Ποια είναι η σημασία του Ινδικού Shake Head;

Το ινδικό κεφάλι τρεμοπαίζει

Το ιδιαίτερο ινδικό κούνημα, ταλάντευση ή φούσκα είναι η πηγή πολλών σύγχυσεων και ξαφνιών ανάμεσα στους αλλοδαπούς, ειδικά την πρώτη φορά που το αντιμετωπίζουμε. Μοιάζει με ένα σταυρό ανάμεσα σε ένα νεύμα και το κούνημα, αλλά σημαίνει ότι ναι; Ή μήπως σημαίνει όχι; Ή μήπως ίσως;

Η σύγχυση γίνεται ακόμη χειρότερη όταν η ταλάντωση είναι αθόρυβη. Χωρίς ομιλία για να δώσετε ενδείξεις σχετικά με το μήνυμα που υποτίθεται ότι μεταφέρει, είναι εύκολο να αισθανθείτε μπερδεμένοι.

Ωστόσο, μόλις ανακαλύψετε το νόημα της κυματισμού της κεφαλής και των πολλών χρήσεών της, αυτό που πραγματικά προκαλεί έκπληξη είναι πόσο μολυσματικό γίνεται αυτή η χειρονομία. Όποιος πέρασε αρκετό χρόνο στην Ινδία είναι πιθανό να έχει πιάσει τον εαυτό του ασυνείδητα να τρέχει το κεφάλι του. Ακόμη και οι Ινδοί που συνήθως δεν τσαλακώνουν τα κεφάλια τους πολύ, θα το κάνουν αυτόματα σε απάντηση σε μια άλλη ταλάντευση της κεφαλής.

Τι είναι λοιπόν το μυστηριώδες και συχνά κωμικό κεφάλι που τρέχει;

Τρόποι που χρησιμοποιείται η ινδική κεφαλή ταλάντευσης

Στην ουσία, η ταλάντευση της κεφαλής είναι το μη λεκτικό ισοδύναμο της πολυσχιδούς και πανταχούλης χίντι λέξης achha . Μπορεί να σημαίνει τίποτα από "καλό" έως "καταλαβαίνω".

Η πιο συνηθισμένη χρήση της κεφαλής είναι να απαντήσετε καταφατικά. Για παράδειγμα, εάν ρωτάς κάποιον αν το τρένο πρόκειται να φτάσει στον προορισμό σου και να κυματίσει το κεφάλι σου σε απάντηση, σημαίνει "ναι".

Η ταλάντευση της κεφαλής χρησιμοποιείται επίσης συχνά ως ένδειξη ότι ό, τι λέγεται είναι κατανοητό.

Για παράδειγμα, αν λέτε σε κάποιον ότι θα τα συναντήσετε σε μια συγκεκριμένη θέση στις 5 το πρωί και θα κουνήσουν το κεφάλι σας σε σας, αυτό σημαίνει ότι είναι ωραία και θα είναι εκεί.

Άλλες καταστάσεις στις οποίες είναι πιθανό να συναντήσετε κούνημα κεφαλής περιλαμβάνουν:

Διαφορετικές επικαλύψεις κεφαλής για διαφορετικές περιοχές

Παρόμοια με το πώς οι διάφορες περιοχές της Ινδίας έχουν διαφορετικά έθιμα και γλώσσες, ο τρόπος με τον οποίο τα κεφάλια τσαλακώνονται ποικίλλει επίσης. Θα διαπιστώσετε ότι όσο πιο πέρα ​​το νότο πηγαίνετε στην Ινδία, τόσο πιο διαδεδομένο είναι το κούνημα της κεφαλής. Άνθρωποι από κράτη όπως η Κεράλα είναι πολύ ενθουσιώδεις κυματιστές, ενώ στα βουνά της βόρειας Ινδίας η χειρονομία είναι λιγότερο κοινή.

Χωρίς αμφιβολία όμως, η ταλάντευση της κεφαλής είναι η μία παγκόσμια χειρονομία που ενώνει όλους τους Ινδούς. Τα πολιτισμικά και γλωσσικά εμπόδια διαλύονται με θαυματουργό τρόπο. Είναι σίγουρα μια περίπτωση "των ενεργειών μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια".

Συμβουλές για την κατανόηση της ινδικής κίνησης του κεφαλιού

Λάβετε υπόψη σας αυτούς τους δείκτες και θα είστε καλά στο δρόμο σας για να κατανοήσετε την ινδική κούνημα της κεφαλής!