα του μέλιτος είναι ικανά να βρουν έναν πολύ πιο περίτεχνο σχεδιασμό προς τιμήν της ιδιαίτερης ημέρας τους.

Λουτρό λουλουδιών

Μια λουτρό λουλουδιών είναι μια δημοφιλής θεραπεία χαλάρωσης στα ιαματικά λουτρά της Ταϊτής. Αν και μπορεί να γίνει κράτηση από ένα άτομο, συχνά χρησιμοποιούνται ως θεραπεία ενός ζευγαριού. Το λουτρό λουλουδιών διαθέτει συχνά μια τζακούζι γεμάτη με καταπραϋντικό ζεστό νερό και μια αφθονία των τροπικών ανθών, που περιβάλλεται από ρομαντικά τρεμολογώντας κεριά. Τα θέρετρα μπορούν επίσης να αφήσουν ένα λουτρό έκπληξη λουλούδι για νεόνυμφοι στη νύχτα του γάμου τους ή για νεόνυμφους κατά την πρώτη νύχτα της παραμονής τους.