Πόσα χρήματα για την Ταϊλάνδη

Μέσες δαπάνες για ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη

Ίσως η πρώτη ερώτηση που θέλουν οι ταξιδιώτες στη Νοτιοανατολική Ασία να μάθουν: Πόσα χρήματα χρειάζομαι για την Ταϊλάνδη;

Πόσα χρήματα ξοδεύετε στην Ταϊλάνδη εξαρτάται προφανώς σε μεγάλο βαθμό από αυτό που κάνετε, πόση πολυτέλεια περιμένετε και ποια τμήματα της χώρας που σκοπεύετε να επισκεφθείτε.

Οι ταξιδιώτες του προϋπολογισμού και οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με αναψυχή μπορούν να περάσουν συχνά στην Ταϊλάνδη με US $ 25 έως 30 δολάρια ημερησίως, ενώ άλλοι με υψηλότερους προϋπολογισμούς και λιγότερο χρόνο μπορούν να ξοδέψουν τόσο πολύ για μια νύχτα σε ένα πολυτελές μέρος!

Σημείωση: Όλες οι τιμές είναι σε ταϊλανδικό baht λόγω διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών σε όλο τον κόσμο. Η τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία μπορεί να επηρεάσει τις τιμές και πάντα θα βρείτε εξαιρέσεις για αυτά τα ημερήσια έξοδα διαμονής στην Ταϊλάνδη.

Κατανόηση των ημερήσιων δαπανών στην Ταϊλάνδη

Η εύρεση των καλύτερων τιμών και η μείωση των δαπανών στην Ταϊλάνδη εξαρτάται τελικά από εσάς. Η φιλοξενία πολυτελών εστιατορίων και ξενοδοχείων που εξυπηρετούν μόνο τους τουρίστες θα κοστίσει προφανώς περισσότερο, καθώς θα κάνει περισσότερες δραστηριότητες (π.χ. καταδύσεις , περιηγήσεις κ.λπ.) και θα πληρώσει εισιτήρια εισόδου σε τουριστικούς χώρους.

Θα βρείτε συχνά καλύτερες τιμές ανάλογα με τη γειτονιά στην οποία μένετε. Οι διαγωνισμοί μεταξύ των πωλητών προκαλούν πολέμους τιμών, εκτός αν έχουν συναντηθεί για να σχηματίσουν μια επίμονη "μαφία" με σταθερές τιμές. Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου στην Ταϊλάνδη θα κοστίσει λίγο περισσότερο καθώς οι άνθρωποι είναι λιγότερο πρόθυμοι να διαπραγματευτούν.

Από προεπιλογή, η περιοχή Sukhumvit στην Μπανγκόκ είναι η πιο ακριβή, ενώ η συνοικία Khao San Road / Soi Rambuttri "backpacker" στην περιοχή Banglamphu της Μπανγκόκ μπορεί να είναι φθηνότερη. Λιγότερο τουριστικές γειτονιές στη Μπανγκόκ θα είναι επίσης φθηνότερες.

Ένα μικρό μπουκάλι μπύρας στις πιο ακριβές περιοχές Silom ή Sukhumvit της Μπανγκόκ θα κοστίσει 90 έως 180 baht, ενώ μπορείτε να βρείτε ένα μεγάλο μπουκάλι στην περιοχή Khao San Road για περίπου 60 με 80 μπατ κατά τη διάρκεια ευτυχισμένων ωρών ή 90 baht κατά τη διάρκεια των κανονικών ωρών .

Θα βρείτε σχεδόν πάντα καλύτερες τιμές στις περισσότερες συνοικίες της Ταϊλάνδης μακριά από τουριστικές περιοχές, ωστόσο, ίσως χρειαστεί να αγωνιστείτε για αυτούς. Η διπλή τιμολόγηση είναι κοινή σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία. Οι Farang (αλλοδαποί) συχνά αναμένεται να πληρώσουν υψηλότερες τιμές, επειδή πολλοί τουρίστες θεωρούνται "πλούσιοι".

Απλό και απλό: τα νησιά κοστίζουν περισσότερο. Πρέπει να πληρώσετε για να παίξετε στον ήλιο. Σχεδιάστε να περάσετε λίγο περισσότερο ενώ στα νησιά με φαγητό, βασικά στοιχεία και διαμονή. Τα νησιά κοστίζουν περισσότερο για έναν λόγο : οτιδήποτε και όλα πρέπει να φτάνουν στο νησί από την ηπειρωτική χώρα είτε με βάρκα είτε με αεροπλάνο. Το μίσθωμα για τις επιχειρήσεις είναι πάντοτε ακριβότερο κοντά στη θάλασσα, οπότε πρέπει να τα βγάλουν πέρα ​​με την αύξηση των τιμών.

Το Τσιάνγκ Μάι και οι προορισμοί στη Βόρειο Ταϊλάνδη, όπως το Πάι, είναι σχετικά λιγότερο δαπανηροί από την Μπανγκόκ και τα νησιά. Εάν είστε σε ένα κομψό προϋπολογισμό, θα πάρετε περισσότερα για τα χρήματά σας στο Τσιάνγκ Μάι και τις γύρω περιοχές.

