Ταξίδι με τρένο στην Ταϊλάνδη

Συμβουλές για ένα καλύτερο ταξίδι με τρένο

Το ταξίδι με τρένο στην Ταϊλάνδη είναι ασφαλές, ευχάριστο και οικονομικό. Θα έχετε συχνά πιο αυθεντική και ευχάριστη εμπειρία από ό, τι όταν χρησιμοποιείτε λεωφορεία μακρινών και τουριστικών προορισμών. Παρόλο που οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα των τρένων είναι κοινά, η Ταϊλάνδη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου από την κυκλοφορία στον κόσμο. Χρησιμοποιώντας τα τρένα στην Ταϊλάνδη σας κρατά μακριά από τους δρόμους και σας επιτρέπει να έχετε ένα καλύτερο τοπίο συν μια ευκαιρία να τεντώσετε τα πόδια σας όπως χρειάζεται.

Τρένο ή λεωφορείο;

Ενώ είναι γραφικό και πιο άνετο, τα τρένα είναι η πιο αργή μορφή μεταφοράς στην Ταϊλάνδη , συχνά πιο αργή από τα λεωφορεία μακρινών αποστάσεων. Αλλά σε αντίθεση με τα λεωφορεία, θα είστε σε θέση να περπατήσετε, να τεντώσετε τα πόδια σας και θα έχετε ευκολότερη πρόσβαση σε τουαλέτα. Το ταξίδι με τρένο στην Ταϊλάνδη είναι πιο γραφικό και σας επιτρέπει να καλύψετε απαλά τη βαριά κυκλοφορία και τους κακούς δρόμους.

Αν ταξιδεύετε μια μέρα στην άλλη, θα φτάσετε πολύ πιο αναζωογονημένη μετά από μια νύχτα σε ένα τρένο-κρεβάτι σε αντίθεση με το λεωφορείο. Ενώ οι καθυστερήσεις και ακόμη και οι περιστασιακοί εκτροχιασμοί συμβαίνουν, τα ταξίδια με τρένα είναι ακόμα ασφαλέστερα και πιο περιβαλλοντικά από τα ταξίδια με λεωφορεία.

Κράτηση εισιτηρίου

Όπως και με άλλες μορφές μεταφοράς, έχετε δύο επιλογές για να λάβετε το εισιτήριο σας: αγοράστε το μέσω ενός ταξιδιωτικού γραφείου (υπάρχουν πολλοί στις τουριστικές περιοχές) ή μεταβείτε στο σιδηροδρομικό σταθμό και αγοράστε το δικό σας εισιτήριο.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία χρεώνουν ένα τέλος κράτησης, αλλά η επιπλέον χρέωση μπορεί να μην είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τη μεταφορά από και προς το σιδηροδρομικό σταθμό για την αγορά εισιτηρίου.

Τα τρένα συχνά κάνουν κράτηση λίγες μέρες νωρίτερα, ιδιαίτερα κατά τις διακοπές και την πολυάσχολη περίοδο. Μην υποθέσετε ότι μπορείτε να φτάσετε στο σιδηροδρομικό σταθμό με τις αποσκευές σας για να αγοράσετε ένα εισιτήριο και να πάτε για μια βόλτα!

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες συνήθως κάνουν μια μεγαλύτερη προμήθεια για την κράτηση τουριστικών λεωφορείων και μερικοί θα μπλοκάρουν ή θα προσπαθήσουν να σας μιλήσουν από τη λήψη του τρένου - ελέγξτε με πολλά γραφεία εάν σας πει ότι το τρένο είναι γεμάτο.

Ποια κατηγορία να κάνετε κράτηση;

Ο στόλος των σιδηροδρόμων στην Ταϊλάνδη είναι ιδιαίτερα διαφοροποιημένος. τρεις διαφορετικές κατηγορίες παλαιών και νεότερων αμαξοστοιχιών βρίσκονται στα μονοπάτια ανά πάσα στιγμή.

Τα αυτοκίνητα πρώτης κατηγορίας είναι διαθέσιμα μόνο σε κλιματιζόμενα, ολονύκτια τρένα. Τα διαμερίσματα διαθέτουν δύο άτομα και ένα μικρό νεροχύτη. οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες τοποθετούνται συνήθως με κάποιον του ίδιου φύλου.

