Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Road Trip

Είναι σωστό το Road Trip για εσάς;

Πρέπει να αγοράσετε ένα αεροπλάνο ή ένα τρένο ή να πάρετε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου σας και να οδηγήσετε στον προορισμό σας; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ας δούμε πιο προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των οδικών ταξιδιών.

Λόγοι για να πάτε σε οδικό ταξίδι

Είσαι υπεύθυνος

Μπορείτε να ελέγξετε την ώρα αναχώρησης, την ώρα άφιξής σας, το δρομολόγιο και να σταματήσετε στην πορεία. Δεν χρειάζεται να δώσετε προσοχή σε δρομολόγια τρένων ή αεροπορικών δρομολογίων καθώς προγραμματίζετε το ταξίδι σας.

Εάν δείτε κάτι ενδιαφέρον από την πλευρά του δρόμου, μπορείτε να σταματήσετε και να ρίξετε μια ματιά.

Δεν χρειάζεται να τρώτε τρόφιμα αεροπλάνων

Δηλαδή, εάν οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να προσφέρουν πραγματικά τρόφιμα. Αντ 'αυτού, μπορείτε να σταματήσετε σε ένα εστιατόριο, να συσκευάσετε ένα πικ-νικ ή να πετάξετε μέσα από ένα αυτοκίνητο.

Μπορείτε να αλλάξετε το μυαλό σας

Αν δεν σας αρέσει ένα συγκεκριμένο μέρος, μπορείτε απλά να το οδηγήσετε μακριά, και μπορείτε να καθυστερήσετε σε μέρη που αγαπάτε.

Μπορείτε να δείτε τον πραγματικό κόσμο

Κάνοντας ένα οδικό ταξίδι σας επιτρέπει να κατεβείτε από το πεπατημένο μονοπάτι και να δείτε τις πραγματικές κοινότητες και φυσικά θαύματα, όχι μόνο ένα τρένο κομμάτι ή αυτοκινητόδρομο. Η περιπλάνηση στην ύπαιθρο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να μάθετε τι πραγματικά θέλετε να ζήσετε σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Οι αγορές των αγροτών, τα τοπικά φεστιβάλ και τα κρατικά πάρκα είναι δικά σας για να εξερευνήσετε.

Μπορείτε να συσκευάσετε οτιδήποτε χωράει στον κορμό του αυτοκινήτου σας

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πίσω κάθισμα, εκτός αν κάθονται εκεί ένας συνοδός ταξιδιώτης. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε επιπλέον για να φέρετε τα αντικείμενα που χρειάζεστε.

Εάν σκοπεύετε να φέρετε εξοπλισμό κατασκήνωσης ή αθλητικό εξοπλισμό, η συσκευασία του σε ένα αυτοκίνητο είναι ευκολότερη από τη μεταφορά του με λεωφορείο ή τρένο.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα

Ακόμη και όταν επηρεάζετε τη φθορά στο αυτοκίνητό σας, η μετάβαση σε οδικό ταξίδι μπορεί να είναι ένας οικονομικός τρόπος ταξιδιού, ειδικά εάν ταξιδεύετε με μια ομάδα. Λαμβάνοντας τέσσερα άτομα κάπου με αυτοκίνητο είναι συνήθως λιγότερο δαπανηρή από την αγορά τεσσάρων αεροπορικών εισιτηρίων, λεωφορείων ή τρένων.

Λόγοι οδική ταξίδια δεν είναι για όλους

Η οδήγηση χρειάζεται χρόνο

Η οδήγηση είναι ένας από τους πιο αργούς τρόπους μεταφοράς μεταξύ δύο σημείων, ειδικά μεταξύ μεγάλων πόλεων με καλή σιδηροδρομική και αεροπορική υπηρεσία. Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι από πόλη σε πόλη, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο με το τρένο ή να πετάξετε στον προορισμό σας.

Πρέπει να κάνετε όλη την εργασία

Από τον προγραμματισμό της διαδρομής μέχρι την προετοιμασία του αυτοκινήτου σας για πλοήγηση μέχρι να περάσετε ώρες πίσω από το τιμόνι, εξαρτάται από εσάς. Μερικές φορές είναι ευκολότερο να αφήσουμε κάποιον άλλο να κάνει το σχεδιασμό - και την οδήγηση.

Πρέπει να σταθμεύσετε το αυτοκίνητο

Σε ορισμένες πόλεις, η εύρεση χώρου στάθμευσης μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Οι υψηλές τιμές στάθμευσης στην πόλη δεν είναι διασκεδαστικές για την αντιμετώπιση, ούτε.

Ταξιδεύοντας με αυτοκίνητο μπορεί να είναι ακριβό

Για μεμονωμένους ταξιδιώτες συγκεκριμένα, η πραγματοποίηση οδικού ταξιδιού μπορεί να μην σας εξοικονομήσει χρήματα, ειδικά όταν εστιάζετε στο φυσικό αέριο , τα διόδια , το πάρκινγκ, τα γεύματα και το κατάλυμα κατά μήκος του δρόμου.

Ο κακός καιρός μπορεί να επηρεάσει το ταξίδι σας - ή να τελειώσει

Η καθυστέρηση σε μια χιονοθύελλα δεν είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να περάσετε τις διακοπές σας. Ούτε αντιμετωπίζει τα πλημμύρα που σχετίζονται με τις πλημμύρες ή παρακολουθεί μια ανεμοστρόβιλο μόλις λίγα μίλια μπροστά από το αυτοκίνητό σας.

Φοράτε και δάκρυ στο αυτοκίνητό σας κοστίζει χρήματα

Ακόμα χειρότερα, μπορεί να σπάσετε ενώ βρίσκεστε στο δρόμο, μακριά από τον αξιόπιστο μηχανικό σας.

Εάν οδηγείτε ένα παλαιότερο αυτοκίνητο, ίσως χρειαστεί να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για το οδικό σας ταξίδι, το οποίο είναι μια πιο ακριβή επιλογή.

Εκτελέστε την απόφαση για το οδικό σας ταξίδι

Είναι πάντα μια καλή ιδέα να ξεπεράσετε τον αξιόπιστο αριθμομηχανή σας και να προσθέσετε τα ταξιδιωτικά σας έξοδα πριν αποφασίσετε πώς να φτάσετε στον προορισμό σας. Το ταξίδι με αυτοκίνητο δεν είναι απαραιτήτως ο φθηνότερος ή ευκολότερος τρόπος να πάτε.

Μπορεί να αποφασίσετε ότι ο χρόνος είναι πιο σημαντικός από τα χρήματα. Σε αυτή την περίπτωση, η πτήση μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Η λήψη του τρένου μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για ταξίδια από πόλη σε πόλη, ειδικά αν δεν θα χρειαστείτε αυτοκίνητο στον προορισμό σας.

Ωστόσο, εάν θέλετε πραγματικά να γνωρίσετε ένα συγκεκριμένο μέρος, η οδήγηση είναι ίσως το καλύτερο σας στοίχημα, ακόμα κι αν διαρκεί περισσότερο και σας κοστίζει περισσότερο.

Η κατώτατη γραμμή

Προσεκτικά εξετάστε τις ανάγκες σας, τις επιθυμίες και τις επιλογές μεταφοράς πριν κάνετε την τελική επιλογή σας.