Πώς να ξεπεραστούν οι φόβοι ταξιδιού

Το ταξίδι υποτίθεται ότι είναι μια θαυμάσια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμη και πεπειραμένοι ταξιδιώτες ανησυχούν ότι κάτι θα μπορούσε να πάει στραβά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η υπερνίκηση των φόβων που σχετίζονται με τα ταξίδια, ιδιαίτερα τα διεθνή ταξίδια, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Ας δούμε προσεκτικά τους κοινούς φόβους ταξιδιού και τους τρόπους για να τους ξεπεράσουμε.

Φεύγω από το σπίτι

Κάποιοι ταξιδιώτες ανησυχούν ότι τα πράγματα στο σπίτι δεν θα ληφθούν σωστά υπόψη ενώ βρίσκονται μακριά, ειδικά αν έχουν άγχος θέσεις εργασίας ή κατοικίδια ζώα υψηλής συντήρησης.

Αφήνοντας τα πάντα πίσω και επιτρέποντας σε κάποιον άλλο να αναλάβει την ευθύνη κατά τη διάρκεια της απουσίας σας μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Για να ξεπεραστεί αυτός ο φόβος ταξιδιού, επικεντρωθείτε στις θετικές πτυχές του ταξιδιού σας. Ίσως ταξιδεύετε σε ένα μέρος που πάντα ήθελε να επισκεφθείτε ή να επισκεφθείτε με ανθρώπους που δεν έχετε δει σε πολύ καιρό. Μπορεί να παίρνετε εθελοντικές διακοπές ή να εξετάζετε οικογενειακό ιστορικό. Δεν έχει σημασία τι είδους ταξίδι παίρνετε, θα μάθετε κάτι νέο ή έχετε μια εμπειρία που δεν θα μπορούσατε να έχετε στο σπίτι.

Εξάντληση χρημάτων

Οι ανησυχίες σχετικά με τα χρήματα είναι κοινές μεταξύ των ταξιδιωτών. ο προσεκτικός σχεδιασμός στον κόσμο δεν μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση απροσδόκητων δαπανών.

Μελετήστε προσεκτικά τα έξοδα του ταξιδιού σας, χρησιμοποιώντας ταξιδιωτικούς οδηγούς, ταξιδιωτικούς ιστοτόπους και εμπειρίες φίλων, για να σας βοηθήσουμε να υπολογίσετε πόσο κοστίζει το ταξίδι σας. Μόλις έχετε αυτή την εκτίμηση στο χέρι, προσθέστε 20 με 25 τοις εκατό σε αυτό το ποσό, έτσι ώστε να έχετε ένα μαξιλάρι για να καλύψει τις απρόβλεπτες δαπάνες.

Για να ρυθμίσετε το μυαλό σας πιο άνετα, μπορείτε να αφήσετε κάποια χρήματα με κάποιον αξιόπιστο συγγενή ή φίλο που θα ήθελε να σας στείλει χρήματα μέσω της Western Union εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα χρημάτων.

Να αρρωστήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας

Δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό να είσαι άρρωστος, ειδικά όταν είσαι μακριά από το σπίτι.

Πριν ταξιδέψετε, επισκεφθείτε το γιατρό σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει όλες τις ανοσοποιήσεις και ενισχυτές που χρειάζεστε για να ταξιδέψετε στον επιλεγμένο προορισμό σας.

Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με συμπτώματα "νοσοκομείου-αντάξιου" που θα πρέπει να παρακολουθείτε εάν αισθανθείτε αδιαθεσία ενώ είστε μακριά. Αγοράστε ένα ταξιδιωτικό ιατρικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο και, εάν προτιμάτε να είστε στο σπίτι εάν νοσήσετε, ιατρική πολιτική εκκένωσης, όταν κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν η μόνη κάλυψη υγείας σας παρέχεται από το Medicare και ταξιδεύετε εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Medicare καλύπτει μόνο τη θεραπεία που παρέχεται στις ΗΠΑ.

Χάνομαι

Σχεδόν όλοι έχουν οδηγήσει ή έχουν περάσει σε άγνωστο έδαφος και δεν είναι μια διασκεδαστική εμπειρία. Πέτα σε ένα γλωσσικό φράγμα, jet lag και διαφορετικούς νόμους και να χαθεί ξαφνικά γίνεται μια τεράστια καταστροφή.

Δεν υπάρχει κανένας ανόητος τρόπος για να αποφύγετε να χάσετε, αλλά φέρνοντας μια μονάδα GPS και καλούς χάρτες στο ταξίδι σας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το δρόμο σας γύρω από τις περισσότερες φορές. Αν βρεθείτε σε ένα μέρος που δεν υπάρχουν πινακίδες οδών, καθιστώντας το χάρτη άχρηστο, καλέστε το ξενοδοχείο σας ή βρείτε ένα αστυνομικό τμήμα και ζητήστε συμβουλές.

Αντιμετωπίζοντας τους Κλέφτες και τους Pickpockets

Έχουμε διαβάσει όλες τις ιστορίες τρόμου σχετικά με τις πορτοφολάδες, τους κλέφτες και τα τσιγγάνικα παιδιά, οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι περισσότερο από έτοιμοι να σας απαλλάξουν από τα χρήματα, την κάμερα, το διαβατήριο και τις πιστωτικές σας κάρτες.

