Πώς το Υπουργείο Εξωτερικών μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε ένα ασφαλές ταξίδι

Οι καταστροφές μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή, όπως μάθαμε από την πρόσφατη εμπειρία του τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία. Ενώ η Ευρώπη προσφέρει ένα πολύ πιο σταθερό πολιτικό σύστημα από τις περισσότερες αναπτυσσόμενες χώρες, οι διαδηλώσεις και οι πολιτικές αναταραχές δεν είναι ανήκουστες εδώ, και το έδαφος γύρω από την Πομπηία είναι εξίσου ασταθές όπως πάντα.

Υπάρχουν όμως και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που δεν έχουν καμία σχέση με μια χώρα, την πολιτική της ή τη γεωγραφία της.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, πάνω από 6.000 Αμερικανοί πολίτες πεθαίνουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό και πολλοί άλλοι αντιμετωπίζουν ξαφνική ασθένεια.

Τι μπορεί να κάνει ο ταξιδιώτης για να εξασφαλίσει στους οικογενειακούς ή επιχειρηματικούς συνεργάτες του τον τόπο ή την ευημερία του; Πρώτον, μπορείτε να τους αφήσετε με το δρομολόγιό σας. Δεύτερον, μπορείτε να καταχωρήσετε το ταξίδι σας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Εάν είστε πολίτης των ΗΠΑ, πληρώνετε για αυτές τις υπηρεσίες μέσω φόρων καθ 'όλη τη διάρκεια της περιόδου, ίσως και να επωφεληθείτε από αυτές.

Εγγραφή στο ταξίδι σας με το Υπουργείο Εξωτερικών

Γνωρίζατε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεν προσπαθεί ενεργά να βρει Αμερικανούς πολίτες κατά τη διάρκεια μιας καταστροφής; Δεν θα γίνουν ταξιδιωτικοί πράκτορες για ανθρώπους που προσπαθούν να βγουν από μια κακή κατάσταση και δεν μπορούν να σας παραγγείλουν από μια ξένη χώρα, αλλά θα εκκενώσουν τους πολίτες αν τα πράγματα γίνουν πραγματικά κολλώδη.

Αρχικά, ελέγξτε τις πληροφορίες του Κρατικού Τμήματος σχετικά με τη χώρα που θα επισκεφθείτε, ελέγχοντας τις ειδοποιήσεις και τις προειδοποιήσεις από το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων.

Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που ενδέχεται να παρεμποδίσουν την κίνηση πολιτών των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.

Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τις σωστές επιλογές προορισμού, είστε έτοιμοι να καταχωρήσετε το ταξίδι σας χρησιμοποιώντας τη σελίδα εγγραφής ταξιδίου του Υπουργείου Εξωτερικών. Οι πληροφορίες που εισάγετε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση καταστροφής από το Υπουργείο Εξωτερικών και τις υπερπόντιες πρεσβείες και προξενεία του.

Επιπλέον, μπορείτε να καθορίσετε τους ανθρώπους που επιτρέπεται να γνωρίζουν τον τόπο διαμονής σας μέσω επαφής με το Υπουργείο Εξωτερικών. Σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης, τα ενδιαφερόμενα μέλη της οικογένειας ή οι συνεργάτες που αναφέρονται στο έντυπο εγγραφής μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Υπηρεσιών Πολιτών μέσω ενός αριθμού χωρίς χρέωση: 888-407-4747. Οι ταξιδιώτες στο εξωτερικό μπορούν να χρησιμοποιήσουν το 317-472-2328.

Ακολουθεί ο κατάλογος των θεμάτων που μπορεί να συζητηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών: «Θάνατος Αμερικανού πολίτη στο εξωτερικό, σύλληψη / κράτηση αμερικανικού πολίτη στο εξωτερικό, ληστεία αμερικανικού πολίτη στο εξωτερικό, Αμερικανοί πολίτες που λείπουν στο εξωτερικό, κρίση στο εξωτερικό που αφορούσε Αμερικανούς πολίτες, τον αριθμό των ωρών μετά την άφιξη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που αφορά έναν Αμερικανό πολίτη στο εξωτερικό.

