Συμβουλές για Backpacking στην Ασία

Pro Συμβουλές από backpackers στην Ασία

Αν και ο μόνος πραγματικός τρόπος για να αποκτήσετε εμπειρία είναι να χτυπήσετε το έδαφος και να αρχίσετε να μαθαίνετε, υπάρχουν μερικές συμβουλές για backpacking στην Ασία που δεν έχουν αλλάξει. Αυτές οι συμβουλές ταξιδιού βετεράνων θα σας εξοικονομήσουν χρόνο, άγχος και χρήματα στην Ασία ως ταξιδιώτης προϋπολογισμού!

Γνωρίστε τους κανόνες του δρόμου

Οι περισσότερες χώρες της Ασίας ακολουθούν μια άγνωστη, άγραφη οδική ιεραρχία στην οποία εξαρτάται η επιβίωσή σας - τουλάχιστον όποτε οδηγείτε ή διασχίζετε το δρόμο.

Σε αντίθεση με άλλα μέρη του κόσμου, όπου οι πεζοί - και μερικές φορές οι ποδηλάτες - λαμβάνουν προεπιλεγμένες παραχωρήσεις στο δικαίωμα διέλευσης, η ιεραρχία στην Ασία είναι απλή: όσο μεγαλύτερη είναι το όχημα, τόσο μεγαλύτερη προτεραιότητα. Μην υποθέστε για ένα δευτερόλεπτο ότι ένα αργό, δύσχρηστο φορτηγό θα σας δώσει μόνο επειδή είστε με τα πόδια ή οδηγείτε ένα σκούτερ !

Τόσοι πολλοί ταξιδιώτες έχουν ατυχήματα σκούτερ στην Ταϊλάνδη ότι τα σημάδια έχουν γίνει γνωστά ως "Ταϊλανδέζικα τατουάζ."

Αξιοποιήστε το Δίκτυο Ταξιδιωτών

Χωρίς αμφιβολία, τα smartphones και η πανταχού παρούσα πρόσβαση στο διαδίκτυο άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο τα ταξίδια λειτουργούν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσετε τόσο πολύ χρόνο με τη μύτη σας κολλήσει σε μια συσκευή που σας λείπει πραγματικά βλέποντας έναν προορισμό. Έχοντας μια συνεχή σύνδεση με το σπίτι μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης μπορεί να γίνει μια απόσπαση της προσοχής από την εμπειρία του τόπου που δαπανήσατε τα καλά χρήματα για να δείτε .

Ακόμη χειρότερα, κοιτάζοντας μια οθόνη σε σιωπή είναι ένας τρομερός τρόπος να συναντήσετε άλλους ταξιδιώτες που βρίσκονται κοντά! Φυσικά, οι συναντήσεις στη σάρκα μπορούν να οργανωθούν στο διαδίκτυο, αλλά αντί να ρωτήσουν κοινωνικά μέσα για το καλύτερο εστιατόριο στην πόλη σας, γιατί να μην ζητήσετε από το άτομο να κάθισε δίπλα σας;

Οι πληροφορίες που μπορείτε να λάβετε από το δίκτυο ταξιδιωτών είναι ανεκτίμητες - και σε αντίθεση με πιθανές προτάσεις από το διαδίκτυο, οι συστάσεις που λαμβάνετε θα είναι γνήσιες και ενημερωμένες.

Δεν χρειάζεστε πολλά εργαλεία επιβίωσης, όπως νομίζετε

Όλα αυτά τα μικρά, υπερφυσικά gadgets επιβίωσης μπορεί να φαίνονται σαν μια μεγάλη ιδέα όταν τρέχετε σε πιθανά σενάρια σκηνής στο σπίτι, αλλά πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε το 75 τοις εκατό για να απολαύσετε ένα ασφαλές ταξίδι. Το ίδιο ισχύει και για ένα κιτ πρώτων βοηθειών που έχει γεμίσει. πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να κάνετε χειρουργική επέμβαση πεδίου όποτε σύντομα.