Οι πορτοφολάδες και οι κλέφτες στοχεύουν τους τουρίστες, αλλά μπορείτε να αποφύγετε τις πορτοφολάδες με την απόκρουση των χρημάτων και των ταξιδιωτικών εγγράφων σε μια ζώνη ή θήκη χρήματος, να ανακαλύψετε πού συγκεντρώνονται πορτοφολάδες (για παράδειγμα στο Notre Dame στο Παρίσι) και να μπερδεύεστε με ντόπιους, ένας τουρίστας. Αφήστε ένα χρηματικό ποσό με αξιόπιστους συγγενείς ή φίλους σε περίπτωση που συμβεί το χειρότερο, έτσι ώστε να μπορούν να σας στείλουν χρήματα μέσω της Western Union.

Έχοντας κάτι κακό στο σπίτι

Είναι δύσκολο να φύγεις από το σπίτι όταν τα μέλη της οικογένειας είναι άρρωστα ή σε κίνδυνο, ακόμη και αν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω για να βοηθήσουν.

Εάν αισθάνεστε ότι πρέπει να επιστρέψετε αμέσως στο σπίτι εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα, επιλέξτε επιλογές μεταφοράς, ξενοδοχείων και περιηγήσεων που επιτρέπουν αλλαγές και επιστροφές χρημάτων. Θα πληρώσετε ένα ασφάλιστρο για αυτήν την ευελιξία, αλλά θα είστε σε θέση να αναδιοργανώσετε το ταξίδι σας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η εγγραφή του ταξιδιού σας στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ή στο τοπικό σας ισοδύναμο θα βοηθήσει τους υπαλλήλους να επικοινωνήσουν μαζί σας σε περίπτωση πραγματικής έκτακτης ανάγκης. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τις επιλογές επικοινωνίας, όπως το Skype , που θα σας επιτρέψουν να είστε σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Απουσία του φαγητού

Το φαγητό μπορεί πραγματικά να κάνει ή να σπάσει ένα ταξίδι.

Εάν έχετε πολύ συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις, αφιερώστε λίγο χρόνο για να διερευνήσετε επιλογές τροφίμων στη χώρα προορισμού σας. Ομοίως, αν ακολουθήσετε μια βίγκαν ή χορτοφαγική διατροφή, θα θελήσετε να μάθετε για τις επιλογές εστιατορίων. Εάν κάνετε μια περιήγηση ή ταξιδεύετε σε μια κρουαζιέρα, έχετε υπόψη ότι μετά από αλλεργική διατροφή, βιταμίνη ή χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σημαίνει ότι θα φάτε το ίδιο πράγμα ή παραλλαγές σε ένα βασικό θέμα κάθε μέρα. Εάν η διαδρομή σας θα σας οδηγήσει σε ένα μέρος όπου το φαγητό σας δεν είναι εξοικειωμένο (π.χ. Ινδία ή Αιθιοπία), αφιερώστε χρόνο για να επισκεφτείτε ένα εστιατόριο στην περιοχή σας που σερβίρει τα τρόφιμα της χώρας προορισμού σας. Ζητήστε από τον σερβιτόρο σας να συστήσει μια δειγματοληψία παραδοσιακών πιάτων και να γράψετε τα ονόματα των τροφίμων που απολαμβάνετε περισσότερο.

Δεν είναι δυνατή η επικοινωνία

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια αν το χρειάζεστε επειδή δεν μιλάτε την τοπική γλώσσα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μάθετε τα Σημαντικά Λόγια Ευγένειας ("Ναι", "Όχι", "Παρακαλώ", "Σας ευχαριστώ", "Εγώ μπορώ;" και "Πού είναι;") πριν αρχίσει το ταξίδι σας. Σε αυτές τις βασικές φράσεις, σκεφτείτε να προσθέσετε "Βοήθεια", "Μπάνιο", "Δεν ξέρω" και τις λέξεις για όλα τα τρόφιμα και τα φάρμακα στα οποία είστε αλλεργικοί. Μπορείτε να μάθετε αυτές τις σημαντικές λέξεις και φράσεις από βιβλία φράσεων, λογισμικό εκμάθησης γλωσσών, λεξικά, ιστοσελίδες γλώσσας και ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ή της βίας

Κανένας ταξιδιώτης δεν θέλει να συμμετάσχει σε τρομοκρατική επίθεση, σεκτορική βία ή αστυνομική δραστηριότητα.

Παρόλο που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τρομοκρατική επίθεση, είναι σχετικά απλό να αποφύγουμε την κακομεταχείριση υπό κανονικές συνθήκες. Αφιερώστε χρόνο για να διερευνήσετε πιθανούς προορισμούς, είτε μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ή του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας σας, και να δημιουργήσετε ένα δρομολόγιο που αποφεύγει πιθανά σημεία κινδύνου. Μείνετε σε εγρήγορση όταν αρχίσετε το ταξίδι σας και αποφύγετε τις απεργίες και τις διαδηλώσεις.

Έχοντας μια κακή εμπειρία

Έχω ζήσει κάποιες "ενδιαφέρουσες" ταξιδιωτικές εμπειρίες, όπως η πτήση από την ΕΣΣΔ με τους λαθρεμπόρους σκύλων και την αντιμετώπιση των φοροδιαφυγών των εστιάτορων στη Σικελία. Ενώ η αντιμετώπιση των αγοραστών κουταβιών δεν ήταν η καλύτερη στιγμή μου, δεν κατέστρεψα το ταξίδι μου στη Σοβιετική Ένωση ούτε τα ψέματα που μας έδωσαν οι χειριστές μας για να ανοίξουμε ημέρες και ώρες στο Τείχος του Λένιν να με εμποδίσουν να ενταχθούν στη γραμμή και να δουν το σοβιετικό ηγέτη γυάλινο τάφο και μαυσωλείο μαύρου μαρμάρου για τον εαυτό μου. Μερικές φορές - στην πραγματικότητα, τις περισσότερες φορές - οι λιγότερο από τις αστρικές εμπειρίες μετατρέπονται σε καλύτερες ιστορίες.