Στοιχεία για το KeyArena και Συμβουλές για συναυλίες

Το KeyArena είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διοργάνωσης εκδηλώσεων του Σηάτλ, μια αρένα που βρίσκεται στο Seattle Center. Χρησιμοποιείται ως χώρος συναυλιών, μερικά αθλητικά γεγονότα όπως παγοδρομία, εκδηλώσεις μπάσκετ και κυλίνδρου, εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας και ακόμη και τσίρκα που έρχονται από την πόλη.

Μια από τις καλύτερες πτυχές της σύλληψης ενός γεγονότος στο KeyArena είναι ότι είναι τόσο κοντά σε τόσα άλλα αξιοθέατα και εστιατόρια - να πάρει λίγο νωρίς και να απολαύσετε δείπνο σε κοντινή απόσταση ή να δείτε τα άλλα πράγματα που κάνουν στο Seattle Center.

Τι είδους εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο KeyArena;

Τα γεγονότα στο KeyArena κυμαίνονται σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του γεγονότος ότι η αρένα έχει ένα ευέλικτο κάτοπτρο. Ανάλογα με το γεγονός, τα καθίσματα μπορούν να φιλοξενήσουν μικρά ή μεγαλύτερα γεγονότα. Το KeyArena είναι ένας από τους κορυφαίους χώρους στην περιοχή Puget Sound για να φιλοξενήσει συναυλίες λόγω του μεγάλου μεγέθους του, όπως το Tacoma Dome στα νότια ή το Xfinity Arena στο Everett. Εάν υπάρχει μια σημαντική συναυλία που έρχεται στο Σιάτλ, όμως, οι πιθανότητες είναι ότι θα είναι εδώ.

Η KeyArena φιλοξενεί επίσης μια σειρά από αθλητικές εκδηλώσεις, όπως το μπάσκετ κολλεγίων, διαγωνισμούς κυλίνδρου derby, ακόμα και παγοδρομίες όπως το Stars on Ice.

Το 2018, το ημερολόγιο των εκδηλώσεων στο αρένα περιλαμβάνει: Lorde, P! Nk, Stars on Ice, Steely Dan, James Taylor, Kevin Hart, Jimmy Buffet, Andrea Bocelli, Harry Styles, Tim McGraw & Faith Hill, The Smashing Pumpkins της Thrones Live Experience και άλλα που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Το KeyArena είναι επίσης συνήθως το σπίτι στο Deck the Hall Ball κατά την περίοδο των διακοπών.

Η χωρητικότητα του KeyArena

Το KeyArena διαθέτει μια ευέλικτη διάταξη και διάφορους χάρτες καθισμάτων που έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενήσουν μια σειρά εκδηλώσεων. Τα αθλητικά γεγονότα διαθέτουν συνήθως χωρητικότητα 17.000 ατόμων, ενώ για συναυλίες υπάρχουν συνήθως περίπου 15.000 θέσεις (τα καθίσματα πίσω από τη σκηνή κλείνουν συνήθως, έτσι ώστε όλες οι απόψεις από το κοινό να είναι εξαιρετικά αξιοπρεπείς).

Πού πρέπει να καθίσω;

Πολλές εκδηλώσεις διαθέτουν καθίσματα σε τρεις περιοχές - το πάτωμα, την πρώτη βαθμίδα καθισμάτων και μια δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα. Εάν θέλετε να είστε κοντά, τα καλύτερα στοιχήματα σας είναι να πάρετε εισιτήρια στις μπροστινές σειρές (ή μερικές φορές στάσιμες) στο έδαφος ή στα καθίσματα στα τμήματα στα δεξιά ή στα αριστερά της σκηνής. Σε γενικές γραμμές, ολόκληρη η πρώτη βαθμίδα καθισμάτων έχει καλή θέα της σκηνής με λίγα εμπόδια. Τα καθίσματα στη δεύτερη βαθμίδα είναι πολύ μακριά από τη σκηνή, αλλά οι απόψεις της σκηνής μπορεί να είναι αρκετά καλά, αν όχι κοντά. Η αρένα είναι μεγάλη, οπότε αν βρίσκεστε στις ψηλότερες σειρές και στο πίσω μέρος της αρένας, αναμένετε να αισθανθείτε αρκετά μακριά. Αν δεν σας πειράζει μια μακρινή θέα, τα ψηλότερα καθίσματα είναι ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Τα εισιτήρια για εκδηλώσεις της KeyArena πωλούνται μέσω του Ticketmaster καθώς και του box office της KeyArena.

Χώρος στάθμευσης και οδηγίες

Για να φτάσετε στο KeyArena από το βορρά ή το νότο, πάρτε την έξοδο του Mercer Street από το I-5. Πηγαίνετε δεξιά στο πρώτο φως. Πάρτε ένα αριστερό στο φως μετά από αυτό στην Valley Street και ακολουθήστε αυτό στο Broad Street. Κάντε δεξιά στο Denny Way και άλλο δεξιά στην 1η Λεωφόρο.