Αν δεν πηγαίνετε σε μια απομακρυσμένη ζούγκλα, δεν θα χρειαστείτε ένα κιτ εκκίνησης με πυρκαγιά ή ένα πολυεργαλείο με 35 επιλογές. Ο καλύτερος τρόπος να επιβιώσετε σε οποιοδήποτε τοπικό περιβάλλον είναι να ακολουθήσετε το προβάδισμα των ανθρώπων που ζουν εκεί, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχουν ήδη όλα όσα χρειάζεστε.

Δείτε μερικούς καλούς τρόπους για να αποφύγετε την υπερσυσκευασία για ένα ταξίδι .

Ομαδοποιήστε με άλλους ταξιδιώτες

Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να βλέπεις ένα ταξί σε μια μολυσμένη ασιατική πρωτεύουσα που έχει μολυνθεί από την κυκλοφορία, με μόνο έναν ταξιδιώτη μέσα. Και αυτό το ταξί ακολουθείται συχνά από ένα άλλο με το ίδιο φορτίο.

Αν είστε προορισμένοι για ένα δημοφιλές ορόσημο ή τόπο που προσελκύει ταξιδιώτες, οι πιθανότητες είναι ότι μπορείτε να βρείτε κάποιον που είναι διατεθειμένος να μοιραστεί μια βόλτα - και το κόστος - να φτάσει εκεί. Πριν μπείτε στην ουρά ταξί στα αεροδρόμια, δοκιμάστε να κοιτάξετε και να ρωτήσετε πού πηγαίνουν οι άνθρωποι. Αν είναι backpackers, μπορεί να κατευθυνθούν προς τις περιοχές "ταξιδιώτη" όπως ο Khao San Road στην Μπανγκόκ ή το Pham Ngu Lao στη Σαϊγκόν .

Η ομαδοποίηση με άλλους ταξιδιώτες μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει χρήματα σε περιηγήσεις και δραστηριότητες στην Ασία . Οι ομάδες έχουν πάντα μεγαλύτερη δύναμη για τη διαπραγμάτευση έκπτωσης .

Ξέρτε πώς να χαλάσετε μια βόλτα

Όταν στέκεστε στο δρόμο και προσπαθείτε να κάνετε μια βόλτα στην Ασία, μην σηκώνετε απλά το χέρι σας σαν να κυματίζετε. οι πιθανότητες είναι, ο οδηγός θα κυματίσει πίσω, καθώς ταχύτητα παρελθόντος!

Το ίδιο ισχύει και όταν κρατάτε τον αντίχειρα έξω για να φτάσετε στην Ασία: θα πάρετε πιθανώς ένα χαμόγελο και ένα μπράβο, είστε δροσερό και χειρονομία σε αντάλλαγμα καθώς η διαδρομή σας συνεχίζεται στο δρόμο.

Ο σωστός τρόπος για να σταματήσετε ένα λεωφορείο , ταξί ή οποιοδήποτε όχημα στην Ασία είναι να δείξετε στο δρόμο μπροστά σας, κάνοντας ένα είδος παλαίωσης / σκάλας κίνηση με το χέρι σας - παλάμη κάτω.

Επωφεληθείτε από τη μειωμένη ιατρική περίθαλψη

Μην είστε πολύ γρήγοροι να αγνοήσετε την υγεία και την οδοντιατρική φροντίδα στις αναπτυσσόμενες χώρες ως υποβαθμισμένες ή οδυνηρά χαμηλές τεχνολογίες. Πολλά μέρη στην Ασία, ειδικότερα στην Ταϊλάνδη, έχουν εξελιχθεί σε προορισμούς ιατρικού τουρισμού όπου μπορούν να γίνουν ποιοτικές διαδικασίες για ένα μέρος του κόστους στο σπίτι.

Μην νομίζετε ότι πρέπει να περιμένετε μέχρι να φτάσετε στο σπίτι για να αντικαταστήσετε αυτό το χαμένο γέμισμα. Πολλοί οδοντίατροι στην Ασία είναι εκπαιδευμένοι στο Δυτικό και εκτελούν ποιοτική εργασία.