Η δεύτερη κατηγορία είναι η πιο οικονομική επιλογή για ταξίδια με τρένο στην Ταϊλάνδη και εξακολουθεί να προσφέρει μια ευχάριστη και άνετη εμπειρία. Τα τρένα δεύτερης κατηγορίας διαθέτουν καθίσματα και υπνοδωμάτια. τόσο οι κλιματιζόμενες όσο και οι μόνο για ανεμιστήρες είναι μερικές φορές διαθέσιμες. Τα αυτοκίνητα με σκάλες είναι η καλύτερη επιλογή για διανυκτερεύσεις.

Τα τραίνα τρίτης κατηγορίας προσφέρουν μόνο σκληρά καθίσματα και μπορούν να ζεσταθούν, αν και λειτουργούν πολύ καλά για μικρότερες διαδρομές όπως το ταξίδι μεταξύ Μπανγκόκ και Ayutthaya.

Όλα τα τρένα στην Ταϊλάνδη είναι επίσημα μη καπνιστά , αν και οι επιβάτες συχνά γλιστρίζουν τα τσιγάρα ενώ στέκονται ανάμεσα στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα.

Χρησιμοποιώντας Τρένα Sleeper στην Ταϊλάνδη

Για τους ταξιδιώτες με σφιχτά δρομολόγια που δεν θέλουν να πετάξουν, τα τραίνα με τα κρεβάτια είναι ο τρόπος να πάνε.

Δεν θα χάσετε μια μέρα στην Ταϊλάνδη για τη μεταφορά. Αντ 'αυτού, θα αποθηκεύσετε μια νύχτα σε καταλύματα και ξύπνιοι στον επόμενο προορισμό σας.

Κατά την αγορά του εισιτηρίου σας, θα ερωτηθείτε αν προτιμάτε την άνω ή κάτω θέση. Ενώ οι ανώτερες θέσεις είναι ελαφρώς φθηνότερες και προσφέρουν λίγο περισσότερη προστασία της ιδιωτικής ζωής, επειδή είστε εκτός επιπέδου εδάφους, είναι επίσης μικρότερες. Οι ψηλοί άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να τεντώσουν πλήρως την αγκυροβόλησή τους, ωστόσο, η άνω θέση έχει ακόμα λιγότερα πόδια για τα πόδια. Όλες οι κουκέτες έχουν κουρτίνα ιδιωτικής ζωής και διαθέτουν καθαρό κρεβάτι.

Οι στάσεις νωρίς το πρωί δεν ανακοινώνονται. βεβαιωθείτε ότι ο συνοδός σας γνωρίζει τον τελικό προορισμό σας, ώστε να μπορεί να σας ξυπνήσει - ελπίζουμε πριν την άφιξή σας. Να είστε συσκευασμένοι και έτοιμοι να κατεβείτε από την αμαξοστοιχία για κάθε περίπτωση. Τις περισσότερες φορές, οι υπάλληλοι θα έρθουν νωρίς το πρωί για να αρχίσουν να μετατρέπουν τα κουκέτες πίσω στα καθίσματα, οπότε θα έχετε αρκετή προειδοποίηση.

Ενώ η κλοπή των τραίνων για τα υπνοδωμάτια δεν είναι τόσο κακή όσο σε ολονυκτίς λεωφορεία στην Ταϊλάνδη, θα πρέπει να αποφεύγετε να αφήνετε τα τηλέφωνα, τα mp3 players ή άλλα τιμαλφή έξω έξω.

Τρόφιμα και Ποτά σε Τρένα

Ομοιόμορφοι υπάλληλοι αμαξοστοιχιών - που εργάζονται σε προμήθειες - θα σας κυνηγούν περισσότερες από μία φορές για να παραγγείλουν φαγητό και ποτά, ειδικά μπύρα. Μπορούν ακόμη και να ξεχάσουν να σας πω για το τραπέζι στο πίσω μέρος του τρένου! Τα τρόφιμα είναι συχνά υπερτιμημένα και χαμηλής ποιότητας, αλλά τα τραπεζάκια συνήθως έχουν μια διασκεδαστική, κοινωνική ατμόσφαιρα.

Προετοιμαστείτε για ένα μακρύ ταξίδι αγοράζοντας τα δικά σας σνακ, φρούτα και νερό προτού επιβιβαστείτε στο τρένο.

Συμβουλές για να απολαύσετε τα τρένα στην Ταϊλάνδη