Γενέθλια του βασιλιά στην Ταϊλάνδη

Ο εορτασμός των γενεθλίων του βασιλιά της Ταϊλάνδης

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου, τα γενέθλια του βασιλιά στην Ταϊλάνδη είναι μια σημαντική ετήσια πατριωτική γιορτή. Ο βασιλιάς Bhumibol Adulyadej της Ταϊλάνδης ήταν ο πιο μακροχρόνιος μονάρχης και ο αρχαιότερος πρωθυπουργός του κόσμου πριν από το θάνατό του στις 13 Οκτωβρίου 2016 . Ήταν πολύ αγαπητός από πολλούς στην Ταϊλάνδη. Εικόνες του βασιλιά Bhumibol φαίνονται σε όλη την Ταϊλάνδη.

Τα γενέθλια του βασιλιά θεωρούνται επίσης Ημέρα του Πατέρα και Εθνική Ημέρα στην Ταϊλάνδη.

Από όλα τα μεγάλα φεστιβάλ στην Ταϊλάνδη , τα γενέθλια του βασιλιά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους ανθρώπους της Ταϊλάνδης. Βλέποντας υποστηρικτές με δάκρυα της προσφοράς στις τελετές δεν είναι ασυνήθιστο. Μερικές φορές οι εικόνες του βασιλιά στις οθόνες της τηλεόρασης θα προκαλούσαν τους ανθρώπους να βάλουν το κεφάλι τους στο πεζοδρόμιο.

Σημείωση: Ο βασιλιάς Maha Vajiralongkorn διαδέχθηκε τον πατέρα του ως βασιλιά της Ταϊλάνδης την 1η Δεκεμβρίου 2016. Τα γενέθλια του νέου βασιλιά είναι στις 28 Ιουλίου.

Πώς γιορτάζει ο γενέθλια βασιλιάς της Ταϊλάνδης

Οι πολλοί υποστηρικτές του βασιλιά φορούν κίτρινο - το βασιλικό χρώμα. Νωρίς το πρωί θα δοθούν ελεημοσύνη στους μοναχούς. οι ναοί θα είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι . Οι δρόμοι αποκλείονται, οι μουσικές και πολιτιστικές παραστάσεις γίνονται σε στάδια στις πόλεις και εμφανίζονται ειδικές αγορές. Εκδηλώσεις πυροτεχνημάτων πραγματοποιούνται στη Μπανγκόκ και οι άνθρωποι κρατούν κεριά για να τιμήσουν τον βασιλιά.

Μέχρι τα τελευταία του χρόνια, ο βασιλιάς Bhumibol θα έκανε μια σπάνια εμφάνιση και θα περάσει από τη Μπανγκόκ σε μια αυτοκινητόδρομο.

Με την υγεία να χειροτερεύει τα χρόνια, ο βασιλιάς Bhumibol πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο καλοκαιρινό παλάτι στο Hua Hin. Οι άνθρωποι συγκεντρώνονται έξω από το παλάτι το βράδυ για να κρατήσουν κεριά και να τιμήσουν τον βασιλιά. Οι τουρίστες καλούνται να συμμετάσχουν και να συμμετάσχουν για όσο χρονικό διάστημα σέβονται.

Επειδή ο γενέθλια βασιλιάς της Ταϊλάνδης θεωρείται επίσης Ημέρα του Πατέρα, τα παιδιά θα τιμήσουν τους πατέρες τους στις 5 Δεκεμβρίου.

Ο βασιλιάς Bhumibol της Ταϊλάνδης

Ο Bhumibol Adulyadej, ο τελευταίος βασιλιάς της Ταϊλάνδης, ήταν ο πιο μακροχρόνιος μονάρχης στον κόσμο, καθώς και ο αρχαιότερος αρχηγός του κράτους, μέχρι το θάνατό του στις 13 Οκτωβρίου 2016. Ο βασιλιάς Bhumibol γεννήθηκε το 1927 και πήρε το θρόνο την ηλικία των 18 ετών στις 9 Ιουνίου 1946. Αποφάνθηκε για πάνω από 70 χρόνια.

