Ενοικιάστε μοτοσικλέτα στη Νοτιοανατολική Ασία

Διατήρηση ασφαλών και αποφυγή απάτης κατά την ενοικίαση ενός σκούτερ

Η ενοικίαση μοτοσικλέτας στη Νοτιοανατολική Ασία είναι ένας διασκεδαστικός, φθηνός και αξέχαστος τρόπος να ξεφύγετε. Υπάρχουν όμως κάποιες προκλήσεις για να παραμείνετε ασφαλείς, τόσο στο δρόμο όσο και στο κατάστημα ενοικίασης.

Τα χρώματα και τα δερμάτινα σακάκια είναι προαιρετικά: Ο όρος "μοτοσικλέτα" είναι συνώνυμος στη Νοτιοανατολική Ασία με μικρά ή μεσαία σκούτερ, συχνά όχι μεγαλύτερα από 125cc. Οι δρόμοι είναι συνήθως φραγμένοι μαζί τους. Η ενοικίαση ενός σκούτερ για την ημέρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε τα τοπικά αξιοθέατα και παρέχει περισσότερη ελευθερία από το να βασίζεστε στα μέσα μαζικής μεταφοράς .

Μπορείτε να σταματήσετε όταν και όπου θέλετε, καθώς και η οδήγηση μπορεί να είναι μια συναρπαστική, αν όχι τρίχα, εμπειρία! Ένα μικρό scooter μπορεί συνήθως να προσληφθεί στη Νοτιοανατολική Ασία για μόλις $ 5-10 ανά ημέρα.

Βασικά στοιχεία ενοικίασης μοτοσικλετών

Πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας θα σας επιτρέψουν να νοικιάσετε μοτοσικλέτες χωρίς διεθνή άδεια, ωστόσο, μη έχοντας κάποιον μπορεί να δώσει στην αστυνομία λόγο να σας ταλαιπωρήσει αργότερα . Ορισμένες φορές η άδεια οδήγησης από τη χώρα σας θα κάνει. Ορισμένες φορές με διεθνή άδεια δεν έχει σημασία αν σταματήσετε - η τοπική αστυνομία θα σας ζητήσει να πληρώσετε μετρητά επί τόπου!

Διεθνής άδεια οδήγησης ή όχι, θα χρειαστεί να αφήσετε το διαβατήριό σας ή μια αρκετά μεγάλη κατάθεση μετρητών στο γραφείο ενοικίασης. Χρειάζονται κάποια εγγύηση ότι δεν πρόκειται να οδηγήσετε το σκούτερ τους στη θάλασσα και να παραλείψετε την πόλη. Θα σας ζητηθεί να υπογράψετε μια συμφωνία ενοικίασης που σας καθιστά υπεύθυνο για γρατζουνιές και ζημιές.

Γιατί δεν πρέπει να σπάσετε το σκούτερ σας

Πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν να οδηγούν ένα σκούτερ στη Νοτιοανατολική Ασία για πρώτη φορά. Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς τους ταξιδιώτες συντρίβουν επίσης το πρώτο σκούτερ τους - συνήθως στην Ταϊλάνδη. Η Ταϊλάνδη συγκαταλέγεται στις κορυφαίες χώρες του κόσμου για τα συντρίμμια οδήγησης και τα θανατηφόρα.

Ακόμη και αν μια σύγκρουση δεν είναι σοβαρή, οι οδικές εξάνθημα μπορούν εύκολα να μολυνθούν στη υγρασία της Νοτιοανατολικής Ασίας. Επίσης, η καταβολή αποζημιώσεων - οι οποίες συχνά υπερβολικά υπερβάλλονται από το κατάστημα ενοικίασης - θα θέσει ένα πραγματικό αποσβεστήρα στη διασκέδαση σας. Οι τραυματισμοί που συμβαίνουν σε μια μοτοσυκλέτα σπάνια καλύπτονται από ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού του προϋπολογισμού .

Ξεκινήστε με την ενοικίαση ενός αυτόματου σκούτερ και όχι με ένα κιβώτιο ταχυτήτων και ξεκινήστε σιγά-σιγά στους πλαγιανές οδούς με μικρή κίνηση όπου μπορείτε να πάρετε το κρέμασμα της οδήγησης στην Ασία πριν προχωρήσετε σε πιο πολυσύχναστες περιοχές.