Το ίδιο ισχύει και για τη φροντίδα των ματιών εάν χρειάζεστε νέα γυαλιά, καθώς και δερματολογικές και καλλυντικές διαδικασίες.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστείτε οποιαδήποτε ιατρική περίθαλψη στο ταξίδι σας ούτως ή άλλως. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να είστε ασφαλείς ενώ ταξιδεύετε στην Ασία .

Έχετε ένα ευέλικτο δρομολόγιο

Τα καλύτερα σχεδιασμένα δρομολόγια ταξιδιού έρχονται στην Ασία για να πεθάνουν, ιδιαίτερα άκαμπτα. Από απρόβλεπτες περιστάσεις σε αλλαγές της καρδιάς, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι θα θελήσετε να κάνετε τσιμπήματα στα ταξιδιωτικά σας σχέδια αμέσως μετά την άφιξή σας.

Ένα επιθετικό ταξίδι ταξιδιού είναι μια σίγουρη συνταγή για άγχος. Κατασκευάστε αρκετό χρόνο προσωρινής αποθήκευσης στο σχέδιο της Ασίας σας και θυμηθείτε ότι είναι καλύτερο να βλέπετε μερικά σημεία και να αποφεύγετε την επιφάνεια πολλών θέσεων ενώ βρίσκεστε πάντα εν κινήσει. Δεν χρειάζεται να χτυπήσετε κάθε πρόταση σε έναν οδηγό για να έχετε ένα καλό ταξίδι.

Δώστε χρόνο προορισμού

Η πρώτη ημέρα άφιξης σε ένα άγνωστο μέρος είναι σχεδόν πάντα πιο δύσκολο. Θα κουραστείτε από την ενέργεια που δαπανάτε για να ταξιδέψετε και να ρυθμίσετε μια νέα ρύθμιση. Το σοκ πολιτισμού μπορεί να γλιστρήσει ημέρες αργότερα .

Προτού δημιουργήσετε το μυαλό σας για ένα συγκεκριμένο μέρος, επιβραδύνετε, σκάστε λίγο βαθύτερα και δείτε αν δεν αυξάνεται πάνω σας περισσότερο από το αναμενόμενο. Θα υπάρχουν πάντοτε πτυχές για να μην σας αρέσει ένας τόπος , αλλά συχνά μπορούν να βρεθούν στην άκρη για να βρουν τη μαγεία.

Συμβουλή: Η προσκόλληση λέξεων στα λόγια των συγγραφέων οδηγών είναι ένας σίγουρος τρόπος για να εγκαταστήσετε πνευματικά φίλτρα για έναν τόπο, πριν να τα βρείτε πραγματικά μόνοι σας.

Μάθετε λίγα λόγια της γλώσσας

Η εκμάθηση μιας γλώσσας σε ένα μέρος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να συνδεθείτε σε αυτήν. Και παρόλο που πιθανότατα δεν θα έχετε το χρόνο να καταφέρετε να μάθετε πώς να πείτε γεια σας, σας ευχαριστώ και οι καθημερινές συναλλαγές θα έχουν ήδη θετικό αντίκτυπο στην επίσκεψή σας.

Μιλώντας μια ξένη γλώσσα και να γίνει κατανοητή δίνει ένα μεγάλο, ανταμείβοντας συναίσθημα. Οι ντόπιοι θα είναι συχνά υπομονετικοί μαζί σας και θα εκτιμήσουν το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό τους - μην ανησυχείτε πάρα πολύ για την κακή προφορά ή την ενοχλητικότητά σας.

Αντί να μελετάτε βιβλία φράσεων, απλώς ρωτήστε τους ντόπιους για μερικές λέξεις κάθε μέρα να επεκτείνουν αργά το λεξιλόγιό σας.

Έχετε πάντα υπόψη σας την έννοια του προσώπου

Οι ιδέες της σωτηρίας του προσώπου και ο φόβος της απώλειας του προσώπου διαπερνούν την καθημερινή ζωή στην Ασία . Μπορεί να υπάρχει ένας λόγος που το πρόσωπο αυτό σας ψέμισε απλά ή αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι έκανε κάποιο λάθος. Η ηλικία, τα τιμητικά και το καθεστώς στην κοινωνία είναι σημαντικά στοιχεία στις ασιατικές γλώσσες και τον πολιτισμό.

