Οδηγοί περιηγήσεων της Νέας Ζηλανδίας: Auckland & Rotorua - Taupo

Χαρακτηριστικά της γραφικής διαδρομής από το Auckland προς το Taupo μέσω του Rotorua

Το Rotorua και το Taupo είναι δύο από τα τουριστικά αξιοθέατα του βόρειου νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Η διαδρομή από το Auckland, η οποία λαμβάνει και τις δύο πόλεις, είναι ένα εύκολο ταξίδι τεσσάρων ωρών (εξαιρουμένων των στάσεων) και υπάρχουν πολλά σημεία ενδιαφέροντος στην πορεία.

Το Όκλαντ και το Νότο

Αφήνοντας το Όκλαντ κατά μήκος του νότιου αυτοκινητοδρόμου, η στέγαση απομακρύνεται από τη γεωργική γη. Θα περάσετε από τους λόφους της Βομβάης, που σηματοδοτεί το όριο μεταξύ των περιοχών Auckland και Waikato.

Πρόκειται για μια σημαντική περιοχή για καλλιέργειες όπως τα κρεμμύδια και οι πατάτες, όπως αποδεικνύεται από το βαθύ κόκκινο ηφαιστειακό έδαφος στα χωράφια που βρίσκονται δίπλα στο δρόμο.

Περνώντας μέσα από το Te Kauwhata, ο ποταμός Waikato εμφανίζεται λίγο πριν την πόλη Huntly. Το Huntly είναι μια πόλη εξόρυξης άνθρακα και ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Huntly είναι μεγάλος στα δεξιά από την άλλη πλευρά του ποταμού. Το Waikato είναι ο μακρύτερος ποταμός της Νέας Ζηλανδίας (425χλμ.) Και βρίσκεται σε προοπτική του δρόμου για μεγάλο μέρος του ταξιδιού προς το Χάμιλτον.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες συνεχίζουν στο Χάμιλτον, αλλά υπάρχει μια εναλλακτική και πιο γραφική διαδρομή όπου μπορείτε να παρακάμψετε εντελώς την κυκλοφορία του Χάμιλτον. Λίγο πριν το Ngaruawahia προσέξει το σήμα στα αριστερά προς το Cambridge μέσω του Gordonton (Highway 1B). Αυτό παίρνει ένα μονοπάτι μέσα από μερικές υπέροχες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και περιοχές και είναι ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε τη βαριά κυκλοφορία μέσω της πόλης Hamilton. Τα καταπράσινα παρακλάδια των γαλακτοκομικών εκμεταλλεύσεων αφθονούν.

Cambridge

Προσεγγίζοντας το Cambridge, τα γαλακτοκομικά αγροκτήματα δίνουν τη θέση τους στα καρφιά των αλόγων. αυτό είναι το σπίτι σε μερικά από τα κορυφαία κτηνοτρόφοι αλόγων στη Νέα Ζηλανδία. Το ίδιο το Cambridge είναι μια όμορφη μικρή πόλη με (όπως το όνομά του προτείνει) έναν αέρα της Αγγλίας για αυτό. Κάνει ένα καλό μέρος για να σταματήσει και να τεντώσει τα πόδια με μια βόλτα σε ένα από αρκετά όμορφα πάρκα του.

Ακριβώς νότια του Cambridge βρίσκεται η λίμνη Karapiro, ορατή από το δρόμο. Αν και τεχνικά μέρος του ποταμού Waikato, αυτή είναι μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε το 1947 για να τροφοδοτήσει τον τοπικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής. Σήμερα φιλοξενεί μια ποικιλία από θαλάσσια σπορ και θεωρείται ως ο κορυφαίος χώρος κωπηλασίας στη Νέα Ζηλανδία.

Τίραου

Αν ψάχνετε για ένα ωραίο καφέ, Tirau είναι ο τόπος. Ο κεντρικός δρόμος που διέρχεται από την πόλη είναι γεμάτος με ενδιαφέροντα μικρά μέρη για φαγητό και καφέ. Στην αρχή της εμπορικής λουρίδας υπάρχουν δύο ιδιαίτερα ξεχωριστά κτίρια που στεγάζουν το Κέντρο Τουριστικών Πληροφοριών. σε σχήμα σκύλου και προβάτου, οι εξωτερικοί χώροι κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από κυματοειδές σίδερο.

Προηγούμενο: Όκλαντ προς Ροτόρουα

Προσεγγίζοντας το Rotorua
Διασχίζοντας τη συνοικία Mamaku, αρχίζουν να γίνονται εμφανείς οι ηφαιστειακές καταβολές του εδάφους γύρω από το Rotorua. Συγκεκριμένα, παρατηρήστε τις μικρές κωνοειδείς προεξοχές βράχου που δείχνουν από το έδαφος. Ονομάζονται "σπονδυλικές στήλες", αυτοί είναι οι στερεοποιημένοι πυρήνες λάβας από μίνι ηφαίστεια. καθώς η λάβα έχυσε το έδαφος πάνω από το έδαφος πριν από εκατομμύρια χρόνια και έψαξε, έφυγαν από στερεό βράχο που εκδηλώθηκε καθώς το περιβάλλον χώμα εξουδετερώθηκε.

Rotorua
Το Rotorua είναι ένας τόπος γεμάτος εκπληκτική γεωθερμική δραστηριότητα. Οι απαγωγές ατμού κυριολεκτικά από το έδαφος σε πολλά μέρη και μπορείτε να εξερευνήσετε περιοχές με κουκίδες με βραστό λάσπη ή πλούσιο σε θείο νερό.

Το άλλο αξιοθέατο του Rotorua είναι η ευκαιρία να γνωρίσετε τον αυτόχθονη πολιτισμό των Μαορίων της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος εμφανίζεται εδώ καλύτερα από οπουδήποτε αλλού στη χώρα.

Rotorua προς Taupo
Ο δρόμος από το Rotorua στο Taupo είναι γεμάτος με μεγάλες εκτάσεις πευκοδάσους και ενδιαφέροντα ηφαιστειογενή τοπία.

Καθώς πλησιάζετε στο Taupo, θα περάσετε από τον γεωθερμικό σταθμό Wairakei και ένα από τα καλύτερα γήπεδα γκολφ της χώρας.

Ένα must-stop πριν από Taupo είναι η Huka Falls. Αυτό το απίστευτο βραχώδες χάσμα ωθεί το νερό από τη λίμνη Taupo με ρυθμό 200.000 λίτρα ανά δευτερόλεπτο, αρκετό για να γεμίσει πέντε πισίνες ολυμπιακού μεγέθους σε λιγότερο από ένα λεπτό. Σηματοδοτεί την αρχή του ταξιδιού 425 χιλιομέτρων του ποταμού Waikato προς τη θάλασσα.

Taupo
Ως η μεγαλύτερη λίμνη στην Αυστραλασία, η λίμνη Taupo είναι ένα όνειρο ψαρά πέστροφας. Υπάρχει επίσης ένα ευρύ φάσμα άλλων υδάτινων και χερσαίων δραστηριοτήτων σε μια από τις πιο ζωντανές πόλεις θέρετρων της Νέας Ζηλανδίας.

Χρόνοι οδήγησης:

Προηγούμενο: Όκλαντ προς Ροτόρουα

Επόμενο: Taupo στο Wellington (εσωτερική διαδρομή)