Κοινά χαιρετισμούς στην Ασία

Πώς να πείτε γεια στην Ασία

Αν και η εκμάθηση της τοπικής γλώσσας ενώ ταξιδεύετε είναι συνήθως προαιρετική, γνωρίζοντας τουλάχιστον τα βασικά χαιρετισμούς στην Ασία θα ενισχύσει την εμπειρία σας. Ο χαιρετισμός των ανθρώπων στη γλώσσα τους δείχνει τουλάχιστον ότι ενδιαφέρεστε για την τοπική κουλτούρα - και ότι αναγνωρίζετε την προσπάθειά τους να μάθουν αγγλικά, μια δύσκολη γλώσσα από πολλές απόψεις.

Ακόμα κι αν κατορθώσετε να μαλακώσετε την προφορά, γνωρίζοντας πώς να πείτε γεια στην Ασία είναι ένας πολύ καλός τρόπος να σπάσετε τον πάγο με τους ντόπιους. Ποιος ξέρει, μπορείτε ακόμη και να προσκληθείτε στο σπίτι κάποιου για να δείτε τι άλλοι τουρίστες δεν μπορούν να δουν!

Κάθε χώρα στην Ασία έχει τα δικά της έθιμα και τους τρόπους να πούμε γεια. Ταϊλανδέζικα άτομα αμοιβαία, ενώ οι Ιάπωνες υποκλίνονται. Πολλές γλώσσες ενσωματώνουν τιμητικές διακρίσεις για να δείξουν σεβασμό και να επιτρέψουν την εξοικονόμηση προσώπου . Η πιθανότητα να διαπράξει ένα πολιτιστικό faux pas φαίνεται υψηλή, αλλά όχι αν φτάσετε προετοιμασμένοι!