Να πάρει μέσα και έξω από το αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ

Οδηγός Αεροδρομίου

Το Ντουμπρόβνικ, γνωστό και ως το μαργαριτάρι της Αδριατικής, είναι ένας από τους προορισμούς στην Κροατία, μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα που έχει ξεσπάσει στην τουριστική σκηνή. Η πόλη βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κροατίας στις ακτές της Δαλματίας που συνορεύουν με την Αδριατική Θάλασσα.

Η πόλη είναι γνωστή για τις δημόσιες παραλίες της, το Arboretum Trsteno, το παλαιότερο στον κόσμο, τα παλάτια του Sponza και του Rector, καθώς και η Φραγκισκανική Εκκλησία και Μονή.

Έχει επίσης χρησιμεύσει ως κινηματογραφική περιοχή για τη δημοφιλή σειρά HBO "Game of Thrones".

Η πόλη εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ, το οποίο απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα (12 μίλια) από το Ντουμπρόβνικ. Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από περισσότερους από 30 ευρωπαϊκούς και διεθνείς αερομεταφορείς, όπως οι British Airways , η Lufthansa, η Finnair, η Iberia, οι Turkish Airlines και οι Κροατικές Αερογραμμές.

Υπάρχουν πολλές επιλογές μεταφοράς από το αεροδρόμιο προς την πόλη. Το αεροδρόμιο φιλοξενεί 13 γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων τα Hertz και Sixt, που βρίσκονται αμέσως μετά τον χώρο αποσκευών.

Το Autotrans προσφέρει 30 λεπτά με το λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς δύο σημεία στο κέντρο της πόλης - το σταθμό λεωφορείων του Ντουμπρόβνικ και το Žičara - για 40 Kuna (6,00 δολάρια). Υπάρχει το δημόσιο λεωφορείο Libertas Dubrovnik που κοστίζει περίπου 15 Kuna (2,00 δολάρια) στο κέντρο της πόλης. Μια βόλτα με καμπίνα θα κοστίζει 200 ​​Kuna (30,00 δολάρια). Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα ταξί εκ των προτέρων - ένας τέτοιος ιστότοπος είναι η Υπηρεσία Ταξί και Μεταφορών Ντουμπρόβνικ - για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το σωστό ναύλο.

Αν προσπαθείτε να πάτε νότια στη Σερβία και το Μαυροβούνιο, το πρωινό λεωφορείο πρέπει να σταματήσει στο αεροδρόμιο, αλλά αυτό είναι ένα μικρό αεροδρόμιο και μόνο εσωτερικές πτήσεις από το Ζάγκρεμπ θα μπορούσαν ενδεχομένως να συναντηθούν με το λεωφορείο.

Εάν πηγαίνετε στα νησιά, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο από το αεροδρόμιο που σας αφήνει μακριά στην πύλη της παλιάς πόλης.

Συμπτωματικά, όλη η τοπική υπηρεσία λεωφορείων επίσης φεύγει από αυτήν την περιοχή. Πάρτε το λεωφορείο 1A ή 1B για 10 Kuna εάν πληρώνετε τον οδηγό του λεωφορείου ή 8 Kuna από το περίπτερο στην περιοχή των λεωφορείων. Κάθε μία από αυτές τις δύο διαδρομές θα σας οδηγήσει στην επιλογή σας από το τερματικό σταθμό των λεωφορείων ή λεωφορείων.

Όσον αφορά τα άλλα βασικά ταξιδιωτικά στοιχεία, ο αερολιμένας διαθέτει τις απαραίτητες ανάγκες. Εάν χρειάζεστε μετρητά, υπάρχουν μηχανήματα ΑΤΜ απέναντι από τους θαλάμους ενοικίασης αυτοκινήτων. Υπάρχει επίσης ένα VIP σαλόνι και χώροι καθισμάτων για εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, μαζί με ένα business lounge και χώρο καπνιστών. Οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε τρία καφέ, ένα σνακ μπαρ και ένα εστιατόριο, μαζί με δύο καταστήματα αφορολόγητων ειδών και τρία καταστήματα.

Οι μετρητές ελέγχου εισιτηρίων βρίσκονται στο κτήριο A και ανοίγουν μέχρι τρεις ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρησή σας. Το πλεονέκτημα αυτού του μικρού αεροδρομίου είναι ότι είναι απλό και εύκολο να περιστραφεί. Wi-Fi και πρόσβαση στο internet είναι διαθέσιμα σε όλο το αεροδρόμιο.