Τι άλλο μπορεί να κάνει το υπουργείο Εξωτερικών για τον ταξιδιώτη;

Το υπουργείο Εξωτερικών λέει ότι «οι πρεσβείες και τα προξενεία των ΗΠΑ βοηθούν κάθε χρόνο 200.000 Αμερικανούς που πέφτουν θύματα εγκλήματος, ατυχήματος ή ασθένειας ή των οποίων η οικογένεια και οι φίλοι τους πρέπει να επικοινωνήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης». Το Υπουργείο Εξωτερικών προσφέρει βοήθεια σε ταξιδιώτες που αντιμετωπίζουν σοβαρές νομικές, ιατρικές ή οικονομικές δυσκολίες. Οι προξενικοί αξιωματούχοι μπορούν επίσης να επικυρώσουν έγγραφα, να εκδώσουν διαβατήρια και να καταχωρήσουν αμερικανικά παιδιά που γεννήθηκαν στο εξωτερικό.

Η γνώση των υπηρεσιών που προσφέρει το κοντινότερο προξενείο στον προορισμό σας μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ετοιμάστε τον εαυτό σας για τις πιο κοινές ταξιδιωτικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Πριν πάτε, βάλτε αντίγραφα της σελίδας πληροφοριών διαβατηρίων σας και όλων των εισιτηρίων καθώς και κάθε άλλης σημαντικής τεκμηρίωσης και φυλάξτε τα στη μεταφορά σας (σε διαφορετικό σημείο από το σημείο διατήρησης του διαβατηρίου σας, φυσικά). Σε περίπτωση κλοπής του διαβατηρίου σας, ένα προξενείο μπορεί να εκδώσει αποτελεσματικά ένα προσωρινό νέο διαβατήριο από αυτές τις πληροφορίες. Μπορεί επίσης να θέλετε να αφήσετε κάποιες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού διαβατηρίου σας, με έναν φίλο ή συγγενή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον προγραμματισμό ταξιδιού, ανατρέξτε στην ενότητα Travel Europe 101: Before You Go .

Εάν παίρνετε φάρμακα , βεβαιωθείτε ότι έχετε τον αριθμό τηλεφώνου του γιατρού σας, το γενικό όνομα για τα φάρμακα που σας έχουν συνταγογραφηθεί και ένα ιστορικό εμβολιασμών που έχετε καταγράψει.

Να γνωρίζετε ότι οι αμερικανικές εταιρείες φαρμάκων έχουν ιστορία να δώσουν χαριτωμένα ονόματα στα ναρκωτικά για να τα πωλούν. θέλετε το επιστημονικό όνομα των φαρμάκων σας έτσι ώστε ένας φαρμακοποιός στην Ευρώπη να μπορεί να καθορίσει ακριβώς τι παίρνετε. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορεί να είστε σε θέση να πάρετε τα φάρμακα που χρειάζεστε από ένα τοπικό φαρμακείο αν γνωρίζετε το γενικό όνομα.

Εξετάστε την ασφάλιση υγείας για ταξίδια. Αν ανησυχείτε, βεβαιωθείτε ότι έχει κάλυψη εκκένωσης , μια δαπανηρή προσπάθεια αν ποτέ χρειαστείτε.

Μπορεί να σας βοηθήσει να νοικιάσετε ή να αγοράσετε ένα κινητό τηλέφωνο GSM για να ενημερώνετε τους ανθρώπους σχετικά με τον τόπο διαμονής σας. Ορισμένες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και χρηματοδοτικής μίσθωσης προσφέρουν κινητά τηλέφωνα ενοικίασης.

Ταξιδέψτε στις σημειώσεις λήξης έκτακτης ανάγκης

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, μπορείτε να το κάνετε για έναν ταξιδιώτη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δείτε τη σελίδα έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Για μια ενδιαφέρουσα ιστορία σχετικά με μια έκτακτη ανάγκη ταξιδιών και μερικές καλές συμβουλές στην πλευρική γραμμή σχετικά με τις προξενικές υπηρεσίες, βλ. The Fallen της κυβέρνησης και δεν μπορείτε να βγείτε.