Ασφάλεια Ταξιδιών στην Ασία

Πώς να μείνετε ασφαλείς, υγιείς και ευτυχείς στο δρόμο της Ασίας

Όπως ακριβώς και στο σπίτι, η ασφάλεια των ταξιδιών στην Ασία είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα κοινής λογικής. Ωστόσο, η επίσκεψη σε μια νέα ήπειρο φέρνει μερικές απροσδόκητες, άγνωστες απειλές, τις οποίες σπάνια πρέπει να ανησυχούμε στη Δύση.

Ενώ η πολιτική αναταραχή και οι φυσικές καταστροφές κυριαρχούν στο προσκήνιο των μέσων ενημέρωσης, οι μικρότερες απειλές είναι πιο πιθανό να βάλουν ένα αποσβεστήρα στο ταξίδι σας στην Ασία.

Αποφύγετε τα πράγματα που δαγκώνουν

Αν και τα δηλητηριώδη φίδια και οι δράκοι Komodo θα μπορούσαν σίγουρα να καταστρέψουν την ημέρα σας, αν δοθεί μια ευκαιρία, η πιο σοβαρή απειλή για την υγεία προέρχεται από μια μικρότερη συσκευασία: τα κουνούπια. Με την ικανότητά τους να φέρουν δάγκειο δάγκειο , Zika και ελονοσία, τα κουνούπια είναι στην πραγματικότητα τα πιο θανατηφόρα πλάσματα στη γη.

Τα κουνούπια είναι ενδημικά στις ζούγκλες και στα νησιά της Ασίας. συχνά απολαμβάνουν ήσυχα το γεύμα τους - εσείς - κάτω από το τραπέζι ενώ απολαμβάνετε τη δική σας. Χρησιμοποιήστε το απωθητικό κουνουπιών τα βράδια, ειδικά γύρω από τους αστραγάλους σας, και κάψτε τα πηνία όταν κάθεστε έξω. Διαβάστε πώς να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών .

Τα κορίτσια είναι πίσω! Ενώ σχεδόν εξαλείφονται ταυτόχρονα, τώρα οι ενοχλητικές μικρές τσιπούρες προσβάλλουν ξενοδοχεία και σπίτια πέντε αστέρων στη Δύση. Ευτυχώς, το πρόβλημα δεν είναι πολύ κακό στην Ασία, αλλά υπάρχουν. Μάθετε πώς να ελέγχετε για σφάλματα κρεβατιών στο ξενοδοχείο σας.

Ασφάλεια μοτοσικλέτας

Όποιος έχει πάρει μια tuk-tuk βόλτα μέσω της Μπανγκόκ σε ώρα αιχμής ξέρει τι μια τρίχα-εμπειρία που μπορεί να είναι!

Παρόλο που η ενοικίαση μοτοσικλέτας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε και να προσεγγίσετε μέρη έξω από τις τουριστικές ζώνες, οι μοτοσικλέτες αποτελούν την πρώτη αιτία τραυματισμού για τους αλλοδαπούς. Ακόμα κι αν φοράτε ένα είναι προαιρετικό όπου κι αν ταξιδεύετε, χρησιμοποιήστε πάντα το κράνος σας και θυμηθείτε ότι άλλοι οδηγοί δεν ακολουθούν τους ίδιους κανόνες που παρατηρούμε στο σπίτι.

Περιπέτειες στο πεδίο

Η Ασία φιλοξενεί την πιο εντυπωσιακή πεζοπορία στον κόσμο, ωστόσο, ακόμη και μικρές καταστάσεις μπορούν να γίνουν γρήγορα άσχημες σε ένα άγνωστο περιβάλλον. Η πεζοπορία στην Ασία , ειδικά στα άγρια ​​τροπικά δάση, δεν είναι σαν μια βόλτα στο εθνικό πάρκο στο σπίτι.

Οι πλημμύρες, η χαλαρή ηφαιστειακή σκωρία και άλλες απροσδόκητες απειλές αναλαμβάνουν κάθε χρόνο περιπέτειες ταξιδιώτες. Γνωρίστε τους κινδύνους όπου περπατάτε, μην πηγαίνετε ποτέ μόνη της και ξεκινήστε νωρίς σε περίπτωση που χάσετε ή κάτι πάει στραβά.

