Να πάρει το ζεστό νερό στην Ελλάδα

Ο αναγνώστης ζητά λύση κολύμβησης εκτός εποχής

Αγαπητέ Ελλάδα για τους επισκέπτες,

Ταξιδεύω σύντομα στην Ελλάδα και θέλω να μάθω αν υπάρχουν κάποια νησιά με υποθαλάσσια ιαματικά λουτρά, για να μπορώ να κολυμπήσω ακόμα κι αν ο καιρός είναι δροσερός;
Ευχαριστώ!

Για τους ταξιδιώτες εκτός της σεζόν στην Ελλάδα, αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα για να απαντήσετε, και μια θαυμάσια λύση για τον ψυχρό καιρό και τις συνηθισμένες παραλίες.

Η Ελλάδα έχει πολλά νησιά όπου οι ιαματικές πηγές παρέχουν φυσικό λουτρό ζεστού νερού.

Ενώ το περιβάλλον νερό και οι παραλίες μπορεί να είναι κρύο, και οι άνεμοι μπορεί να είναι τρομακτικό, τα πλούσια σε μεταλλικά νερά είναι καταπραϋντικές. Τα περισσότερα από αυτά είναι παραθαλάσσια υπερχείλιση θερμών πηγών, αλλά μερικές από αυτές είναι υπεράκτιες και μπορούν να φτάσουν μόνο με βάρκα.

Θήρα

Μια από τις πιο γνωστές περιοχές θερμικής κολύμβησης είναι στη Σαντορίνη, στη νησίδα Παλαιά Καμένη, όπου τα ηφαιστειογενή νερά ζεσταίνουν τη θάλασσα, δίπλα σε μια όμορφη παραλία που ονομάζεται Άγιος Νικόλαος, ο οποίος μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα όμορφο παρεκκλήσι. Αυτό εξυπηρετείται από τις εκδρομές με σκάφος στην καλντέρα, αν και ίσως μπορείτε να πάρετε ένα τοπικό ταξί για να σας μεταφέρω εκεί. Κατά την επίσκεψη από τα σκάφη περιήγησης, οι επισκέπτες λαμβάνουν συνήθως περίπου μισή ώρα χρόνου κολύμβησης στις ιαματικές πηγές, και αυτές απαιτούν να κολυμπήσετε μέσα από βαθιά νερά στην περιοχή της ακτής, όπου τα νερά πηγών πηγαίνουν καλά. Αυτό δημιουργεί μια αλλαγή στο χρώμα του νερού, ώστε να είναι εύκολο να δείτε πού πρέπει να πάτε. Στις μέρες γεμάτες μέρες, η απόσταση που πρέπει να κολυμπήσετε για να φτάσετε στο ζεστό νερό αυξάνεται καθώς τα σκάφη περιηγήσεων ανεβαίνουν λίγο έξω από το μικρό λιμάνι.

Αν δεν είστε ένας ισχυρός ή σίγουρος κολυμβητής, αυτό μπορεί να είναι μια πρόκληση. Μπορεί επίσης να είναι μια πρόκληση να βρείτε το σκάφος σας - μπορεί να αλλάξουν θέση ενώ κολυμπάτε στην περιοχή των θερμών πηγών. Σε ένα πρόσφατο (2015) ταξίδι στις ιαματικές πηγές, αρκετοί άνθρωποι κατέληξαν σε λάθος βρώμη, που μπορεί να μοιάζει ταυτόσημη, ειδικά από το επίπεδο του νερού που κοιτάζει επάνω.

Επομένως, δώστε προσοχή - αλλά συνήθως, αυτές οι καταστάσεις μπορούν να διευθετηθούν από τους καπετάνιους χωρίς κανένα πρόβλημα, εκτός από την πιθανότητα άλλης σύντομης κολύμβησης στο σωστό σκάφος.

Εύβοια (Εύβοια)

Το συχνά παραμελημένο μεγάλο νησί της Εύβοιας (Εύβοια), με εύκολη πρόσβαση στην Αθήνα, προσφέρει μια πληθώρα θερμών πηγών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που ζεσταίνουν τη θάλασσα. Το Capri Hotel είναι στην ευχάριστη θέση να βοηθήσει τους προστάτες να ανακαλύψουν αυτούς τους πολύτιμους λίθους.

Ικαρία

Στην Ικαρία (Ικαρία), μέρος των Σποράδων, η αρχαία και ονομαστή πόλη Θέρμα προσφέρει ακόμα ένα καυτό ρυάκι που καταλήγει στη θάλασσα, παρέχοντας ένα ευχάριστο χώρο για κολύμπι. Ακολουθήστε το μονοπάτι πίσω από το Agriolycos Pension για να φτάσετε στα νερά. Να γνωρίζετε - καθώς αυτά είναι γνωστά ως τα πιο ραδιενεργά ύδατα στην Ελλάδα, δεν μπορεί όλη η θερμότητα να είναι μόνο από τη θερμοκρασία!

Μήλος

Το νησί της Μήλου έχει επίσης πολλά μέρη κατά μήκος της ακτής, όπου τα θερμά νερά μπαίνουν στη θάλασσα. Η Μήλος βρίσκεται σε ένα από τα πιο ενεργά γεωθερμικά πεδία στον πλανήτη, γεγονός που είναι εμφανές και από τους παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς που υπάρχουν παντού στο νησί.

Περιοχή Πάργας

Για το αντίθετο αποτέλεσμα, σκεφτείτε μια επίσκεψη στην Κρυονέρι ή την Παραλία της Πόλης στην ακτή κοντά στην Πάργα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί, οι υποβρύχιες πηγές στέλνουν εξαιρετικά κρύο νερό στην περιοχή κολύμβησης ακτογραμμής.

Ψάχνετε για τη δική σας ειδική άνοιξη; Οποιαδήποτε παραθαλάσσια πόλη ή χωριό που ονομάζεται "Θέρμα" είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε - οι αρχαίοι αγαπούσαν την εξεύρεση πηγών ζεστού νερού και συνήθως θα εγκαθίστανται κοντά και θα ονομάζουν το χωριό που προκύπτει μετά το ζεστό νερό. Η ίδια λέξη, ayiasma ή ιερό νερό, μπορεί να αναφέρεται σε πηγές κοντά σε εκκλησίες (συχνά αρχικά κοντά στους ναούς) και σε οποιαδήποτε φυσική πηγή ζεστού νερού, ακόμη περισσότερο σε ένα φαινομενικό θαύμα στην αρχαιότητα από ότι είναι σήμερα. Περισσότερα για τα Ιερά Σπήλαια στην Ελλάδα

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Βρείτε και συγκρίνετε πτήσεις προς και από την Ελλάδα: Αεροπλάνα Αθηνών και άλλων Ελλάδων - Ο κωδικός του ελληνικού αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Βρείτε και συγκρίνετε τιμές σε Ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στα Ελληνικά νησιά