Ένας οδηγός για τα μέλη της αεροπορικής εταιρείας του προγράμματος Oneworld Alliance

Το Oneworld είναι ένα από τα κορυφαία παγκόσμια προγράμματα αεροπορικών συμμαχιών, με πολλά σημαντικά μέλη της παγκόσμιας αεροπορικής εταιρείας. Μερικές από τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, που ιδρύθηκαν εν μέρει από την American Airlines, είναι μέλη της συμμαχίας και ταξιδεύουν σε περισσότερους από 1.000 προορισμούς σε όλο τον κόσμο σε περισσότερες από 150 χώρες. Οποιοσδήποτε συχνός αεροπορικός αερομεταφορέας είναι ευπρόσδεκτος να συμμετάσχει στη συμμαχία, αλλά είναι ιδιαίτερα προσανατολισμένος προς επαγγελματίες ταξιδιώτες και επαγγελματίες του ταξιδιού.

Αεροπορικές Εταιρείες Oneworld

Τα μέλη της αεροπορικής συμμαχίας είναι:

Συνεργάτες του Oneworld

Πολλές από τις αεροπορικές εταιρείες του Oneworld έχουν επίσης θυγατρικές αεροπορικών εταιρειών που παρέχουν περιφερειακές υπηρεσίες. Οι πτήσεις σε αυτές τις αεροπορικές εταιρείες μπορούν επίσης να συμπεριληφθούν στη συμμαχία Oneworld και να διευκολύνουν τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους να πετούν σε πολλές άλλες τοποθεσίες.

Οφέλη για επαγγελματίες ταξιδιώτες

Οι συμμαχίες αεροπορικών εταιρειών όπως το Oneworld ωφελούν όλους τους ταξιδιώτες, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για επαγγελματίες ταξιδιώτες, διότι μπορούν να διευκολύνουν το σχεδιασμό ταξιδιών και πτήσεων σε διάφορα μέρη του πλανήτη διατηρώντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα κατάστασης.

Για παράδειγμα, τα κορυφαία συχνά αεροπορικά εισιτήρια μπορούν γενικά να μοιράζονται όλα τα πλεονεκτήματα της κατάστασης ελίτ σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες του Oneworld.

Επιπλέον, με τη χρήση του Oneworld, οι επιχειρηματίες ταξιδιώτες μπορούν να συγκεντρώσουν (και να χρησιμοποιήσουν) τα μίλια τους σε όλους τους μεταφορείς της συμμαχίας. Αυτό δίνει συχνές πτήσεις πιο ευελιξία τόσο στην απόκτηση όσο και στην εξαργύρωση μιλίων. Η συμμαχία Oneworld επιτρέπει επίσης στους επαγγελματίες ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν σαλόνια σε όλη τη συμμαχία, καθιστώντας ευκολότερη και πιο άνετη την πτήση. Επί του παρόντος, το Oneworld διαθέτει περίπου 650 σαλόνια στους ταξιδιώτες εντός της συμμαχίας.

Κάθε μέλος της αεροπορικής εταιρείας Oneworld χρησιμοποιεί διαφορετική ορολογία για τα επίπεδα συμμετοχής σε τακτικά δρομολόγια , οπότε για την καθολικότητα, η Oneworld δημιούργησε ένα κοινό σύνολο επιπέδων κατάστασης που θα χρησιμοποιηθούν σε ολόκληρη την συμμαχία. Αυτά τα επίπεδα είναι "Emerald", "Sapphire", και "Ruby". Τα μέλη της σειράς Emerald θεωρούνται τα πιο συνηθισμένα αεροπλάνα και έχουν πρόσβαση σε μια "Γρήγορη Γραμμή" ή "Λωρίδα Προτεραιότητας" σε σημεία ελέγχου ασφαλείας σε ορισμένα αεροδρόμια, καθώς και πρόσθετα αποσκευές, προτεραιότητα επιβίβασης και χειρισμό αποσκευών προτεραιότητας.

Εάν χάσετε μια πτήση σύνδεσης οπουδήποτε στον κόσμο, η παγκόσμια ομάδα υποστήριξης του Oneworld θα σας παράσχει επίσης ενημερωμένες ταξιδιωτικές πληροφορίες και, αν χρειαστεί, θα μπορέσετε να βοηθήσετε στην εξεύρεση διανυκτερεύσεων.

Το Oneworld προσφέρει επίσης επιβάτες σε ολόκληρο τον κόσμο και πολυεθνικούς ναύλους (για ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν πολλές ηπείρους χωρίς να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο). Οι πολυεθνικές εκθέσεις που προσφέρονται από τις αεροπορικές συμμαχίες περιλαμβάνουν: