Αεροπορικά εισιτήρια - British Airways

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η British Airways ιδρύθηκε στις 26 Αυγούστου 1919 ως Aircraft Transport and Travel Limited. Λειτουργούσε η πρώτη καθημερινή διεθνής τακτική αεροπορική υπηρεσία στον κόσμο - μια πτήση από το Λονδίνο στο Παρίσι, μετέφερε έναν επιβάτη μαζί με φορτίο που περιελάμβανε εφημερίδες, κρέμα Devonshire, μαρμελάδα και τσίλι.

Το 1940, η κυβέρνηση σχημάτισε τη British Overseas Airways Corporation (BOAC) για να λειτουργήσει υπηρεσίες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Έξι χρόνια αργότερα, δημιουργήθηκαν οι British European Airways (BEA) και οι British South American Airways (BSAA) για να εξυπηρετήσουν εμπορικές πτήσεις προς την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, αντίστοιχα.

Το 1974, η BOAC και η BEA συγχωνεύθηκαν για τη δημιουργία της British Airways. Ο μεταφορέας ιδιωτικοποιήθηκε το 1987. Ένα χρόνο αργότερα, η British Airways συγχωνεύθηκε με τη British Caledonian Airways με έδρα το Gatwick.

Η αεροπορική εταιρεία απασχολεί περίπου 40.000 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 15.000 μελών πληρώματος θαλάμου, περισσότερους από 4.000 πιλότους και περισσότερους από 10.000 επιβάτες. Προσφέρει ευκαιρίες για αποφοίτους και μαθητευόμενους.

Η British Airways, μαζί με την Iberia, την Aer Lingus και την Vueling, ανήκουν στο ισπανικό International Airlines Group, μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως. Σε συνδυασμό, οι αεροπορικές εταιρείες της IAG κατέχουν 533 αεροσκάφη που εξυπηρετούν 274 προορισμούς που μεταφέρουν σχεδόν 95 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Έδρα: Waterside, Αγγλία

Δικτυακός τόπος

Στόλος

Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει περίπου 400 αεροσκάφη και 14 τύπους, που κυμαίνονται από το 70-κάθισμα Embraer 170 έως το Jet Airbus A380 .

Πετάει από το Λονδίνο Heathrow σε περισσότερους από 190 προορισμούς σε 80 χώρες.

Θέση Χαρτών

Χάρτες: Λονδίνο Χίθροου, Αεροδρόμιο Gatwick

Η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ άνοιξε επίσημα το τερματικό σταθμό 5 της British Airways στο Λονδίνο Χίθροου στις 14 Μαρτίου 2008. Η περιοχή αποτελείται από το κεντρικό κτίριο μαζί με τα δομοστοιχεία B και C που συνδέονται με ένα τρένο ή έναν κινούμενο διάδρομο, ωραία βόλτα μετά από μια μακρά πτήση.

Τηλέφωνο: 1 (800) 247-9297

Συχνές πρόγραμμα Flyer / Global Alliance: Executive Club / Ενας κόσμος

Ατυχήματα και συμβάντα:

Στις 29 Δεκεμβρίου 2000, η ​​πτήση 2069 της British Airways πραγματοποιούταν από το Λονδίνο στο Ναϊρόμπι όταν ένας πνευματικά άρρωτος επιβάτης εισήλθε στο πιλοτήριο και άρπαξε τους ελέγχους. Καθώς οι πιλότοι αγωνίστηκαν για να απομακρύνουν τον εισβολέα, το Boeing 747-400 σταμάτησε δύο φορές και τράβηξε στους 94 βαθμούς. Αρκετοί άνθρωποι επί του πλοίου τραυματίστηκαν από τους βίαιους ελιγμούς που προκάλεσαν σύντομα το αεροσκάφος να κατέβει στα 30,000 ft ανά λεπτό. Ο άνδρας τελικά συγκρατήθηκε με τη βοήθεια αρκετών επιβατών και ο συγκυβερνήτης ανέκτησε τον έλεγχο. Η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Ναϊρόμπι.

Στις 17 Ιανουαρίου 2008, η British Airways Flight 38, προσγείωση από τροχαία ατυχήματα - δεν υπήρξαν θανάτους, ένας σοβαρός τραυματισμός και δώδεκα μικροί τραυματισμοί.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2013, η πτήση 34 της British Airways, το ατύχημα έπληξε ένα κτίριο, δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος ή 189 επιβάτες, ωστόσο τέσσερα μέλη του προσωπικού εδάφους τραυματίστηκαν όταν το πτερύγιο έσπασε στο κτίριο. [158]

Αεροπορικές Ειδήσεις: Media Center

Ενδιαφέρουσα πηγή: Η συλλογή British Airways Heritage είναι ένα εκτενές αρχείο που τεκμηριώνει τη δημιουργία, την ανάπτυξη και τις δραστηριότητες της British Airways και των προγενέστερων της εταιρειών.

Η BA δημιουργήθηκε μετά τη συγχώνευση της British Overseas Airways Corporation και της British European Airways, μαζί με τις περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες Cambrian Airways και Northeast Airlines το 1974. Μετά την ιδιωτικοποίηση της αεροπορικής εταιρείας το 1987, επεκτάθηκε με την εξαγορά της British Caledonian, της Dan-Air και της British Midland. Η συλλογή φιλοξενεί επίσης τα αναμνηστικά αντικείμενα και τα τεχνουργήματα της αεροπορικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 130 στολές από τη δεκαετία του 1930 έως σήμερα, μαζί με μια μεγάλη συλλογή μοντέλων και εικόνων αεροσκαφών.