Ταξιδιωτικός Οδηγός Orvieto

Τι να δείτε και πού να μείνετε στο Ορβιέτο της Ιταλίας

Το Ορβιέτο είναι μια από τις πιο δραματικές πόλεις της Ιταλίας, που σκαρφαλωμένο σε ένα οροπέδιο πάνω από τεράστιους τοίφους από ταφούς. Ο Ορβιέτο έχει έναν όμορφο ντουόμο (καθεδρικό ναό) και τα μνημεία και τα μουσεία του καλύπτουν χιλιετίες ιστορίας ξεκινώντας από τους Ετρούσκους.

Orvieto Στιγμιότυπα

Τοποθεσία Orvieto

Το Orvieto βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της περιοχής Umbria της κεντρικής Ιταλίας.

Είναι περίπου 60 μίλια βόρεια της Ρώμης, ακριβώς έξω από το δρόμο διοδίων A1 μεταξύ Ρώμης και Φλωρεντίας. Το Orvieto μπορεί να επισκεφθείτε ως ταξίδι ημέρας στη Ρώμη ή σε ημερήσιο ταξίδι με οδηγό από τη Ρώμη που περιλαμβάνει μεταφορά και επίσκεψη στην Ασίζη.

Πού να μείνετε στο Orvieto

Orvieto Μεταφορές

Το Orvieto, στη γραμμή Φλωρεντία - Ρώμη, είναι εύκολα προσβάσιμο με το τρένο. Ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στην κάτω πόλη, συνδέεται με την τελεφερίκ στην άνω πόλη. Υπάρχει ένα μεγάλο κλειστό πάρκινγκ στο Campo della Fiera στην κάτω πόλη. Οι ανελκυστήρες και οι κυλιόμενες σκάλες βοηθούν τους επισκέπτες να μεταφέρουν το ιστορικό κέντρο, το οποίο είναι κλειστό για την κυκλοφορία μη κατοίκων. Υπάρχουν επίσης χώροι στάθμευσης γύρω από την άκρη της άνω πόλης. Ένα μικρό λεωφορείο περνά μέσα από την πόλη.

Εάν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερες από την Umbria, ενοικιάσεις αυτοκινήτων διατίθενται μέσω της Auto Europe και τα λεωφορεία συνδέουν το Orvieto με την Περούτζια και άλλες πόλεις της Umbria.

Top τουριστικά αξιοθέατα και αξιοθέατα στο Ορβιέτο

Τουριστικές πληροφορίες

Το γραφείο τουριστικής πληροφόρησης βρίσκεται στην Piazza del Duomo , τη μεγάλη πλατεία μπροστά από τον καθεδρικό ναό.

Πωλούν την κάρτα Orvieto που περιλαμβάνει σημαντικές τοποθεσίες και μουσεία καθώς και το λεωφορείο και το τελεφερίκ. Η κάρτα μπορεί επίσης να αγοραστεί στο πάρκινγκ του σιδηροδρομικού σταθμού.

Ψώνια στο Ορβιέτο

Το Ορβιέτο είναι ένα κεντρικό κέντρο κεραμικής majolica και πολλά καταστήματα στην πόλη πωλούν την αγγειοπλαστική. Άλλες χειροτεχνίες είναι η κατασκευή δαντέλων, οι εργασίες από σφυρήλατο σίδερο και οι χειροτεχνίες ξύλου. Το κρασί, ειδικά το λευκό, γίνεται στους αμπελώνες των λόφων και μπορείτε να το δοκιμάσετε ή να το αγοράσετε στην πόλη.

Γύρω από το Orvieto

Το Orvieto αποτελεί μια καλή βάση για να εξερευνήσετε τη νότια περιοχή Umbria (βλέπε Umbria Hill Towns ) και τη γειτονική περιοχή του Βόρειου Λάτσιο με ετρουσκικές τοποθεσίες, κήπους και ενδιαφέρουσες μικρές πόλεις. Η Ρώμη μπορεί να επισκεφθεί καν ως ημερήσιο ταξίδι από το Orvieto, λίγο περισσότερο από μία ώρα με το τρένο.