Κωδικοί Αεροδρομίου για την Ελλάδα

Που ταξιδεύετε στην Ελλάδα;

Ψάχνετε online για αεροπορικά εισιτήρια στην Ελλάδα; Γνωρίζοντας αυτούς τους κώδικες αεροδρομίων της Διεθνούς Αεροπορικής Εταιρείας (IATA) - αυτές οι συντομογραφίες των τριών γραμμάτων που βλέπετε στις ετικέτες αποσκευών - για την Ελλάδα θα σας αποτρέψει να κλείσετε μια πτήση προς Αθήνα, Γκάνα, αντί για Αθήνα, Ελλάδα με την Αθήνα στη Γεωργία). Οι αερολιμενικοί κώδικες της IATA χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό και τη διαφοροποίηση των αεροδρομίων παγκοσμίως.

Βρείτε το σωστό σας αεροδρόμιο

Οι αερολιμένες στην Ελλάδα συνήθως έχουν τουλάχιστον δύο "επίσημα" ονόματα. Το πρώτο και πιο συχνά χρησιμοποιείται συνήθως είναι το όνομα-τόνο με την προσθήκη "αεροδρομίου" ή "διεθνών αεροδρομίων".

Ο δεύτερος παίρνει λίγο πιο περίπλοκο: Τιμά συνήθως μια φημισμένη τοπική ιστορική ή μυθολογική φιγούρα. Αυτό σημαίνει ότι σε μερικές περιπτώσεις, διαφορετικά αεροδρόμια μπορεί να έχουν παρόμοια ονόματα. Υπάρχουν δύο αεροδρόμια της Οδυσσέας, δύο από τα οποία αρχίζουν με τον «Ιωάννη» και ούτω καθεξής. Μερικές φορές, αυτά τα δευτερεύοντα ονόματα εμφανίζονται σε δύο μορφές - την ελληνική μορφή και την αγγλική μετάφραση. Πριν κάνετε κλικ στο "Κάντε κράτηση", ελέγξτε ότι επιλέγετε το σωστό αεροδρόμιο για τον προορισμό σας.

Επίσης, πολλοί κωδικοί που χρησιμοποιούνται για μικρότερα αεροδρόμια είναι παρόμοιοι και μπορεί να μην έχουν προφανή σχέση με το όνομα της πόλης ή του ελληνικού νησιού. Η χρήση του JSI αντί του JSY, ή το αντίστροφο, θα σας οδηγήσει σε λάθος νησί εξ ολοκλήρου.

Κωδικοί Αεροδρομίων Ελλάδας

Αθήνα : ΑΘΗ

Χανιά : CHQ

Κέρκυρα : CFU

Ηράκλειο : ΑΥΤΗΝ

Ιωάννινα : IOA

Καλαμάτα : KLX

Καβάλα / Χρυσούπολη : KVA

Κεφαλονιά : EFL

Κως : KGS

Νήσος Λήμνος : LXS

Νήσος Μήλος : MLO

Μύκονος : JMK

Νησί Μυτιλήνης (Λέσβος) : MJT

Νήσος Νάξος : JNX

Νήσος Πάρος : PAS

Πρέβεζα / Ακτιό : PVK

Ρόδος : ΡΙΟ

Θεσσαλονίκη / Χαλκιδική : Βλέπε Θεσσαλονίκη.

Σάμος : SMI

Σαντορίνη : JTR

Νήσος Σκιάθος : JSI

Σκύρος : SKU

Σύρος : JSY

Θεσσαλονίκη : SKG

Θήρα : Δείτε τη Σαντορίνη.

Βόλος : VOL

Ζάκυνθος : ΖΘ

Σχετίζεται με

Top 10 λόγοι για να ταξιδέψετε στην Ελλάδα

Top Tours στην Αθήνα