Εάν δεν θέλετε να οδηγήσετε, μπορείτε επίσης να φτάσετε στο KeyArena μέσω δημόσιων συγκοινωνιών. Το μονοπύργιο πηγαίνει ανάμεσα στο κέντρο του Σιάτλ και στο κέντρο του Σιάτλ.

Τα λεωφορεία του μετρό πηγαίνουν επίσης στο κέντρο του Σιάτλ από σχεδόν κάθε τμήμα της πόλης.

Υπάρχουν τρία γκαράζ πολύ κοντά στην αρένα: Mercer Garage στην και Roy Street. 1 st Avenue Βόρειο Γκαράζ μεταξύ John και Thomas Street? και το 5ο Avenue North Garage στην Λεωφόρο Ν και στην οδό Republican. Υπάρχει επίσης άφθονο πάρκινγκ παρτίδα παρτίδων και κάποια μετρητή στάθμευσης δρόμου στην περιοχή. Απλά φροντίστε να διαβάσετε τα αναρτημένα σημάδια σχετικά με το πόσο να πληρώσετε προσεκτικά, καθώς κάποιοι μπορεί να είναι περίπλοκοι. Επίσης, γνωρίζετε ότι τα ποσοστά στάθμευσης για σημαντικά γεγονότα ανεβαίνουν, επομένως τα ποσοστά που έχετε δει σε μια μη-εκδήλωση θα είναι πιθανότατα διαφορετικά από το σταθμό στάθμευσης την ημέρα.

Δραστηριότητες κοντά

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για να παρακολουθήσετε μια εκδήλωση στο KeyArena είναι ότι βρίσκεται στο κέντρο του Σιάτλ και κοντά σε πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε. Μια βόλτα γύρω από το Σιάτλ Κέντρο είναι πάντα μια ωραία προ-show δραστηριότητα.

Ακόμα κι αν έχετε έρθει εδώ, υπάρχει συνήθως κάτι νέο για να δείτε. Το Ολυμπιακό Πάρκο Γλυπτικής βρίσκεται επίσης σε απόσταση 10 έως 15 λεπτών με τα πόδια.

Οι επιλογές εστιατορίων γύρω από το KeyArena είναι ιδιαίτερα πλούσιες. Εάν έχετε έναν επισκέπτη εκτός πόλης, η καλύτερη επιλογή (αλλά όχι η φθηνότερη) είναι να πάρετε δείπνο στο επάνω μέρος της Space Needle πριν ή μετά από μια εκδήλωση KeyArena. Ακόμα κι αν είσαι από το Σιάτλ αλλά δεν το κάνατε πριν, οι απόψεις είναι ωραίες στις ωραίες μέρες. Στο επίπεδο του εδάφους, υπάρχουν πολλά εστιατόρια σε όλες τις τιμές. Για μια ωραία βραδιά έξω, υπάρχει ένα Melting Pot στο Mercer, καθώς και πολλά μπαρ και σαλόνια. Το SeaStar στο Denny Way και στο Terry Avenue είναι επίσης ένα πολύ ωραίο εστιατόριο για δείπνο.

Η McMenamins Queen Anne στο Mercer είναι ένα καλό μέρος για να πάρετε μια μπύρα και ένα τσίμπημα για μια αξιοπρεπή τιμή, όπως το Floyd's Place και το The Signature Restaurant and Lounge, τόσο στην 1 η Λεωφόρο Ν, όσο και στο Buckley's της 1ης Λεωφόρου W και Thomas.

Αν είστε στη διάθεση για ασιατικό ή ινδικό φαγητό, τόσο η 1η Avenue N, Mercer, όσο και ο Roy είναι γεμάτες με μεγάλη ποικιλία. Κοιτάξτε στη Chutneys Queen Anne για την Ινδία ή τον Κήπο Μπαμπού για Κινέζους.

Ή αν θέλετε να πάτε πολύ προσιτά, το Dick's Drive-In απέχει λίγα μόλις τετράγωνα στη λεωφόρο Queen Anne 500.

Άλλοι πόροι εστιατορίων: τα κορυφαία ιταλικά εστιατόρια Η καλύτερη πίτσα στο Σιάτλ Ιρλανδικά παμπ

Ιστορία

Η KeyArena άρχισε να λειτουργεί το 1962 ως μέρος της Έκθεσης του Παγκόσμιου Ιστού του Σιάτλ ως συστατικό της έκθεσης Century 21. Μετά το τέλος της έκθεσης, η δομή μετατράπηκε σε μέρος του Seattle Center, αλλά στη συνέχεια ονομάστηκε Washington State Coliseum. Με την πάροδο των ετών, το Washington State Coliseum φιλοξένησε κάθε είδους εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Elvis και The Beatles, ενώ φιλοξένησε το Seattle SuperSonics από το 1967 μέχρι το 2008. Το 1994-95 το Κολοσσαίο αναμορφώθηκε και στη συνέχεια το 1995 μετονομάστηκε σε KeyArena.

Τοποθεσία

KeyArena
401 1η Λεωφόρος Βόρεια
Seattle, WA 98109