Παραγουάη φαγητό: Εδώ είναι τι δεν μπορείτε να χάσετε

Η Παραγουάη είναι ένα από τα μικρότερα νοτιοαμερικανικά έθνη και συχνά παραβλέπεται από τους επισκέπτες. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι παραβλέπουν την Παραγουάη, είναι ένα κρυφό κόσμημα για τους ταξιδιώτες μαγειρικής, καθώς το φαγητό Παραγουάης είναι ένας από τους καλύτερους λόγους για να επισκεφθείτε.

Σε αντίθεση με κάποιους από τους γείτονές της, η Παραγουάη δεν έχει υιοθετήσει πολλά συστατικά ή στυλ μαγειρέματος από τους ιθαγενείς. Πολλά από τα συστατικά είναι τα ίδια που έφεραν οι αποικιακές δυνάμεις.

Αυτό δίνει στο παραδοσιακό φαγητό της Παραγουάης μια ευρωπαϊκή γεύση και το καθιστά ένα από τα καλύτερα μέρη για όσους αναζητούν μια γεύση από κάτι λίγο πιο οικείο.

Κοινά συστατικά στην Παραγουανική Κουζίνα

Η γεωργία είναι μια από τις κύριες βιομηχανίες στην Παραγουάη. Οι περισσότερες καλλιέργειες καλλιεργούνται τοπικά και τα ζώα που μεγαλώνουν συμβάλλουν σε μια διατροφή παρόμοια με εκείνη που καταναλώνεται στην Ουρουγουάη.

Αυτό σημαίνει ότι τα κρέατα, όπως το βόειο κρέας, το χοιρινό και το αρνί, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή. Χωρίς ακτογραμμή τα ψάρια είναι συνήθως ψάρια γλυκού νερού και υπάρχουν αρκετές ποικιλίες γατόψαρων που αλιεύονται στα ποτάμια της χώρας.

Μία από τις κύριες καλλιέργειες στην Παραγουάη είναι το καλαμπόκι. Στην Παραγουάη τα τρόφιμα χρησιμοποιούν συχνά αυτή την καλλιέργεια, ενώ τα γαλακτοκομικά συστατικά όπως το γάλα και το τυρί είναι επίσης σημαντικά μέρη της διατροφής.

Τα βασικά πιάτα της Παραγουάης

Ένα από τα πιο παραδοσιακά γεύματα που καταναλώνεται στην Παραγουάη είναι η sopa paraguaya, η οποία είναι ένα μείγμα ευρωπαϊκής και γηγενής κουζίνας Guarani.

Πρόκειται για ένα παχύ ψωμί καλαμποκιού με κρεμμύδια, αραβοσιτέλαιο, αυγά, γάλα και χοιρινό λίπος. Αν είστε αρκετά τυχεροί για να γίνετε μέλος μιας τοπικής οικογένειας για μια γιορτή, ένα μπάρμπεκιου στυλ "asado" είναι ένα από τα πιο κοινά κοινόχρηστα γεύματα.

Ένα άλλο από τα παραδοσιακά προϊόντα στη διατροφή της Παραγουάης είναι το Mbeju, το οποίο είναι ένα αμυλούχο κέικ που καταναλώνεται συνήθως με ένα φλιτζάνι καφέ και περιλαμβάνει μια παρόμοια γκάμα συστατικών με την Sopa Paraguaya.

Πολλά από αυτά τα πιάτα εξελίχθηκαν εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων μετά τον παραγουάτικο πόλεμο. Αυτό οδήγησε σε μια έμφαση στη μαγειρική φαγητό που διατηρούσε με άφθονες θερμίδες για να κρατήσει τους ανθρώπους να πηγαίνουν μέχρι το επόμενο γεύμα.

Κρέατα και ψάρια

Το μπάρμπεκιου «asado» είναι ένας από τους παραδοσιακούς τρόπους να απολαύσετε το κρέας στην Παραγουάη. Τα περισσότερα από αυτά τα μπάρμπεκιου προσφέρουν ένα συνδυασμό λουκάνικων, μπριζόλων και άλλων τεμαχίων κρέατος. Συχνά οι επισκέπτες φέρνουν σαλάτες και πιάτα.

Η Milanesa είναι ένα πιάτο με ευρωπαϊκές επιρροές, είναι ένα ψωμί κοτόπουλο βοδινό ή κοτόπουλο που σερβίρεται συνήθως με πολτοποιημένες πατάτες.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για την προετοιμασία των ψαριών στην Παραγουάη είναι το pira caldo, ένα παχύρρευστο σούπα με χοντρά ψάρια, ντομάτες και πιπεριές.

Πιάτα χορτοφάγους στην Παραγουάη

Στην Παραγουάη τα τρόφιμα μπορούν να περιστρέφονται γύρω από το κρέας, αλλά υπάρχουν και πολλές επιλογές για τους χορτοφάγους. Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα χορτοφαγίας που προσφέρονται εδώ είναι το kiveve, το οποίο είναι ένα κρεμώδες πιάτο με κολοκύθα, τυρί και αλεύρι καλαμποκιού. Το Kiveve σερβίρεται ως πιάτο ή ως κύριο γεύμα.

Το ψωμί είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος της διατροφής στην Παραγουάη. Ένας κοινός τύπος είναι το τσίπα, το οποίο είναι ένας τύπος τυριού που παρασκευάζεται με μανιόκα αλεύρι και αυγά.

Παραγουάη επιδόρπια και ποτά

Ενώ πολλά από τα πιάτα της Παραγουάης έχουν μια υπαινιγμό γλυκύτητας, τα επιδόρπια ακολουθούν την παράδοση να γεμίζουν με θερμίδες για να στηρίξουν τους ανθρώπους που μπορεί να χρειαστούν μεγαλύτερες περιόδους μεταξύ των γευμάτων.

Τα κέικ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και εύκολες στην εύρεση σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να βρείτε κέικ μελιού, κέικ σταφίδας και κέικ μπισκότων παντού. Ένα από τα παραδοσιακά σνακ στην περιοχή είναι το Kosereva, το οποίο είναι ένα γλυκό που παρασκευάζεται με το μαγείρεμα του πορτοκαλιού δέρματος σε σκούρες μελάσες.

Ένα από τα συνηθισμένα ποτά στην Παραγουάη είναι το mate (προφέρεται ma-tay), το οποίο βρίσκεται στη Νότια Αμερική και είναι μια έγχυση φύλλων που έχει ισχυρό λάκτισμα καφεΐνης και είναι μεθυσμένος από ένα είδος μεταλλικού άχυρου που είναι παραδοσιακό για την ποτό.