Όλοι για το Moorea, "Το μαγικό νησί της Ταϊτής"

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να προγραμματίσετε μια επίσκεψη στο καταπράσινο νησί σε σχήμα καρδιάς της Ταϊτής

Η επίσκεψη στη Moorea δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη:

Είναι απλά μια πτήση 10 λεπτών ή 30 λεπτά με το καταμαράν υψηλής ταχύτητας από τη διεθνή πύλη της Papeete στην Ταϊτή , αλλά το εντυπωσιακό τοπίο του με στροφές και η παραλίμνια, υποδαφισμένη ακτογραμμή που είναι επενδεδυμένη με απλά χωριά, σύγχρονο πολιτισμό.

Προσβάσιμη τοποθεσία

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτει υποδομή - μακριά από αυτό. Η Moorea φιλοξενεί μια εντυπωσιακή επιλογή θέρετρων παγκόσμιας κλάσης, ένα ευρύ φάσμα αξιοθέατων και δραστηριοτήτων και μερικές από τις πιο εύκολα προσβάσιμες περιπέτειες στην Ταϊτή.

Αυτό σημαίνει ότι είναι εξίσου ιδανικό για ζευγάρια σε μια ρομαντική απόδραση / μήνα του μέλιτος ή οικογένειες που αναζητούν ευκολία και άνεση. Επιπλέον, η προσιτή τοποθεσία μεταφράζεται σε τιμές δωματίων που είναι λίγο πιο εύκολα στο πορτοφόλι απ 'ότι σε κάποια από τα πιο μακρινά νησιά της Ταϊτής.

Το μαγικό νησί

Κάποια πράγματα έθεσαν πραγματικά Moorea, γνωστό ως "το μαγικό νησί", εκτός: Έχει υπέροχες παραλίες, το μόνο γήπεδο γκολφ της Ταϊτής και ένα τεράστιο και απίστευτα πλούσιο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της κοιλάδας Opunohu γεμάτη με κάθε τροπικό φυτό και φρούτα που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Με τις οκτώ ορεινές κορυφογραμμές του, το Moorea διαθέτει επίσης μερικά από τα πιο εκπληκτικά πανοράματα στον Νότιο Ειρηνικό, απολαμβάνοντας απόψεις που έφτασαν είτε με αυτοκίνητο μίσθωσης, περιήγηση 4X4 είτε με τα δύο πόδια σας.

Νερά που ζουν με τη ζωή

Ενώ επισκιάζεται από τη παγκοσμίου φήμης λιμνοθάλασσα του πιο διάσημου αδελφού του, το Bora Bora, τα νερά της Moorea είναι γεμάτα ζωή.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς και αξέχαστες δραστηριότητές του είναι να γίνουν πιο στενοί και προσωπικοί με τους καρχαρίες, τα στίγματα και τα δελφίνια.

Επιπλέον, οι δίδυμοι όρμοι του νησιού δεν είναι μόνο γεωγραφικοί δείκτες, αλλά και σημεία συγκέντρωσης για τα κρουαζιερόπλοια και τα σκάφη αναψυχής που συγκεντρώνονται για να απολαύσουν τις πολλές φυσικές ομορφιές της Moorea.

Μέγεθος και Πληθυσμός

Στα 80 τετραγωνικά μίλια, το Moorea είναι μέρος των νησιών κοινωνίας των Ταϊτή που επισκέπτονται συχνά και φιλοξενεί περίπου 16.000 άτομα.

Βρίσκεται μόλις 10 ναυτικά μίλια από το κύριο νησί της Ταϊτής.

Αεροδρόμιο

Το μικρό αεροδρόμιο Moorea βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή και εξυπηρετείται από τις πτήσεις Air Tahiti και Air Moorea από το Διεθνές Αεροδρόμιο Faa'a της Ταϊτής. Οι πτήσεις χρειάζονται 10 λεπτά και αναχωρούν περίπου κάθε μισή ώρα. Είναι επίσης δυνατή η πτήση από Moorea στον αέρα Tahiti να Bora Bora, Huahine και Raiatea.

