Μεγάλο Παλάτι της Μπανγκόκ: Ο πλήρης οδηγός

Μην κάνετε λάθος: Το Grand Palace της Μπανγκόκ είναι η πιο πολυσύχναστη τουριστική στάση στην πόλη. Μέρα με τη μέρα, γελάει με τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου που αγωνίζονται για κάποια ιστορία και πολιτισμό της Ταϊλάνδης καθώς ψήνουν στη φωτιά.

Με κάποιο τρόπο, τα 2,35 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια της περιοχής Grand Palace ακριβώς στη μέση της πόλης δεν φαίνονται αρκετά για να φιλοξενήσουν όλους!

Οι άνθρωποι συνεχίζουν να έρχονται επειδή το Μεγάλο Παλάτι θα μπορούσε αναμφίβολα να ονομαστεί η γενέτειρα της Μπανγκόκ.

Ο Σμαραγδένιος Βούδας που στεγάζεται εκεί θεωρείται η πιο σημαντική εικόνα του Βούδα στην Ταϊλάνδη.

Εάν φτάσετε νωρίς και κάνετε λίγη υπομονή, το Grand Palace στην Μπανγκόκ μπορεί να ανταμείψει. Αν και τα αξιοθέατα του παλατιού και το Wat Phra Kaew - σπίτι του σμαραγδένιου Βούδα - είναι πραγματικά εντυπωσιακά, η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης έχει πολλά ενδιαφέροντα μέρη που προσφέρονται . Δεν χρειάζεται να "μυϊκά μέσα" από τον έλεγχο κάθε κορυφαία έλξη αν το πράττει αυτό μοιάζει περισσότερο με την εργασία από την απόλαυση.

Συμβουλή: Εάν ο ρυθμός στην πόλη των αγγέλων έχει ήδη φράξει την υπομονή σας, σκεφτείτε να πάρετε ένα τρένο σε μικρή απόσταση βόρεια από την Ayutthaya για κάποιο πιο προσωπικό χώρο ανάμεσα σε ακόμη μεγαλύτερα ερείπια.

Ιστορία

Το Μεγάλο Παλάτι δεν φαινόταν πάντα τόσο εντυπωσιακό όσο σήμερα. Όταν ο βασιλιάς Ράμα άρχισε να κατασκευάζεται τον Απρίλιο του 1782, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το ξύλο και ό, τι ήταν κοντά του. Τελικά, τα τούβλα ανακτήθηκαν από τα ερείπια της Ayutthaya και μεταφέρθηκαν στον ποταμό Chao Phraya.

Η πρώην πρωτεύουσα της Ayutthaya απολύθηκε το 1767 κατά τη διάρκεια ενός πολέμου με τη Βιρμανία.

Τα κανάλια έχουν σκαφτεί και η φυσική κάμψη του Chao Phraya χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί ένα πιο εύκολα προστατευμένο νησί που θα έφθανε στη νέα πρωτεύουσα. Το σχέδιο λειτούργησε. η πρωτεύουσα δεν έπρεπε ποτέ να μετακινηθεί ξανά. Σήμερα, η Μπανγκόκ φιλοξενεί πάνω από 14 εκατομμύρια ανθρώπους στην μητροπολιτική περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, σώθηκε λίγος χρόνος μιμούμενος αρκετά καλά το ακριβές σχέδιο κατόψεων και τη διάταξη του Μεγάλου Παλατιού στην Αγιουτάγια. Ο βασιλιάς Ράμα ήμουν σε θέση να μόνιμη κατοικία στο νέο Grand Palace μόλις δύο μήνες αργότερα στις 10 Ιουνίου 1782.

Με την πάροδο των χρόνων, τα υλικά βιαστικά καθαρίστηκαν τελικά αντικαταστάθηκαν με εργασία από πέτρα που εκτελείται από απλήρωτους εργάτες. Ο Σμαραγδένιος Βούδας, που θεωρείται προστάτης της Ταϊλάνδης, στεγαζόταν στο Βασιλικό Παρεκκλήσι του βασιλιά. Τελικά έγινε Wat Phra Kaew.

Είναι ενδιαφέρον ότι δύο από τα τρία χρυσά κοστούμια που ήταν τυλιγμένα στον Σμαραγδένιο Βούδα έγιναν από τον ίδιο τον βασιλιά Ράμα Ι. Η χρυσή ενδυμασία συνήθως αλλάζει εποχιακά από τον βασιλιά της Ταϊλάνδης.

Πώς να φτάσετε στο Μεγάλο Παλάτι

Κάνοντας τη δική σας πορεία προς το Grand Palace στην Μπανγκόκ είναι πιο ευχάριστη και ανταμείβοντας παρά να αντιμετωπίζετε την επίμονη αναβάθμιση που προσφέρουν οι οδηγοί.