Η ιδέα είναι απλή: πάντα να διατηρείτε το δροσερό σας και να προσπαθείτε να μην βάζετε κανέναν σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Συμβουλή: Μερικές φορές οι άνθρωποι θα σας δώσουν λανθασμένες οδηγίες σε ένα μέρος απλά επειδή δεν θέλουν να πουν ότι δεν γνωρίζουν τον τρόπο!

Παίξτε το παιχνίδι νομίσματος

Όχι, δεν τζόγος. Κατά πάσα πιθανότητα, πρέπει να προσπαθείτε να συσσωρεύετε μικρότερες ονομαστικές αξίες του τοπικού νομίσματος . Η σπάσιμο μεγάλων σημειώσεων, ακόμα και όταν είναι καινούργια και τραγανή από το ΑΤΜ, μπορεί να είναι δύσκολη σε πολλά μέρη. Οι ντόπιοι, ιδιαίτερα οι οδηγοί ταξί, συχνά λένε ότι δεν έχουν αλλάξει ακόμη και όταν το κάνουν.

Όταν πληρώνετε, στρογγυλοποιείτε και κάνετε τις τοπικές εγκαταστάσεις να σας δίνουν μικρότερη αλλαγή. Εάν το νόμισμα είναι σκισμένο, ξεθωριασμένο ή κατεστραμμένο, μην το αποδεχτείτε, εκτός αν είστε σίγουροι ότι θα μπορείτε να το ξοδέψετε αργότερα. Σε ορισμένους προορισμούς, οι πωλητές ενδέχεται να απογοητεύσουν από την αποδοχή κατεστραμμένου νομίσματος - θα πρέπει να το πάρετε στο σπίτι ως αναμνηστικό.

Συμβουλή: Ξενοδοχεία, πολυάσχολα μπαρ, εστιατόρια αλυσίδας και μίνι μάρκετ όπως το 7-Elevens μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να σπάσουν μεγάλες ονομασίες σε ορισμένες περιοχές. Η απόδοση μιας μεγάλης ονομασίας σε έναν πωλητή δρόμου είναι απλά κακή μορφή.

Κάνοντας τον δικό σας τρόπο δεν είναι πάντα το φθηνότερο

Οι ατρόμητοι ταξιδιώτες κάποτε ήταν σε θέση να αποκόψουν τους μεσάζοντες (συνήθως ταξιδιωτικά γραφεία και δεξιώσεις ξενοδοχείων) για να εξοικονομήσουν προμήθειες για εκδρομές και μεταφορές. Θα έβαζαν από κοινού το κάθε σκέλος ενός ταξιδιού. Αλλά μερικές φορές τα πακέτα μεταφοράς κοστίζουν ανταγωνιστικά επειδή συγκεντρώνουν πολλούς ταξιδιώτες μαζί για να κυκλοφορούν χύμα.

Για παράδειγμα, αν θέλατε να φτιάξετε τον δικό σας δρόμο από μια πόλη σε ένα νησί, θα πρέπει να πληρώσετε ένα τοπικό ταξί ή tuk-tuk για να αγοράσετε το εισιτήριό σας στο λεωφορείο ή στο σιδηροδρομικό σταθμό (ίσως με κάθε τρόπο), τότε πάρτε τοπική συγκοινωνία από το σταθμό μέχρι την προβλήτα των πορθμείων και στη συνέχεια αγοράστε ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο. Όλα τα πόδια ενός ταξιδιού μπορεί να φτάσουν περισσότερο από όσα θα πληρώσατε για ομαδική μεταφορά στο ίδιο νησί.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της καταβολής της μικρής προμήθειας σε έναν πράκτορα είναι ότι αυξάνετε τις πιθανότητες να φτάσετε στον προορισμό σας . Αν φτιάξετε τον δικό σας τρόπο και το λεωφορείο ή το τρένο καθυστερήσει ή χάσετε το τελευταίο πορθμείο, θα πρέπει να καλύψετε έναν ξενώνα για τη νύχτα και να δοκιμάσετε ξανά το σκάφος το πρωί.