Για χρόνια, ο Forbes χαρακτήρισε την ταϊλανδική μοναρχία ως τον πλουσιότερο στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της μεγάλης βασιλείας του, ο βασιλιάς Bhumibol έκανε πολλά για να βελτιώσει την καθημερινή ζωή του λαού της Ταϊλάνδης. Έχει κρατήσει ακόμη και αρκετά περιβαλλοντικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την επεξεργασία των λυμάτων και τα σύννεφα για να κάνουν βροχή!

Ακολουθώντας την παράδοση για τους βασιλείς της δυναστείας Τσάκρι, ο Bhumibol Adulyadej είναι επίσης γνωστός ως Rama IX. Ο Ράμα ήταν ένα είδωλο του θεού Βισνού στην ινδουιστική πίστη.

Χρησιμοποιείται μόνο στα επίσημα έγγραφα, ο πλήρης τίτλος για τον βασιλιά Bhumibol Adulyadej είναι "Phra Bat Somdet Phra Paraminthra Maha Bhumibol Adulyadej Mahitalathibet Ramathibodi Chakkrinaruebodin Sayamminthrathirat Borommanatthabophit" - μια μπουκιά!

Ο βασιλιάς Bhumibol γεννήθηκε στην Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, ενώ ο πατέρας του σπουδάζει στο Χάρβαρντ. Ο βασιλιάς απεικονίζεται συχνά κρατώντας μια φωτογραφική μηχανή και λάτρευε ασπρόμαυρη φωτογραφία. Έπαιξε σαξόφωνο, έγραψε βιβλία, έκανε πίνακες ζωγραφικής και απολάμβανε την κηπουρική.

Ο βασιλιάς Bhumibol πρόκειται να διαδεχθεί τον πρίγκηπα Vajiralongkorn, τον μοναδικό του γιο.

Ταξιδιωτικά σχόλια για τα γενέθλια του βασιλιά

Πολλοί δρόμοι ενδέχεται να αποκλειστούν στην Μπανγκόκ, καθιστώντας τις μεταφορές πιο δύσκολες . Οι τράπεζες, τα κυβερνητικά γραφεία και ορισμένες επιχειρήσεις θα κλείσουν. Επειδή οι διακοπές είναι μια περίεργη περίσταση και πολύ ιδιαίτερη για τους Ταϊλανδούς, οι επισκέπτες πρέπει να είναι ήσυχοι και ευγενικοί κατά τη διάρκεια τελετών. Σταθείτε και σιγουρευτείτε όταν παίζεται ο εθνικός ύμνος της Ταϊλάνδης κάθε μέρα στις 8 π.μ. και 6 μ.μ.

Το Βασιλικό Παλάτι στην Μπανγκόκ θα κλείσει στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Το αλκοόλ δεν μπορεί να αγοραστεί νόμιμα στις διακοπές των γενεθλίων του βασιλιά.

Οι νόμοι του Lees Majeste της Ταϊλάνδης

Η μη τήρηση του σεβασμού του βασιλιά της Ταϊλάνδης είναι ένα σοβαρό μη-όχι στην Ταϊλάνδη . είναι επίσημα παράνομο. Οι άνθρωποι συνελήφθησαν επειδή μίλησαν αρνητικά για τη βασιλική οικογένεια.

Ακόμα και να κάνεις αστεία ή να μιλάς εναντίον της βασιλικής οικογένειας στο Facebook είναι παράνομος και οι άνθρωποι έχουν λάβει πολύ μεγάλες ποινές φυλάκισης γι 'αυτό.

Επειδή όλα τα ταϊλανδικά νομίσματα χαρακτηρίζουν ένα πορτρέτο του βασιλιά, η εντατικοποίηση ή η ζημιά είναι ένα σοβαρό αδίκημα - μην το κάνετε!