Βγείτε από τους δρόμους και επωφεληθείτε από το νερό. Η μετακίνηση γύρω από το ποτάμι ταξί είναι ανέξοδη. Επιπλέον, θα έχετε μια καλή δικαιολογία για να δείτε τον ποταμό Chao Phraya από κοντά. Πηγαίνοντας με το σκάφος σας επιτρέπει να αποφύγετε την κυκλοφορία και να απολαύσετε το τοπίο του ποταμού στην πορεία - μπόνους!

Εάν έχετε πρόσβαση στο BTS Skytrain , μεταβείτε στο σταθμό Saphan Taksin και μετά ακολουθήστε τις πινακίδες προς την αποβάθρα του σκάφους.

Πάρτε το ταξί ποτάμι εννέα στάσεις βόρεια προς το Tha Chang (ελέφαντα) προβλήτα? σημαίνονται με σημάδια.

Αν χάσετε τον αριθμό των στάσεων, μην ανησυχείτε. Το Μεγάλο Παλάτι διασχίζεται ανάμεσα στην προβλήτα Tha Thien και την προβλήτα Tha Chang. θα μπορείτε να το δείτε από το σκάφος. Μόλις φτάσετε στην προβλήτα Tha Chang, περπατήστε σε μικρή απόσταση νότια (δεξιά) στην είσοδο του παλατιού.

Σημείωση: Για τους πρώτους χρονομετρητές, η χρήση του συστήματος ταξί ποταμού μπορεί να φαίνεται λίγο αποθαρρυντική, ακόμη και ταραχώδης. Τα σκάφη συχνά δεν φτάνουν σε πλήρη στάση στις αποβάθρες καθώς οι υπάλληλοι σφυρίζουν και παλεύουν με σχοινιά για να τους κρατήσουν στη θέση τους. Όλα φαίνονται λίγο frenetic. Οι επιβάτες ενθαρρύνονται να πηδούν γρήγορα και γρήγορα από το σκάφος για να αποφύγουν τις καθυστερήσεις. Μην ανησυχείτε, το Μεγάλο Παλάτι είναι συχνά η πιο πολυσύχναστη στάση κατά μήκος του ποταμού. Θα σας δοθεί αρκετός χρόνος για να κατεβείτε από τη βάρκα.

Οι άνθρωποι που μένουν στην περιοχή Khao San Road μπορούν να επιλέξουν να περπατήσουν (περίπου 20-25 λεπτά) στο Grand Palace. Μπορείτε να περπατήσετε νότια περπατώντας στην άκρη του πράσινου Royal Field ή κάτω από τον δρόμο που βρίσκεται πλησιέστερα στον ποταμό.

Ωρες λειτουργίας

Το Grand Palace είναι ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 8:30 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ. Το γραφείο εισιτηρίων κλείνει στις 3:30 μ.μ. - πρέπει να φτάσετε μέχρι τότε.

Περιστασιακά, το Μεγάλο Μέγαρο κλείνει πραγματικά για επίσημες επισκέψεις και κρατικές λειτουργίες, ωστόσο, αυτό είναι σπάνιο. Μην πιστεύετε ότι οποιοσδήποτε οδηγός που ισχυρίζεται το Grand Palace είναι κλειστός, υποθέτοντας ότι προσπαθείτε να πάτε πριν από τις 3:30 μ.μ.!

Εάν οι αξιώσεις κλεισίματος είναι υπερβολικά πειστικές, ζητήστε από κάποιον στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου να επιβεβαιώσει καλώντας: +66 2 623 5500 ext. 3100.

Εισιτήριο εισόδου

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ναοί στην Ταϊλάνδη είναι συχνά ελεύθεροι, το 500 μπατ (περίπου $ 16) ανά άτομο εισόδου στο Grand Palace είναι σχετικά απότομο. Οι υπήκοοι της Ταϊλάνδης δεν χρειάζεται να πληρώσουν.

Μια εκδρομή μπορεί να ενοικιαστεί για επιπλέον 200 μπατ. Προαιρετικά, οι οδηγοί του ανθρώπου είναι διαθέσιμοι για μίσθωση. θα πρέπει να διαπραγματευτείτε ένα επιτόκιο μαζί τους. Επιλέξτε έναν επίσημο οδηγό μέσα στην ένωση αντί να αποδεχθείτε την προσφορά κάποιου στο εξωτερικό.

Κωδικός ντυσίματος στο Μεγάλο Παλάτι

Για να δείξετε επαρκή σεβασμό, δεν πρέπει να φορέσετε σορτς ή μπλούζες χωρίς μανίκια σε οποιοδήποτε ναό ή κτίριο κράτους στην Ταϊλάνδη. Πολλοί ταξιδιώτες το κάνουν ούτως ή άλλως. Αλλά σε αντίθεση με πολλούς από τους άλλους ναούς, ένας κώδικας ενδυμασίας εφαρμόζεται αυστηρά στο Μεγάλο Παλάτι.

