Επισκεφθείτε την αρχαία Πομπηία: Ένας οδηγός επισκεπτών στις ανασκαφές

Η Πομπηία κάνει μια από τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές στην Ιταλία

Πείτε τι θα κάνετε για φυσικές καταστροφές όπως αυτή που έπληξε τις μικρές πόλεις κάτω από τον Βεζούβιο το 79 μ.Χ., αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: Οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί που κοσμούν τα αρχαία λείψανα μπορούν να πουν πολύ περισσότερα για τις πόλεις απ ' το γλυκό τους χρόνο να καταρρεύσει.

Φανταστείτε, την αυγή στις 25 Αυγούστου του 79 μ.Χ., μια βίαιη έκρηξη τοξικών αερίων και καύση των τεύτλων από μια έκρηξη που είχε ξεκινήσει μια μέρα νωρίτερα προκάλεσε χρόνο να σταματήσει η Πομπηία.

Οι άνθρωποι ήταν καλυμμένοι με τέφρα κάνοντας ό, τι μπορούσαν για να επιβιώσουν. Οι τοιχογραφίες αφέθηκαν αναποδογυρισμένες, τα χρώματα ακόμα στα γλάστρες τους. Οι στάχτες και τα στίγματα κάλυψαν και διατήρησαν τη σκηνή ακριβώς όπως ήταν εκείνη τη στιγμή. Τραγικά όπως ήταν, οι πληροφορίες που σώζονται κάτω από τα ερείπια ήταν τόσο παρθένες όσο και για μια τοποθεσία 2000 ετών.

Ανασκαφές στην Πομπηία

Οι ανασκαφές ξεκίνησαν μέχρι το 1748 από τον Carlo Borbone. Αναζητώντας φήμη, έσκαψε τυχαία για θησαυρούς, σαν να μπορούσε να κάνει σήμερα ένα "clandestino". (Ένας παράνομος είναι αυτός που κάνει την δουλειά κρυφά για το δικό του κέρδος, όπως ένας τάφος ληστής).

Μόνο μετά το διορισμό του Guiseppe Fiorelli το 1861 πραγματοποιήθηκε συστηματική ανασκαφή. Ο Fiorelli ήταν υπεύθυνος για την πρωτοπορία στην τεχνική κατασκευής γύψου των θυμάτων της έκρηξης του τύπου που θα δείτε γύρω από τον ιστότοπο εάν πηγαίνετε.

Οι ανασκαφές συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Πέντε πρόσφατα ανακαινισμένα σπίτια το 2016 μέσα στην πόλη που είχε ταφεί όταν το ηφαίστειο Βεζούβιου ξέσπασε το 79 μ.Χ. θα χρησιμεύσει ως φόντο για μια παράσταση για το πώς η φύση έγινε αντιληπτή από τον ελληνικό και ρωμαϊκό κόσμο ήδη από τον 8ο αιώνα π.Χ.

Οι νεοαποκτηθείσες τοποθεσίες περιλαμβάνουν τα σπίτια της Τζούλια Φέλιξ, του Λόρεϊου Τιβουρτίνος, της Αφροδίτης στη Σέλλα, του Οπωρώνα και του Μάρκου Λουκτίου. ~ Πομπηία να παρουσιάσει πέντε ανακαινισμένα σπίτια.

Η Πομπηία ήταν ένα καταφύγιο για πολλούς πλούσιους Ρωμαίους και έτσι οι πλούσιοι μας παραμένουν για μας σήμερα μια ιδιαίτερη γοητεία. Πολλές από τις τοιχογραφίες φαίνονται φρέσκες και τα αποκαταστημένα ψηφιδωτά δάπεδα είναι εντυπωσιακά.

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε, καθώς αναπαράγουμε πίσω από την τεχνολογική έκρηξη που βιώσαμε κατά τη σύντομη περίοδο των ζωών μας, ότι πάνω από δύο χιλιετίες πριν, οι άνθρωποι ζούσαν σε σπίτια και διαμερίσματα ενός τύπου που δεν μας πειράζει να ζούμε σήμερα. (Λοιπόν, αρκεί να μην σας πειράζει η έλλειψη ιδιωτικών τουαλετών που εννοώ.)

Οι ανασκαφές στην Πομπηία είναι αρκετά εκτεταμένες. Μπορεί να μην βλέπετε τα πάντα σε μια μέρα. Αυτός ο χάρτης θα σας δείξει την έκταση της αρχαίας Πομπηίας και την εγγύτητά της με τη νέα πόλη της Πομπηίας.

