Οδηγός για την επίσκεψη Ayutthaya στην Ταϊλάνδη

Ιστορία, Να φτάσετε εκεί και να μην χάσετε ενώ βρίσκεστε στην Ayutthaya

Κάποια στιγμή στη δεκαετία του 1700, η ​​Ayutthaya μπορεί να ήταν η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, πριν από την Ταϊλάνδη έγινε "Ταϊλάνδη" το 1939, ήταν "Siam" - το ευρωπαϊκό όνομα για το Βασίλειο της Ayutthaya που άνθισε από το 1351 έως το 1767. Τα υπολείμματα αυτής της αρχαίας αυτοκρατορίας εξακολουθούν να είναι διάσπαρτα με τη μορφή ερείπια τούβλου και χωρίς κεφαλή Αγάλματα του Βούδα σε όλη την παλιά πρωτεύουσα της Ayutthaya.

Πριν από την πτώση της Ayutthaya στους βιρμανικούς εισβολείς το 1767, οι ευρωπαίοι πρέσβεις συνέκριναν την πόλη ενός εκατομμυρίου με το Παρίσι και τη Βενετία. Σήμερα, η Ayutthaya φιλοξενεί μόνο περίπου 55.000 κατοίκους, αλλά παραμένει ένα κορυφαίο μέρος για να επισκεφθείτε στην Ταϊλάνδη .

Το ιστορικό πάρκο Ayutthaya έγινε παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO το 1991. Έξω από το Angkor Wat στην Καμπότζη , πολύ λίγα μέρη θα εμπνεύσουν τον εσωτερικό αρχαιολόγο σας όσο και το Ayutthaya. Είναι το είδος του τόπου όπου ο βασιλιάς Naresuan ο Μεγάλος αμφισβήτησε κάποτε τον ομόλογό του σε μονομαχίες ελέφαντα ένα-σε-ένα - και κέρδισε.

Όταν είστε έτοιμοι να ξεφύγετε από την τουριστική έκρηξη στην Μπανγκόκ, κατευθυνθείτε προς τα βόρεια για κάποια σοβαρή ιστορία της Ταϊλάνδης.

Να φτάσετε στην Ayutthaya

Το Ayutthaya βρίσκεται μόλις δυο ώρες βόρεια της Μπανγκόκ. Ευτυχώς, η μετάβαση είναι γρήγορη και απλή. Παρόλο που η Ayutthaya μπορεί να γίνει σε ένα ημερήσιο ταξίδι (ανεξάρτητα ή μέσω οργανωμένης περιήγησης ) από την Μπανγκόκ, επιλέξτε να περάσετε τουλάχιστον μία νύχτα, ώστε να μην είστε βιαστικά ανάμεσα σε αξιοθέατα.

Δείτε τις κριτικές και τις τιμές για ξενοδοχεία σε Ayutthaya για TripAdvisor.