Τι να κάνετε αν έχετε Homesick κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας

Η πατρίδα δεν είναι μόνο για φοιτητές.

Στην πραγματικότητα, η νοημοσύνη είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό συναίσθημα. Λείπει οικογένεια, φίλοι, κατοικίδια ζώα και ακόμη και το μαξιλάρι σας είναι μια πολύ κοινή εμπειρία για τους ταξιδιώτες όλων των ηλικιών.

Ενώ αισθάνεστε νοσταλγία μπορεί μερικές φορές να προέρχεται από το πολιτιστικό σοκ (μια άλλη απόλυτα φυσιολογική αντίδραση στην ύπαρξη μακριά από το σπίτι), έχω διαπιστώσει ότι παίρνω ακριβώς όπως νοσταλγία στη χώρα μου, όπως κάνω όταν είμαι σε έναν ωκεανό.

Μου λείπει η οικογένειά μου, οι ρουτίνες μου και οι πενιχρές αλλά αξιολάτρευτες γάτες μου. Μου λείπει καν το μαγείρεμα το φαγητό μου. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας από τους λόγους που μου αρέσει η ενοικίαση εξοχικών κατοικιών ? Δεν θα χάσω το σπίτι μου τόσο πολύ αν μένω σε ένα μέρος όπου μπορώ να μαγειρέψω μόνος μου.

Η νοοτροπία μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε λυπημένοι, κουρασμένοι και απομονωμένοι. Είναι δύσκολο να προσβλέπουμε σε μια ημέρα ταξιδιού, όταν σας λείπουν οι αγαπημένοι σας. Με δεδομένο το χρόνο, η νοσταλγία συνήθως υποχωρεί, ειδικά αν ταξιδεύετε σε ένα χώρο που διαφέρει πολύ από το σπίτι σας.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να ωθήσει το νοικοκυριό στην άκρη για να μπορείτε να απολαύσετε το υπόλοιπο του ταξιδιού σας.

Αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας

Η πατρίδα είναι φυσιολογική. Δεν είστε κακός ταξιδιώτης αν χάσετε να είστε στο σπίτι. Αντί να ορκίζεστε για να χαλάσετε την εμπειρία σας στο ταξίδι, κοιτάξτε αντικειμενικά την κατάσταση. Είστε μακριά από το σπίτι, σας λείπει να είστε στο σπίτι και αυτό είναι εντάξει. Είναι επίσης εντάξει εάν η νοσταλγία σας κολλήσει για λίγες μέρες ή εάν αισθάνεστε σαν να έχετε μια καλή κραυγή. αυτό είναι φυσιολογικό και εγώ.

Αρχική σελίδα τηλεφώνου

Ο ΕΤ είχε τη σωστή ιδέα. Βρείτε ένα WiFi hotspot και καλέστε ή Skype με την οικογένειά σας. Ναι, θα λυπηθείτε όταν ακούτε τις φωνές τους, αλλά θα είστε βέβαιοι ότι είναι ευτυχείς και υγιείς. Θα σας βοηθήσουν αν εξηγήσετε τα σκαμπανεβάσματα του ταξιδιού σας και αυτή η υποστήριξη θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συναισθήματα της νοσταλγίας σας.

Μιλήστε με τους ανθρώπους

Ιδιαίτερα εάν είστε εξωστρεφής, μέρος της νοημοσύνης σας μπορεί να οφείλεται στην ανάγκη σας να αλληλεπιδράσετε με άλλους ανθρώπους. Πάρτε μια τάξη, πηγαίνετε σε μια σύντομη ξενάγηση, μείνετε σε ένα ξενώνα νεολαίας ή βρείτε κάποιο άλλο τρόπο για να μιλήσετε με τους ανθρώπους. Αν αισθάνεστε άνετα αναφέροντας τη νοημοσύνη σας, μπορεί να εκπλαγείτε να διαπιστώσετε ότι άλλοι ταξιδιώτες καταλαβαίνουν πώς αισθάνεστε. Έχουν, επίσης, νοσταλγία.

Βρείτε το γνωστό σε μια άγνωστη θέση

Μερικές φορές παίρνουμε νοικοκυρά για κάτι - οτιδήποτε - οικείο, όπως μια εφημερίδα στη γλώσσα μας, μια ταινία που μπορούμε να καταλάβουμε ή ένα αναψυκτικό με πάγο σε αυτό. Βρείτε ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού, εφημερίδες, κινηματογραφικές αίθουσες ξένης γλώσσας ή κάποιο άλλο μέρος όπου μπορείτε να κάνετε κάτι που θα κάνατε πίσω στο σπίτι σας. Η απόλαυση σε γνωστές δραστηριότητες και τρόφιμα θα σας υπενθυμίσει ότι τα ταξίδια είναι προσωρινά και το σπίτι σας θα είναι εκεί όταν επιστρέψετε.

Χαρίστε τον εαυτό σας

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με κάτι που σας αρέσει. Πάρτε ένα ζεστό μπάνιο, αγοράστε ένα μπαρ σοκολάτας, διαβάστε ένα βιβλίο ή πηγαίνετε στο ωραιότερο πάρκο της πόλης και πηγαίνετε για μια βόλτα.

Δημιουργήστε μια ρουτίνα

Μερικές φορές μου λείπει η δομή της τακτικής μου ζωής όταν είμαι στο δρόμο. Αισθάνομαι λίγο εκτός ελέγχου όταν δεν είμαι σε μια ρουτίνα. Αναλάβετε τη ρουτίνα σας κάνοντας μερικά από τα πράγματα που θα κάνατε στο σπίτι, όπως άσκηση ή ανάγνωση, την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Ψάξτε για Χιούμορ

Ανακαλύψτε ξανά τη συνήθεια να χαμογελάτε βρίσκοντας κάτι αστείο για να ακούσετε, να παρακολουθήσετε ή να διαβάσετε. Τα κόμικς, τα βιβλία, τα βίντεο YouTube, οι ιστοσελίδες χιούμορ και οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές μπορούν να φέρουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Η αντιμετώπιση της νοημοσύνης γίνεται ευκολότερη όταν συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε χάσει την ικανότητα να χαμογελάτε.

Αλλάξτε τα σχέδιά σας

Εάν η νοημοσύνη σας γίνεται πραγματικά εξουθενωτική, σκεφτείτε να κόψετε το ταξίδι σας σύντομα και να πάτε στο σπίτι ή σε ένα μέρος όπου έχετε οικογένεια ή στενούς φίλους. Παρόλο που η λύση αυτή μπορεί να μην λειτουργήσει αν ταξιδεύετε με κρουαζιέρα ή ξεναγήσεις, θα μπορούσε να σας βοηθήσει αν βρίσκεστε σε μακριές και ανεξάρτητες διακοπές.