Εκτός από τις καθορισμένες τιμές (π.χ. μέσα στο minimarts), μπορείτε συχνά να διαπραγματευτείτε για μια καλύτερη συμφωνία . Δεν πρέπει να προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε αναλώσιμα όπως το νερό, τα σνακ και τα τρόφιμα στο δρόμο .

Ορισμένα έξοδα είναι δυσανάλογα και αναπόφευκτα. Για παράδειγμα, τα τέλη ATM στην Ταϊλάνδη έχουν φτάσει σε ένα απειλητικό 200 μπατ (περίπου US $ 6) ανά συναλλαγή.

Δυνητικά Έξοδα στην Ταϊλάνδη

Ακολουθεί μια λίστα με τα πράγματα που θα σας επιτρέψουν να ανοίξετε το πορτοφόλι σας περισσότερο από ό, τι περιμένετε στην Ταϊλάνδη.

Διαμονή στην Ταϊλάνδη

Το κόστος της διαμονής σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πολυτέλεια που περιμένετε. Θυμηθείτε, με μια τέτοια συναρπαστική χώρα που περιμένει έξω, θα είστε πιθανότατα μόνο στο ξενοδοχείο να κοιμηθεί! Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα λαμβάνοντας δωμάτια με μόνο έναν ανεμιστήρα αντί του κλιματισμού.

Η αποφυγή των μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων των Δυτικών και η διαμονή τους σε τοπικές, ανεξάρτητες εγκαταστάσεις θα εξοικονομήσουν σχεδόν πάντα χρήματα.

Η μετακίνηση συχνά αυξάνει το κόστος του ταξιδιού σας. Αν σκοπεύετε να μείνετε σε ένα μέρος για μια εβδομάδα ή περισσότερο, δοκιμάστε να διαπραγματευτείτε για μια καλύτερη νυχτερινή τιμή. Μπορεί να έχετε καλύτερη συμφωνία - ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της αργής περιόδου. Υπάρχει μια τέχνη για τη διαπραγμάτευση καλύτερων τιμών δωματίων στην Ασία .

Θα βρείτε backpacker ξενώνες στην Ταϊλάνδη για $ 10 τη νύχτα (350 μπατ) και λιγότερο, καθώς και καταλύματα πέντε αστέρων, όπου ο ουρανός είναι το όριο.

Έξοδα τροφίμων

Φαγητό Δυτική τροφή σχεδόν πάντα κοστίζει περισσότερο από τα τρόφιμα της Ταϊλάνδης σε εστιατόρια. Τα καρότσια και τα απλά υπαίθρια εστιατόρια θα είναι πάντα φθηνότερα από ό, τι φαγητό στο ξενοδοχείο σας ή σε κλιματιζόμενα εστιατόρια. Ακόμη και με μίλια ακτογραμμής, η προσθήκη θαλασσινών ή γαρίδων σε παραδοσιακά πιάτα αυξάνει το κόστος. Το προεπιλεγμένο κρέας που σερβίρεται με σχεδόν κάθε γεύμα είναι το κοτόπουλο. το βόειο κρέας και το χοιρινό κοστίζουν συνήθως λίγο περισσότερο.

Ένα βασικό γεύμα από μακαρόνια με κοτόπουλο μπορεί να βρεθεί σε καρότσια και απλά εστιατόρια για 30 έως 40 μπατ, ιδιαίτερα εκτός τουριστικών περιοχών. Ο μέσος όρος για τον pad thai σε τουριστικούς χώρους είναι περίπου 50 μπατ ανά πινακίδα. Μια από τις διάσημες ταϊλανδέζικες κάρτες μπορεί να απολαύσει για 60 έως 90 μπατ? μερικές φορές προστίθεται επιπλέον 20 μπατ για το ρύζι.

Το μέσο κόστος ενός βασικού γεύματος της Ταϊλάνδης σε ένα εστιατόριο είναι από 90 έως 150 μπατ. Τα θαλασσινά πάντα κοστίζουν περισσότερο. Ένα πιάτο χυλοπίτες σε ένα βασικό εστιατόριο στο Sukhumvit είναι περίπου 100 μπατ.

Σημείωση: Οι ταϊλανδικές μερίδες είναι συχνά μικρότερες, οπότε μπορείτε να καταλήξετε να φάτε ένα επιπλέον γεύμα ή σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Συμβουλή: Εάν βρεθείτε κοντά στο σταθμό Asok BTS στην περιοχή Sukhumvit της Μπανγκόκ, ελέγξτε το γήπεδο φαγητού στην κορυφή του τερματικού σταθμού 21. Παρόλο που το εμπορικό κέντρο είναι από τα πιο καλαίσθητα στην πόλη, οι κάτοικοι της περιοχής κατευθύνονται στο εστιατόριο για να απολαύσουν καλό φαγητό για εξαιρετικές τιμές στην περιοχή.

