Διαδρομή 3 ημερών για το Marble Falls

Μία μικρή πόλη με πολλές εξωτερικές διασκέδασης

Το Marble Falls κάνει μια εξαιρετική έδρα για μια τριήμερη περιπέτεια επειδή είναι κοντά σε πολλά κεντρικά αξιοθέατα του Τέξας. Μέσα και γύρω από τη μικρή πόλη θα βρείτε εκτροφείς, οινοποιεία και τόπους υπαίθριων ευκαιριών αναψυχής. Αλλά μην πηγαίνετε κυνηγώντας καταρράκτες (τουλάχιστον όχι στο κέντρο της πόλης). Οι πτώσεις που η πόλη πήρε το όνομά της εξαφανίστηκαν κάτω από το νερό όταν δημιουργήθηκε η λίμνη Marble Falls.

Ημέρα 1 - La Quinta Inn & Suites Marble Falls

Το La Quinta (501 Hwy 2147 West, 830-798-2020) μπορεί να κοστίσει ελαφρώς περισσότερο από τους περισσότερους, αλλά οι απόψεις μόνο του αξίζουν λίγα δολάρια. Οι επάνω όροφοι έχουν μπαλκόνια που προσφέρουν ακόμα πιο εκτεταμένη θέα. Πέρα από τα τυπικά σνακ και την κρέμα ξυρίσματος, το κατάστημα ψωμιού στο ξενοδοχείο διαθέτει μια καλή επιλογή από μπίρα και κρασί.

Αν χρειαστεί να τεντώσετε τα πόδια σας μετά το αυτοκίνητο σε Marble Falls, το κεφάλι ακριβώς πάνω από τη λίμνη Lakeside Park (305 Buena Vista Drive). Κάντε μια βόλτα κατά μήκος της λίμνης και απολαύστε την θέα των ποδηλάτων, των πτηνών και των ποδηλάτων. Το πάρκο διαθέτει επίσης πισίνα και γήπεδα τένις αν ψάχνετε για λίγο περισσότερη άσκηση. Κάθε Αύγουστο, το πάρκο φιλοξενεί μια μεγάλη διοργάνωση αγωνιστικών αγωνιστικών σκαφών. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, το πάρκο είναι διακοσμημένο από τα μέσα Νοεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου για το διάδρομο των φώτων.

Αφού επεξεργαστείτε μια όρεξη, θα είστε έτοιμοι για ένα μεγάλο δείπνο στο River City Grille (700 First Street, 830-798-9909).

Δίπλα στο πάρκο Lakeside Park, το εστιατόριο διαθέτει ένα καταπράσινο κατάστρωμα με θέα στη λίμνη. Το μενού περιλαμβάνει τα πάντα, από μπιφτέκια και σαλάτες έως κοτόπουλο-τηγανητό μπριζόλα και tortilla-τηγανητό γατόψαρο. Ακόμη και τα επιδέξια μικρά θα μπορούν να βρουν κάτι που να ταιριάζει με τα γούστα τους.

Μια ωραία βόλτα μετά το δείπνο περιμένει κατά μήκος της Main Street.

Ως μέρος ενός έργου αναζωογόνησης στο κέντρο της πόλης, η πόλη έχει μια περιστρεφόμενη εκδήλωση ειδικών υπαίθριων γλυπτών. Το Γλυπτό στο Κύριο Πρόγραμμα καλεί πάνω από 800 καλλιτέχνες να υποβάλλουν τις ιδέες τους κάθε χρόνο, αλλά επιλέγονται μόνο περίπου 20 γλυπτά. Τα γλυπτά παραμένουν στην οθόνη για ένα χρόνο και μπορούν να αγοραστούν στο τέλος της έκθεσης.

Ημέρα 2 - Μπαλκόνια Canyonlands και Hidden Falls

Για να ξεκινήσετε νωρίς, απολαύστε το δωρεάν ζεστό πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια, πάρτε μια γραφική οδήγηση περίπου 20 μίλια ανατολικά σε Balcones Canyonlands Εθνικό Καταφύγιο Αγριας Ζωής (24518 FM 1431, 512-339-9432). Ο παράδεισος ενός παρατηρητή πουλιών, το πάρκο των 27.500 στρεμμάτων είναι το σπίτι τόσο του απειλούμενου με χρυσό μάγουλο κρουστικού όσο και του μαύρου-καπακιού vireo. Αν και οι δύο είναι δύσκολο να εντοπιστούν, το vireo μπορεί μερικές φορές να ξεχωρίζει λόγω της περίεργης συνήθειά του να κρέμεται ανάποδα από κλαδιά ενώ κυνήγι για έντομα. Το πάρκο έχει μια λίστα ελέγχου των δεκάδων πτηνών που μπορείτε να δείτε, αλλά μερικά από τα κυριώτερα σημεία είναι οι άγριες γαλοπούλες, ο ψαράς, οι φαλακρές αετοί, οι πάπιες mallard και οι μεγάλοι μπλε ερωδιούς. Μπορεί επίσης να δείτε ελάφια, γκρίζα αλεπού, skunk, armadillo και το σκίουρο σαν ringtail.