Να φτάσετε στην Πομπηία

Μπορείτε να πάρετε την ιδιωτική γραμμή Circumvesuviana που τρέχει μεταξύ Νάπολης και Sorrento. Βγείτε στη Pompei Scavi . Αν πάρετε τη γραμμή Naples για Poggiomarino, κατεβείτε στη Pompei Santuario . Η τακτική γραμμή FS από τη Νάπολη στο Σαλέρνο σταματά στη (σύγχρονη) Πομπηία, αλλά σε διαφορετικό σταθμό από το Circumvesuviana.

Το λεωφορείο SITA που εκτελεί δρομολόγια από τη Νάπολη στο Σαλέρνο σταματά στη Πομπηία στην πλατεία Esedra.

Με αυτοκίνητο πάρτε την έξοδο Pompei από το Autostrada A3.

Για όλους τους τρόπους να φτάσετε στην Πομπηία με τιμές, συμπεριλαμβανομένων των ταξί, δείτε: Νάπολη στην Πομπηία.

Pompei Scavi Εισιτήρια

Ένα ενιαίο εισιτήριο για να μπείτε στις ανασκαφές της Πομπηίας κατά τη στιγμή της γραφής κοστίζει € 11. Διατίθεται επίσης ένα τριήμερο πέρασμα για πρόσβαση σε πέντε τοποθεσίες: Herculaneum, Pompeii, Oplontis, Stabiae, Boscoreale.

Ελέγξτε το Pompei Turismo για τις τελευταίες τιμές των εισιτηρίων.

Χρόνοι ανοίγματος της Pompei Scavi

Νοέμβριος - Μάρτιος: κάθε μέρα από τις 8.30 π.μ. έως τις 5 μ.μ. (τελευταία είσοδος στις 3.30 μ.μ.)
Απρίλιος - Οκτώβριος: κάθε μέρα από τις 8.30 π.μ. έως τις 19.30 μ.μ. (τελευταία εισδοχή 18.00)

Κλειστό: 1 Ιανουαρίου, 1 Μαΐου, 25 Δεκεμβρίου.

Πομπηία ή Πομπηία;

Η Πομπηία είναι η ορθογραφία της αρχαίας ρωμαϊκής τοποθεσίας, η σύγχρονη πόλη γράφεται "Πομπηία".

Διαμονή στη Πομπηία

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στην Πομπηία. Αυτό το ξενοδοχείο που προτείνουμε και το οποίο προσφέρει εξαιρετικές κριτικές από ανθρώπους που έμειναν εκεί είναι το Hotel Diana Pompei ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων κοντά στο σταθμό Pompei FS και σε μικρή απόσταση με τα πόδια (περίπου 10 λεπτά) από την αρχαία πόλη Pompei Scavi. Το κοντινό εστιατόριο La Bettola del Gusto Ristorante σερβίρει εξαιρετικό φαγητό, το προσωπικό του ξενοδοχείου είναι φιλικό και εξυπηρετικό και το δωρεάν Internet λειτουργεί καλά.

Μάθετε περισσότερα για τις ανασκαφές στην Πομπηία

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα Ρωμαϊκά Υδραυλικά, δείτε: Η Ιστορία των Υδραυλικών - Πομπηία και Herculaneum.

Για να μάθετε για τα λουτρά, δείτε: Thermae Stabianae.

Ερωτική Πομπηία

Οι οίκοι ανοχής και οι ερωτικές τοιχογραφίες αποτελούν εξέχοντα χαρακτηριστικά της Πομπηίας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με έναν από τους πιο ενδιαφέροντες οίκους Πομπηίας, δείτε την Πομπηία: Ο Μπρόξελ. Σε αντίθεση με τα περισσότερα από τα κτίρια της Πομπηίας, αυτό έχει ανακατασκευαστεί εκτενώς - ένα χαρακτηριστικό της γοητείας μας με τη σεξουαλικότητα που καταστέλλει η δική μας κουλτούρα.

Οι ερωτικές εικόνες από την Πομπηία μπορούν να προβληθούν στο Μουσείο Αρχαιολογίας της Νάπολης στο εκθετήριο Secret Room. Θα χρειαστεί να κάνετε μια κράτηση για να την επισκεφθείτε. Το περίεργο πράγμα, θα σας επιτρέψει να τραβήξετε φωτογραφίες της έκθεσης. Μερικές από αυτές τις εικόνες βρίσκονται στο: Το Μυστικό Δωμάτιο: Αρχαίες Ερωτικές Εικόνες από την Πομπηία και το Herculaneum.

Γύρω από την Καμπανία - Αξιοθέατα κοντά στην Πομπηία

Επισκεφθείτε τον χάρτη και τους πόρους ταξιδίων της Campania για να δείτε άλλα αξιοθέατα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών μεταφοράς, της κάρτας έκπτωσης Campania ArteCard και ενός χάρτη αυτής της ενδιαφέρουσας περιοχής της Ιταλίας.