Πίνω

Ένα μπουκάλι νερού 1,5 λίτρων από οποιοδήποτε από τα πανταχού παρόντα καταστήματα 7-Eleven που βρίσκονται σε όλη την Ταϊλάνδη κοστίζει περίπου 15 μπατ (λιγότερο από 50 σεντς). Το νερό της βρύσης δεν είναι ασφαλές να πίνετε στην Ταϊλάνδη. οι θερμές θερμοκρασίες θα σας πίνουν πολύ περισσότερο νερό από ό, τι κάνετε στο σπίτι. Στα νησιά, μπορείτε να απολαύσετε μια φρέσκια καρύδα για περίπου 60 μπατ. Τα αναπλήρωση νερού είναι δωρεάν σε ορισμένα ξενοδοχεία, ή μπορείτε να βρείτε μηχανές επαναπλήρωσης νερού που κοστίζουν μόνο μερικά μπατ ανά λίτρο.

Ένα νοσταλγικό, γυάλινο μπουκάλι Coke κοστίζει περίπου 15 μπατ.

Ένα μεγάλο μπουκάλι μπύρας της Ταϊλάνδης Chang μπορεί να βρεθεί σε εστιατόρια γύρω από το Khao San Road / Soi Rambuttri για λιγότερο από 90 μπατ. 7-Eleven τιμή για ένα μεγάλο μπουκάλι μπύρας είναι συνήθως λιγότερο από 60 μπατ. Άλλες μπύρες όπως η Singah και οι εισαγωγές θα κοστίζουν τουλάχιστον 90 μπατ και άνω, ανάλογα με το πόσο ωραία είναι ο χώρος. Ένα μικρό μπουκάλι Sangsom (ταϊλανδέζικο ρούμι) κοστίζει περίπου 160 baht στα minimarts. υπάρχουν φθηνότερες μάρκες (Hong Thong είναι ένα) αν είστε αρκετά γενναίοι.

Μια νυχτερινή έξοδος σε μια εγκατάσταση με μπάντα ή DJ θα κοστίζει πάντα περισσότερο από μια νύχτα κοινωνικοποίησης σε ένα εστιατόριο ή κάπου πιο ήσυχο.

Έξοδα μεταφοράς

Δεν θα βρείτε έλλειψη προσφορών για τη μεταφορά από τους οδηγούς ταξί και tuk-tuk. Η κλήση ενός ταξί στο δρόμο είναι καλύτερο. να κάνετε πάντα τον οδηγό να χρησιμοποιεί το μετρητή! Εάν ο οδηγός αρνείται και προσπαθεί να ονομάσει μια τιμή, απλά περάστε και περιμένετε στο επόμενο ταξί. Τελικά θα βρείτε έναν έντιμο οδηγό πρόθυμο να ενεργοποιήσει το μετρητή. Οι τιμές των ταξί από το αεροδρόμιο αλλάζουν διαρκώς. Είναι καλύτερο να πάρετε ένα τρένο πιο κοντά και στη συνέχεια να καλέσετε ένα ταξί. Υπάρχουν μερικές φορές minivans που τρέχουν από το αεροδρόμιο (ισόγειο, πολύ στα αριστερά) στο Khao San Road για 150 μπατ.

Αν και η οδήγηση σε tuk-tuk είναι μια διασκεδαστική εμπειρία, πρέπει πρώτα να διαπραγματευτείτε μια τιμή πριν μπείτε μέσα. Μακροπρόθεσμα, η λήψη ενός ιδρώτα -αποπνικτικού tuk-tuk είναι σπάνια φθηνότερο από το να πάτε κάπου με ένα κλιματιζόμενο ταξί.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσέξτε τους οδηγούς tuk-tuk που προσφέρουν να είναι ο αφοσιωμένος οδηγός σας για την ημέρα!

Τα πλοία που εκτελούν τον ποταμό Chao Praya στην Μπανγκόκ μπορούν να σας οδηγήσουν στην πόλη για πολύ φθηνότερα από ταξί. Ανάλογα με τον προορισμό, μια μέση βόλτα είναι κατά μέσο όρο 30 baht. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα ολοήμερο εισιτήριο για 150 μπατ για να κάνετε απεριόριστο λυκίσκο.

Ο BTS Skytrain και ο μετρό MRT στην Μπανγκόκ είναι φθηνοί και σύγχρονοι τρόποι να κυκλοφορούν στην πόλη. Ο ναύλος σπανίως υπερβαίνει τα 30 μπατ. Ένα ολοήμερο εισιτήριο μπορεί να αγοραστεί για 150 baht.

Νυχτερινά λεωφορεία και τρένα είναι ένας καλός τρόπος να μετακινηθείτε σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη. τόσο εξοικονομήστε μια ημέρα στο δρομολόγιό σας και διπλά ως διαμονή για τη νύχτα. Διανυκτερεύοντα λεωφορεία από Μπανγκόκ προς Τσιάνγκ Μάι μπορούν να κρατηθούν σε ταξιδιωτικά γραφεία για 600 baht ή λιγότερο. Τα τρένα κοστίζουν περισσότερο από τα λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων, αλλά προσφέρουν μια πιο άνετη εμπειρία.

Άλλα έξοδα στην Ταϊλάνδη