Εάν η ενδυμασία σας είναι απαράδεκτη, θα πρέπει να καλύψετε με ένα σαρόνγκ. Υποθέτοντας ότι το περίπτερο είναι ανοιχτό και εξακολουθούν να έχουν σαρόνγκα στο χέρι, μπορείτε να δανειστείτε ένα δωρεάν (με εγγύηση 200 μπατ).

Αν το δανεισμό ενός σαρόνγκ δεν είναι επιλογή, θα σταλεί απέναντι στους μυριάδες πωλητές για να παζαρεύουν για ένα υπερτιμημένο μπλουζάκι ή να νοικιάσουν ένα σαρόνγκ.

Σημείωση: Το περίπτερο για δανεισμό σαρόνγκ μπορεί να κλείσει όποτε το επιθυμούν, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε πληρώσει 200 ​​μπατ για ένα χρησιμοποιούμενο σαρόνγκ.

Προσοχή στις απάτες

Η περιοχή γύρω από το Μεγάλο Παλάτι θεωρείται ένα honeypot από κάθε scammer και con καλλιτέχνης στην Μπανγκόκ. Στην πραγματικότητα, η προσπάθεια είναι οργανωμένη: η επιρροή και η αρχαιότητα καθορίζουν μια διαταγή για να πεθάνουν στους τουρίστες!

Οι οδηγοί Tuk-tuk μπορούν να χτυπήσουν ακουστικά τα χείλη τους όταν ζητήσετε μια βόλτα στο Grand Palace. Για αυτούς, είναι το ισοδύναμο της νίκης της λαχειοφόρου λαχειοφόρου αγοράς. Αποφύγετε πολλές παρενοχλήσεις κάνοντας τον εαυτό σας εκεί με βάρκα (ή περπατώντας από την οδό Khao San).

Μην πιστεύετε στους οδηγούς - ή σε κανέναν - που ισχυρίζονται ότι το Grand Palace είναι κλειστό. Αποκλείοντας μια πλήρη καταστροφή, πιθανότατα δεν είναι. Αυτοί οι απατεώνες απλώς προσπαθούν να διαστρέψουν το δρομολόγιό σας για την ημέρα. Οι οδηγοί Tuk-tuk θέλουν να σας μεταφέρουν σε καταστήματα όπου λαμβάνουν προμήθειες ή κουπόνια καυσίμων.

Εάν δεν είστε σίγουροι αν η ενδυμασία σας πληροί τον ενδυματολογικό κώδικα, περιμένετε την επίσημη ετυμηγορία στην είσοδο. Τα Sarongs μπορεί να είναι διαθέσιμα δωρεάν. Οι πολλοί πωλητές θα ισχυρίζονται ότι οι φούστες είναι πολύ σύντομες προκειμένου να πουλήσουν ή να ενοικιάσουν σαρόνγκα στους τουρίστες χωρίς λόγο.

Μόλις πλησιάσετε το Μεγάλο Παλάτι, να είστε πιο φρουρός με τσάντες και αντικείμενα. Μην έχετε αυτό το ακριβό iPhone προεξέχοντα από μια πίσω τσέπη. Αν και το έγκλημα στη Μπανγκόκ είναι σχετικά χαμηλό, οι κλοπές και οι αρπαγές κλοπές με μοτοσυκλέτα αυξάνονται.

Προσέξτε να προσλαμβάνετε μόνο επίσημα εγκεκριμένους οδηγούς στο Μεγάλο Παλάτι.

Συμβουλές για την επίσκεψη στο Μεγάλο Παλάτι

Στην περιοχή

Το Grand Palace στην Μπανγκόκ περιτριγυρίζεται από άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Μπορείτε επίσης να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να βρείτε πολλά ελεύθερα πράγματα να κάνετε .

Η Wat Pho, ακριβώς προς τα νότια, φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή εικόνων του Βούδα στην Ταϊλάνδη. Μεταξύ αυτών είναι ένας εντυπωσιακός 46 μ. Μακρύς Βούδας. Το Wat Pho θεωρείται επίσης ως το κορυφαίο μέρος για να μάθετε ή να δοκιμάσετε το παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ.

Wat Mahatthat, μια στάση βόρεια, είναι ένας από τους παλαιότερους ναούς στην Μπανγκόκ. Είναι ένα σημαντικό κέντρο διαλογισμού του vipassana και, ενδιαφέροντα, το προτιμώμενο μέρος για να αγοράσετε γοητείες και φυλακτά.

Η πολυσύχναστη τουριστική περιοχή της οδού Khao San Road είναι προσβάσιμη περπατώντας βόρεια γύρω στα 25 λεπτά. Η γειτονιά, μαζί με το Soi Rambuttri, φιλοξενεί μια πληθώρα από καφετέριες, μπαρ, ιαματικά λουτρά και εστιατόρια.