Μεταφορά

Η μεταφορά προς και γύρω από τη Μουρέα είναι αρκετά εύκολη.

Μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση στα πτητικά, ταχύπλοα πορθμεία κάνουν το ταξίδι από την προβλήτα στην προκυμαία του Papeete στην προβλήτα επιβατών Moorea στο Vaiare έξι φορές ημερησίως και διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Κατά την άφιξη, τα περισσότερα θέρετρα παρέχουν μεταφορά από το αεροδρόμιο ή την αποβάθρα των επιβατών στο Vaiare (να το κανονίσετε εκ των προτέρων με το ξενοδοχείο ή την εταιρεία σας). Διατίθενται ταξί και η δημόσια συγκοινωνία, γνωστή ως Le Truck, λειτουργεί μεταξύ της αποβάθρας των πλοίων και των κύριων χωριών του νησιού κατά μήκος του νησιωτικού δρόμου.

Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση, όπως και τα ελικόπτερα για εκδρομές στα αξιοθέατα. Μια ποικιλία τουριστικών εταιρειών εκτελεί 4x4 ταξίδια στο ορεινό εσωτερικό. Είναι επίσης δυνατό να επισκεφθείτε το νερό με εκδρομές με καραβάκι ή καγιάκ (που μπορούν να οργανωθούν από το θέρετρο, την εταιρεία εκδρομών ή το κρουαζιερόπλοιο).

Πόλεις

Το Moorea δεν έχει κανένα αστικό κέντρο, αλλά μάλλον το νησί φιλοξενεί μια σειρά από μικρά χωριά, όπως το Paopao και το Haapiti, που την κατατάσσουν στις ακτές.

Είναι εύκολο να τους επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια ενός κύκλου-νησιού με αυτο-κίνηση ή περιήγηση, σταματώντας να δοκιμάσετε πολλά προϊόντα "made in Moorea", όπως ρουμιά και λικέρ με ανανά και καρύδα, μαρμελάδες με μάνγκο και πασσιφούρες, φρέσκο ​​αγρόκτημα.

Γεωγραφία

Moorea δεν είναι ένα εξαιρετικά μεγάλο νησί, αλλά η μορφή της καρδιάς είναι μοναδικά μοναδική και η τοπογραφία είναι από τα πιο αξιομνημόνευτα στην Ταϊτή.

Το εσωτερικό του είναι ένα συνονθύλευμα φωτεινών καταπράσινων κοιλάδων γεμισμένων με φυτείες εργασίας και χωράφια ανανά - όλα περιβάλλεται από οκτώ σαρωτικές βουνοπλαγιές.

Η εικονική του άποψη στο Belvedere Overlook είναι απαραίτητη. Στεθείτε εδώ για να απολαύσετε τις εκπληκτικές απόψεις των δυο μαζικών παράκτιων κολπίσκων, του κόλπου Cook's και του κόλπου Opunohu, που κυριαρχούν στη βόρεια ακτή του νησιού.

Το Moorea είναι προσβάσιμο από 4χ4 δίσκους ή πεζοπορίες και έχει αρκετούς εσωτερικούς καταρράκτες που βρίσκονται βαθιά μέσα στις πράσινες και γραφικές κοιλάδες του.

Ώρες Λιανικής

Τα καταστήματα είναι γενικά ανοιχτά τις καθημερινές από τις 7:30 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ., με μεγάλα μεσημεριανά διαλείμματα το μεσημέρι και μέχρι το μεσημέρι τα Σάββατα. Τα μοναδικά καταστήματα που ανοίγουν την Κυριακή βρίσκονται σε ξενοδοχεία και θέρετρα. Δεν υπάρχει φόρος επί των πωλήσεων.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Donna Heiderstadt είναι συγγραφέας και συντάκτης ελεύθερων ταξιδιών με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος έχει περάσει τη ζωή της ακολουθώντας τα δύο κύρια πάθη: τη συγγραφή και την εξερεύνηση του κόσμου.