Κακά στομάχια, ηλιακά εγκαύματα και λοιμώξεις

Ενώ αυτά τα σπουδαία ταξίδια στη Νοτιοανατολική Ασία είναι περιπετειώδη, τα μικρότερα θέματα υγείας αποτελούν περισσότερο από μια πραγματική απειλή για τα ταξίδια σας. Ενοχλητικές ασθένειες όπως οι μολύνσεις, η διάρροια του ταξιδιώτη και το σοβαρό ηλιακό έγκαυμα είναι συνηθισμένες και μπορούν πραγματικά να πάρουν τη διασκέδαση από ένα ταξίδι.

Ακόμα και η μικρότερη, ασήμαντη περικοπή ή ξύσιμο σε ένα πόδι μπορεί να γίνει μολυσμένη σε ζεστό και υγρό περιβάλλον, όπως αυτά που βρέθηκαν στη Νοτιοανατολική Ασία. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις πληγές στα πόδια και τα πόδια σας - ιδιαίτερα εάν προκαλούνται από θαλάσσιους βράχους ή κοράλλια. οι μολύνσεις από θαλάσσια βακτήρια είναι πολύ δύσκολο να επουλωθούν στο δρόμο.

Ταξιδεύοντας σε μια νέα ήπειρο σημαίνει ότι θα εκτεθείτε σε νέα βακτηρίδια τροφίμων τα οποία το στομάχι σας μπορεί να μην είναι έτοιμο να χειριστεί. Η διάρροια των ταξιδιωτών επηρεάζει έως και το 60% των ταξιδιωτών , αλλά είναι σπάνια κάτι περισσότερο από μια ήπια ενόχληση. Ακόμα, κανείς δεν θέλει να ξοδέψει περιττό χρόνο στις δημόσιες τουαλέτες !

Ο ήλιος στις χώρες που πλησιάζουν τον Ισημερινό είναι ισχυρότερος από ό, τι στο σπίτι. μην πιαστείτε. Είστε ιδιαίτερα επιρρεπείς σε ηλιακό έγκαυμα ενώ ψαροντούφεκο ή ιππασία στα καταστρώματα των σκαφών. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να προστατευθείτε καλύτερα από τον ήλιο .

Πολιτικές αναταραχές και τρομοκρατία

Παρόλο που είναι απίθανο, ορισμένοι ταξιδιώτες βρέθηκαν πρόσφατα στη μέση των πολιτικών διαδηλώσεων και των αναταραχών, που τροφοδοτούνται από μια νέα παγκόσμια στάση απέναντι στη δημοκρατία.

Αυτές οι διαδηλώσεις και πράξεις βίας σπάνια στοχεύουν αλλοδαπούς, ωστόσο, θα πρέπει να είστε συνετός και να παραμείνετε εκτός δρόμου.

Μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις, ακόμη και αυτές που ξεκινούν ειρηνικά, μπορούν συχνά να πάνε στραβά, καθώς οι διαδηλώσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομική φωτοβολίδα - μην πιάσετε τη μέση! Αυτή η εικόνα δεν αξίζει τον κόπο.

Αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών συνθηκών

Οι περισσότερες χώρες της Ασίας έχουν κάπως προβλέψιμες εποχές μουσώνων και τυφώνων. Μεγάλες καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν επικίνδυνες βροχοπτώσεις, πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους. Πολλοί ταξιδιώτες βρέθηκαν παγιδευμένοι στην Ιαπωνία, στις Φιλιππίνες, στην Ινδονησία, στη Σρι Λάνκα και σε άλλες χώρες από θανατηφόρους τυφώδεις.

Μάθετε εάν είστε σε κίνδυνο στην περιοχή και τι πρέπει να κάνετε αν πλησιάσει ο κακός καιρός. Οι μετεωρολόγοι συχνά παρέχουν λίγες μέρες ειδοποίησης πριν από ένα τυφώνα που κάνει ξηρά. Μάθετε πώς να προετοιμαστείτε για έναν τυφώνα αν κάποιος κατευθύνει το δρόμο σας.