Το Pai στην Ταϊλάνδη είναι ένα πολύ δημοφιλές μέρος για να μάθετε να οδηγείτε ένα σκούτερ. πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να οδηγήσουν τη γραφική διαδρομή εκεί από το Τσιάνγκ Μάι . Θα βρείτε φυλλάδια που διαφημίζουν μαθήματα μισής ημέρας ή ζητήστε από έναν έμπειρο οδηγό να σας δείξει τα σχοινιά.

Σημαντικές συμβουλές για ενοικίαση μοτοσυκλέτας στην Ασία

Οδηγώντας αυτόματο σκούτερ

Οδήγηση ενός σκούτερ είναι εύκολο να μάθουν, αλλά θα πρέπει να αφήσετε το γραφείο ενοικίασης με λίγη εμπιστοσύνη για να αποφύγετε τον άγχος του προσωπικού. Για να ξεκινήσετε ένα αυτόματο σκούτερ, τοποθετήστε το χέρι προς τα πάνω, κρατήστε το φρένο με το δεξί σας χέρι (ένας αισθητήρας εμποδίζει την εκκίνηση του εκκινητή εκτός αν κρατάτε το φρένο) και πατήστε το κουμπί εκκίνησης (συνήθως ένα κουμπί προσβάσιμο με τον αριστερό σας αντίχειρα). Πατώντας το κουμπί στα δεξιά (το κέρατο) ενώ προσπαθείτε να ξεκινήσετε είναι ένα νεκρό giveaway ότι είσαι αρχάριος!

Το γκάζι είναι πολύ πιο ευαίσθητο από ό, τι οι περισσότεροι αρχάριοι περιμένουν, γι 'αυτό δώστε μια αργή, δοκιμαστική στρίψιμο μέχρι να πάρετε μια αίσθηση της ροπής. Ελέγξτε τα φρένα μαλακά μέχρι να ξέρετε πόσο ευαίσθητα είναι αυτά. τα περισσότερα ναυάγια συμβαίνουν επειδή οι νέοι οδηγοί διορθώνουν ή πιέζουν τα φρένα πολύ γρήγορα για να αποφύγουν κάτι στο δρόμο. Χρησιμοποιήστε το πίσω φρένο (αριστερό χέρι) περισσότερο από το μπροστινό φρένο (δεξί χέρι).

Σε αντίθεση με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου, θα πρέπει να εκπαιδεύσετε τα μάτια σας για να παρακολουθήσετε το δρόμο μπροστά καθώς και τι πλησιάζει το εμπρός ελαστικό σας. Αυτό που συνήθως θα ήταν ένα μικρό χτύπημα στο πεζοδρόμιο για ένα αυτοκίνητο μπορεί να είναι αρκετό για να σας αναπηδήσει στον αέρα!

Η οδήγηση στη Νοτιοανατολική Ασία μπορεί να είναι χαοτική. τα λακκούβες, τα ζώα, οι οδηγοί πεζοδρομίων, τα καροτσάκια για τρόφιμα στο δρόμο και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς - μπορεί να πάει αργά!

Διαμονή σε ασφαλή κατάσταση

Ανεξάρτητα από το πόσο ζεστό είναι η μέρα ή πόσο ανακατεύει τα μαλλιά σας, φορέστε πάντα το κράνος σας! Ακόμη και ένας κωμικός κύκλος εργασιών χαμηλής ταχύτητας μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στο κεφάλι.

Οι περισσότερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας έχουν υποχρεωτικούς νόμους κράνους, και η φθορά μπορεί να σώσει τη ζωή σας. Ο νόμος για το κράνος δεν μπορεί πάντα να εφαρμοστεί για τους ντόπιους, ωστόσο, η αστυνομία σε ορισμένες χώρες εμποδίζει τους τουρίστες χωρίς κράνη να πληρώνουν επιτόκια. Ακόμη και αν οι ντόπιοι επιλέξουν να μην το κάνουν, φοράτε κράνος.

Μερικοί άλλοι εύκολοι τρόποι για να είστε ασφαλείς:

Το δικαίωμα διέλευσης στη Νοτιοανατολική Ασία

Οδήγηση στη Νοτιοανατολική Ασία μπορεί να φαίνεται χαοτική κατά καιρούς, αλλά υπάρχει μια μέθοδος για την τρέλα. Η κυκλοφορία ακολουθεί μια άτυπη ιεραρχία, κι έτσι πρέπει να είστε εσείς.