Τα δημοφιλέστερα μονοπάτια βρίσκονται στην περιοχή του Doeskin Ranch, αλλά βεβαιωθείτε ότι φοράτε μπότες πεζοπορίας.

Το έδαφος είναι βραχώδες και είναι εύκολο να αποκτήσετε έναν αστράγαλο αν δεν είστε προσεκτικοί. Υπάρχουν μπάνια κοντά στην κεντρική έδρα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του πάρκου αναπτύσσεται ελάχιστα.

Επιστρέφοντας από τα μπαράκια Canyonlands, κάντε ένα γρήγορο ταξίδι στο Flat Creek Estate Winery (112 US Highway 281, 512-267-6310). Μπορείτε να σταματήσετε για μια δοκιμή κρασιού, να κάνετε μια βόλτα γύρω από τους αμπελώνες και να πάρετε ένα μπουκάλι για αργότερα. Τα σαββατοκύριακα προσφέρονται εκδρομές στις εγκαταστάσεις οινοποίησης.

Μετά από μια πρωινή πεζοπορία, αξίζετε ένα παρακμιακό γεύμα. Ίσως το πιο γνωστό εστιατόριο στο λόφο, το Blue Bonnet Cafe (211 US Highway 281, 830-693-2344) έχει εξυπηρετήσει τις θρυλικές του πίτες από το 1929. Θα είναι δελεαστικό να γεμίσετε με σπιτικό κατσαρόλα κατσαρόλας, κοτόπουλο και ζυμαρικά ή χοιρινά πλευρά, αλλά προσπαθήστε να αφήσετε χώρο για πίτα.

Η πίτα κρέμας καρύδας κερδίζει συνήθως τα περισσότερα raves, αλλά η γερμανική σοκολάτα, η κρέμα μπανάνας και οι πίτες μαρέγκας σοκολάτας είναι εξίσου υπέροχα.

Μπορεί να θέλετε να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο για ένα σύντομο υπνάκο μετά από αυτό το γεύμα, αλλά αν είστε ακόμα λαχτάρα περιπέτεια, ελέγξτε το πάρκο Hidden Falls Adventure Park (7030 East FM 1431, 830-798-9820) αργότερα το απόγευμα. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα ATV ή ποδήλατο βρωμιά, και βόλτα σε πάνω από 200 μίλια μονοπάτια στο πάρκο. Υπάρχουν αρκετές γραφικές διαδρομές και οι κρυφοί καταρράκτες είναι στην πραγματικότητα αρκετά εύκολο να βρεθούν, ειδικά μετά από μια μεγάλη βροχή. Πολλά από τα μονοπάτια προορίζονται για αρχάριους, αλλά αν είστε έμπειρος off-roader, το πάρκο προσφέρει επίσης ευκαιρίες για να κάνετε κάποια σοβαρή αναρρίχηση σε τετράτροχα βράχια.

Θα χρειαστεί σίγουρα κάποιο χρόνο μετά από αυτή την περιπέτεια, αλλά όταν είστε έτοιμοι για δείπνο, υπάρχει ένα άλλο κορυφαίο εστιατόριο μόλις λίγα τετράγωνα από το ξενοδοχείο. Το εστιατόριο Russo (602 Steve Hawkins Parkway, 830-693-7091) είναι ένα χαλαρωτικό μέρος για να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα. Το υπαίθριο αίθριο του εστιατορίου προσφέρει εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα πάνω από το Lake Marble Falls. Το μενού μπορεί να περιγραφεί ως Tex-Italian. Το Pollo Picante, για παράδειγμα, είναι μια πικάντικη έκδοση του Fettucine Alfredo με jalapenos και μπέικον. Οι χειροποίητες μπριζόλες είναι επίσης μια μεγάλη κλήρωση. Δοκιμάστε το φιλέτο φιλέτου σερβιρισμένο με φετουτσίνο και σάλτσα κρέμας σκόρδου. Για επιδόρπιο, δοκιμάστε το cheesecake με παγωτό φασολιών βανίλιας, φράουλες και πεκάν.

Ημέρα 3 - Γλυκό μούρο

Αν και είναι κλειστό για μέρος του καλοκαιριού, το Sweet Berry Farm είναι ένας ιδανικός προορισμός άνοιξης και πτώσης για οικογένειες με μικρά παιδιά. Την άνοιξη, μπορείτε να επιλέξετε τα δικά σας μούρα, και το φθινόπωρο, μπορείτε να επιλέξετε τη δική σας κολοκύθα. Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν hayrides, λαβύρινθους, μινιατούρα τρένα και ζωολογικό κήπο με τα άλογα και τα κατσίκια. Το καλύτερο μέρος μπορεί να είναι τα φράουλα και τα παγωτά που παρασκευάζονται αποκλειστικά από μούρα και κολοκύθες που καλλιεργούνται στο αγρόκτημα.

Άλλες δραστηριότητες για παιδιά περιλαμβάνουν ζωγραφική προσώπου, διακόσμηση κολοκύθας, άμμο τέχνης και μικρογραφία σκιάχτρο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το αγρόκτημα δεν δέχεται πιστωτικές κάρτες, και υπάρχουν μόνο φορητά μπάνια. Γεια σου, είναι μέρος της περιπέτειας.