Καλοκαιρινό Ηλιοστάσιο στο Λος Άντζελες 2016

Η μακρύτερη μέρα της χρονιάς στο Southland

Το καλοκαιρινό ηλιοστάσιο στο βόρειο ημισφαίριο είναι η ημέρα του έτους με τις περισσότερες ώρες φωτός μεταξύ ανατολής και ηλιοβασιλέματος. Αυτό συμβαίνει όταν ο άξονας της Γης συμβολίζει το βόρειο τμήμα του πλανήτη που βρίσκεται πλησιέστερα στον ήλιο, δίνοντας τις πλησιέστερες στον Βόρειο Πόλο ατελείωτες καλοκαιρινές ημέρες.

Εδώ στο Λος Άντζελες, είμαστε λίγο πιο κοντά στον ισημερινό και οι καλοκαιρινές μέρες μας δεν είναι τόσο μεγάλες. Έχουμε περίπου 14,5 ώρες φωτός στις πιο μακρές μέρες μας.

Το θερινό ηλιοστάσιο για το 2016 είναι στις 20 Ιουνίου στις 3:33 μ.μ. PDT, με ηλιοβασίλεμα συνήθως μεταξύ 8 και 8:10 μ.μ. Ακριβώς επειδή δεν βλέπουμε τον ήλιο των μεσάνυχτων, δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμούμε τη μεγαλύτερη ημέρα μας. Εδώ είναι αυτό που συμβαίνει για το Summer Solstice στο LA φέτος.

Long Beach ΓυναίκαSpirit Καλοκαίρι Solstice Faire

Μουσικοί, χορευτές, ομιλητές, θεραπευτές, ακροατές και πωλητές συγκεντρώνονται για να τιμήσουν τις θεές σε αυτό το ετήσιο γεγονός.
Πότε: Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 , 10 π.μ. - 4 μ.μ.
Πού: Εκκλησία Unitarian Universalist, 5450 Atherton Blvd., Λονγκ Μπιτς, Καλιφόρνια
Κόστος: $ 5
Χώρος στάθμευσης: Στην εκκλησία και το πάρκινγκ στο δρόμο
Πληροφορίες: https://www.facebook.com/pages/Long-Beach-WomanSpirit/192343346919

Παρακολουθήστε το Παρατηρητήριο Griffith Summer Solstice Events

Όπως τα αρχαία μνημεία στα αστέρια, το Παρατηρητήριο Griffith χτίστηκε για να δημιουργήσει συγκεκριμένα αποτελέσματα όταν το ηλιακό σύστημα ευθυγραμμίζεται για τα σολίσματα. Στο καλοκαιρινό ηλιοστάσιο, για την εμφάνιση του τοπικού μεσημεριού, στην υψηλότερη θέση στον ουρανό όλο το χρόνο, η προβαλλόμενη εικόνα του Ήλιου διασχίζει το χαραγμένο μεσημβρινό τόξο του διαδρόμου διέλευσης Gottlieb στη δυτική πλευρά του Παρατηρητηρίου.

Το βορειότερο ηλιοβασίλεμα και το τέλος της μακρύτερης ημέρας του έτους ευθυγραμμίζονται με ένα χαραγμένο δείκτη και πέτρινη γραμμή στο πεζοδρόμιο στη βεράντα. Το ηλιοβασίλεμα του ηλιοστάτη συμβαίνει στις 8:07 μ.μ. Σημείωση: Το Παρατηρητήριο θα κλείσει τη Δευτέρα, αλλά κάνουν μια παρουσίαση έξω για το Ηλιοστάσιο.
Πότε: Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016, παρουσίαση 12:45 και 8 μ.μ., ατενίζοντας τον ουρανό στις 3:34 μ.μ.
Πού: Παρατηρητήριο Griffith , 2800 East Observatory Road, Λος Άντζελες, 90027
Κόστος: Δωρεάν
Πληροφορίες: www.griffithobservatory.org
Διαβάστε περισσότερα για το Παρατηρητήριο Griffith

Κάντε τη μουσική LA

Make Music LA είναι μια γιορτή της μουσικής που ταιριάζει με τους μουσικούς που θέλουν να παίξουν με χώρους διασκέδασης σε όλη την πόλη που θα ήθελαν να φιλοξενήσουν ζωντανή μουσική για την ημέρα. Θα υπάρχουν δωδεκάδες δωρεάν συναυλίες που θα γίνονται εκείνη την ημέρα από ερασιτέχνες έως επαγγελματίες.
Πότε: 21 Ιουνίου 2016, διάφορες φορές
Πού: χώρους διασκέδασης στο Λος Άντζελες
Κόστος: Δωρεάν
Πληροφορίες: makemusicla.org

Γεύση του καλοκαιρινού ηλιοστασίου στο Culver City Art Walk

Γιορτάστε το ηλιοστάσιο μερικές μέρες αργά στην 3η Τετάρτη Art Walk στο Culver City. Η εκδήλωση περιλαμβάνει πολλά ζωντανή μουσική, δεξιώσεις γκαλερί, έπαθλα για έμπορους και φαγητό.
Πότε: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016, 5 - 9 μ.μ.
Πού: Το Downtown Culver City βρίσκεται νότια των 10 αυτοκινητοδρόμων και ανατολικά του 405, μεταξύ της διασταύρωσης Culver και Washington Blvds και Dusquene Ave.
Κόστος: Δωρεάν
Πληροφορίες: www.downtownculvercity.com

Main Street Καλοκαίρι SOULstice Επωφεληθείτε για Heal το κόλπο στη Σάντα Μόνικα

Ένα γιορτινό φεστιβάλ μουσικής με 13 μπλοκ με πολλαπλές σκηνές ζωντανής μουσικής και πώληση πεζοδρομίου με όλα τα καταστήματα της Main Street στη Σάντα Μόνικα.
Πότε: Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016 , 11 π.μ. - 7 μ.μ.
Πού: Main Street από το Pico στα βόρεια μέχρι τη Navy Street στο νότο.
Κόστος: Δωρεάν
Πληροφορίες: www.mainstreetsm.com

Φεστιβάλ Θερινής Ηλιοστάτης στο Κέντρο Muckenthaler

Μια ποικιλία εθνοτικών μουσικών και χορευτικών παραστάσεων, αφήγησης, τέχνης και χειροτεχνίας, γκαλερί και εκδρομές στο σπίτι θα κρατήσει τους επισκέπτες απασχολημένους για αυτή τη γιορτή του Ηλιοστασίου.


Πότε: Κυριακή 26 Ιουνίου 2016, μεσημέρι έως 4 μ.μ.
Πού: 1201 West Malvern Avenue, Fullerton California 92833
Κόστος: Δωρεάν
Πληροφορίες: themuck.org

Αν δεν σας πειράζει να ταξιδεύετε μερικές ώρες, η Σάντα Μπάρμπαρα γιορτάζει με παρέλαση και Φεστιβάλ Θερινής Ηλιοστάσια.