Οι κανόνες του δρόμου είναι απλοί: Το μεγαλύτερο όχημα παίρνει πάντα το δικαίωμα διέλευσης. Οι μοτοσυκλέτες πέφτουν κοντά στο κατώτατο σημείο της τάξης, μόνο μία εγκοπή πάνω από τα ποδήλατα και τους πεζούς. Πάντα αποδίδετε σε λεωφορεία, φορτηγά, αυτοκίνητα και μεγαλύτερα μοτοσικλέτες. Μην θυμώνεστε ή εκπλαγείτε όταν αυτό το φορτηγό βγάζει μπροστά σας - ο οδηγός σας περιμένει να πάτε γύρω σας ή να αποδώσετε!

Το ασφαλέστερο μέρος για οδήγηση είναι πάντα στην άκρη της πιο αργής λωρίδας. Εάν οδηγείτε σε μια χώρα που οδηγεί στην αριστερή πλευρά (π.χ. στην Ταϊλάνδη), μείνετε όσο πιο μακριά γίνεται στα αριστερά, έτσι ώστε τα μεγαλύτερα οχήματα και οι πιο έμπειροι οδηγοί να μπορούν να σας περάσουν εύκολα. Δυστυχώς, η άκρη του δρόμου είναι επίσης όπου υπάρχουν ζώα, σκουπίδια, χαλαρά τούβλα και άλλοι δρόμοι. κρατήστε τα μάτια σας σε ό, τι είναι ακριβώς μπροστά σας!

Κάνετε όπως κάνουν οι ντόπιοι οδηγοί: χρησιμοποιήστε την κόρνα σας ελευθέρως. Ναι, συμβάλλει στο χάος, αλλά είναι ένα ζωτικό μέρος του συστήματος. Κτυπήστε το κέρατο σας με ευγένεια αρκετές φορές πριν περάσετε τους ανθρώπους και όταν έρχονται γύρω αιχμηρές στροφές, έτσι ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις.

Θυμηθείτε: Τα σκούτερ είναι μικρότερα και πιο δύσκολα από ό, τι τα αυτοκίνητα. Άλλοι οδηγοί μπορεί να μην παρατηρήσουν την προσέγγισή σας μέχρι να ακούσετε το κέρας.

Λήψη καυσίμου

Πολλά γραφεία ενοικίασης στη Νοτιοανατολική Ασία σιφόνι αερίου από την επιστροφή ενοίκια? είναι μέρος της αμοιβής τους. Μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσετε απευθείας για καύσιμα.

Ενώ η βενζίνη πωλείται συνήθως από γυάλινες φιάλες στους πάγκους του δρόμου, θα πληρώσετε πολύ περισσότερο ανά λίτρο και ενδέχεται να λάβετε καύσιμα χαμηλής ποιότητας. Πάντα προσπαθήστε να γεμίζετε στα βενζινάδικα όταν είναι διαθέσιμα. Τα περισσότερα βενζινάδικα στη Νοτιοανατολική Ασία έχουν πλήρη εξυπηρέτηση, αλλά δεν θα πρέπει να αναμένετε . Επιλέξτε μια αντλία, πάρκο και ανοίξτε το σκούτερ για τον συνοδό. Θα πληρώσετε και θα λάβετε αλλαγή απευθείας από τον συνοδό.

Τα σκούτερ έχουν περιορισμένο εύρος και οι τουρίστες συχνά εξαντλούνται μεταξύ των ευκαιριών γεμίσματος σε αγροτικές περιοχές. Οι ντόπιοι μπορεί να έχουν καύσιμα σε μεγάλα εμπορευματοκιβώτια που φέρνουν από την πόλη σε πτήσεις τροφοδοσίας. Σχεδιάστε μπροστά και συμπληρώστε τα καύσιμα όσο πιο συχνά γίνεται.

Ενοικιάσεις μοτοσυκλετών απάτες

Δυστυχώς, ορισμένα γραφεία ενοικιάζουν σκούτερ μέχρι να καταρρεύσουν κυριολεκτικά. η διάσπαση ή η εμφάνιση ενός ελαστικού στο δρόμο είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Τα καταστήματα ανανεώνουν τους στόλους των μοτοσυκλετών τους μέσω τουριστών που συντρίβουν ή γίνονται θύματα κλοπής και αναγκάζονται να πληρώσουν για ένα νέο ποδήλατο.